Борисов нареди: Всеки засегнат човек и бизнес да бъдат обгрижени

Той поиска да се засили контрола върху карантинираните
Обновена: 30 окт 2020 13:43 | 30 окт 2020 13:43, Нели Христова
279
Борисов нареди: Всеки засегнат човек и бизнес да бъдат обгрижени
Снимка: БГНЕС

Да бъде приложен по-гъвкав подход във всяка една сфера на социално-икономическия живот у нас, така че тя да може да функционира максимално пълноценно в условията на пандемия разпореди премиерът Бойко Борисов по време на работно видеоконферентно съвещание с членовете на Министерския съвет.

Още по темата

„Искам да не залитате в най-лесното - заповеди за забрани. Искам точно обратното - всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес, затова от вас изисквам тази гъвкавост!“, категоричен беше Борисов. Той нареди всеки от министрите, независимо за коя сфера отговаря - образование, спорт или култура, да е в непрекъснат контакт с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, за да може да се предприемат нужните мерки с цел безопасно провеждане на дейности в контекста на изискванията за ограничаване на разпространението на COVID-19.

В рамките на онлайн съвещанието министър-председателят Борисов постави специален акцент върху образователната система. Той поиска здравният и образователният министри да предложат решение за продължаването на извършването на образователния процес в условията на кризата от коронавируса. Целта е след изтичане на двуседмичния срок в сега действащата заповед на министъра на здравеопазването по отношение на училищата, да бъде прилаган локален подход в зависимост от решенията на областните щабове,  епидемичната ситуация (достигнатите прагове) и предложенията на училищата. При университетите решенията ще бъдат взимани от академичните ръководства.

Премиерът разпореди също Министерството на здравеопазването и Регионалните здравни инспекции да засилят контрола върху карантинираните. „Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се спира. И когато контролът за спазване на карантината се следи от компетентните органи, мерките дават ефект, овладява се заразяването“, отбеляза министър-председателят Борисов.

По време на онлайн съвещанието премиерът Борисов запозна членовете на кабинета с дискусията, която е водил с държавните и правителствени ръководители на страните членки на ЕС по време на неформалното видеоконферентно заседание Европейския съвет по въпросите на COVID-19 вчера. Министър-председателят постави акцент върху дискутираната теза за купуването на ваксини, които ще бъдат пуснати на пазара на ЕС.

Според премиера въпросът е от огромно обществено значение и се отнася до опазване на здравето и живота на всеки гражданин. Министър-председателят подчерта, че темата изисква максимална информираност на населението и широк консенсус затова решението за ваксините може да бъде взето само от парламента, където да се произнесат народните представители. „Ако ни подкрепят, тогава купуваме и действаме в условията на пандемия. Ако не ни подкрепят, няма да купуваме“, подчерта премиерът Борисов.

„Много бързо хората забравят кризата - те забравиха свинския грип, птичия грип, африканската чума, а след тях остават само сметки. А този път сметката ще бъде много дебела. Затова - очакваме решението на парламента“, подчерта премиерът Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
2
 
! Отговори
БеСиПе преди 3 години
*** на импексова , газ пикаят по форумите....
29
0
 
14
 
! Отговори
Аферно от КТ преди 3 години
КАК МОЖАХМЕ?Станах с намерението да коментирам заседанието на правителството онлайн и импровизираната реч на премиера.И разбрах, че не мога.Изпитвам вече непреодолимо отвращение към този криминален тип.Изобщо не мога да понасям просташката му самоувереност,злобната му отмъстителност,каруцарския му речник,обидната му некомпетентност,патологичния му нарцисизъм, интригантската му природа, лъжливата му същност.Как можахме да си оставим държавата в потните лапи наподобен пRимат.Аферно от К.Тодоров
28
1
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИТЕ, преди 3 години
ПРОДАДЕ НИ НА КАНЦИТЕ ЗА ВЛАСТ И ПРИКРИВАНЕ НА НВГОВИТЕ КРАЖБИ!....ЩЕ ПЛАЩАТ ДЕЦАТА НИ!....ДАНО БАЙДАН СПЕЧЕЛИ!...
27
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига сте ни подлагали на геноцид! Затворете всички училища веднага!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, Бойко, има едни семейства на починали учители заради Вълчев, дето трябва да бъдат обгрижени. Почвайте. А едната учителка остави кръгло сираче. Кажи на Вълчев да го осинови!
24
1
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИТЕ, преди 3 години
ПРОДАДЕ НИ НА КАНЦИТЕ ЗА ВЛАСТ И ПРИКРИВАНЕ НА НВГОВИТЕ КРАЖБИ!....ЩЕ ПЛАЩАТ ДЕЦАТА НИ!....ДАНО БАЙДАН СПЕЧЕЛИ!...
23
3
 
8
 
! Отговори
Станка преди 3 години
Хората са прости и сега пак ще се юрнат да въртят кючеци по заведенията и март месец пак ще ревем че сме затворени
22
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадец,оправяй се по бързо и отивай в някое ковид-отделение,ако не друго поне можеш да станеш един хигиенист там!
21
1
 
7
 
! Отговори
до Атанас Велмазов преди 3 години
Ти си велик човече. Оправяш ми настроението за целия ден.Иначе тука към момента има един герберстки троляк, който клика минуси от телефона и лаптопа си
20
3
 
3
 
! Отговори
хехе преди 3 години
най-добрия и загрижен за народа политик в цялата ни история . пу пу пу! извенети дето съм *** муахаха как можах да кажа такова нещо незнам......хаха
19
13
 
3
 
! Отговори
почна се преди 3 години
Aнонимните форуми като този привличат червените ***, както прясно *** привлича мухите ....
18
14
 
2
 
! Отговори
УЙО_ПРОЗТИЯ преди 3 години
БРАВО ! ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БОЙКО ! ЧЕСТ И ПОЧИТАНИЯ ГОСПОДИН БОРИСОВ .
17
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боже, какво доживяхме, как се изменят нещата. И тоя същия се възмути от думите на Доган и заяви, че никога няма да допусне да бъде "обгрижван" или да "обгрижва" някого. Хохохохохо. Как се изменят нещатаСя, на Шиши колко чекмеджета с милиони ще му дадат? На гелосаният Домус с колко ще го обгрижат?
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя пак започна да плещи на ангро.Наистина има нужда от психологическа помощ.
15
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абре толуп,той твоят популизъм ще хваща дикиш до време,бъди сигурен че накрая хората ще ти потърсят сметката.
14
1
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Големи думи, на голям ... човек, пардон не човек, а т-к-а !!!И кой ще ти изпълни тия предложения, бре аланкоолу, кат няма държава, пълно е с калинки !!!Да, всеки засегнат щял да бъде обгрижва, то е ясно, които ще бъдат засегнатите !!!Най-лошото е, че има много залудени, които му се връзват и му вярват безпрекословно тоя ... тутманик !!!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шефа им рече -Айде,беее пари нема действайте е..
12
18
 
5
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и благодарности, господин Борисов ! Най-успешният и разумен политик в цялата ни история ! Бъдете здрав и благословен ! ЦЯЛАТА НАЦИЯ Е С ВАС !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Популизъм , популизъм и тиквени общи приказки. Един заразен в София чака по 4-5 дни да отидат да го питат от РЗИ какво става с него, какво обгрижване , бе лъжец????