Борисов обяви: Повече пари в Бюджет 2021 за лекари и полицаи

Премиерът отговори на нападките на президента Румен Радев
239
Борисов обяви: Повече пари в Бюджет 2021 за лекари и полицаи
Снимка: БГНЕС

Увеличение на заплащането за лекари и полицаи ще има от следващата година, обяви от своя профил във Facebook премиерът Бойко Борисов.

"Ние се борим за хората, да измъкнем държавата от здравната, икономическата и социалната криза. В тази тежка ситуация хората имат нужда от подкрепа. И особено всички онези българи, които работят на първа линия срещу вируса. Те трябва да знаят, че сме зад тях", заяви министър-председателят.

Още по темата
Той обяви, че е разпоредил на депутатите от ГЕРБ да внесат изменения между първо и второ четене на Закона за държавния бюджет за следващата година, които предвиждат 237 млн. лв. за увеличение на възнагражденията на медиците.

"Лекарите ще получат допълнителни 600 лв. към заплатите си, сестрите - 360 лв., а санитарите - 120 лв. Мярката ще засегне близо 50 000 медици", уточни Борисов.

Той допълни, че ще има и 15% ръст на заплатите на служителите в системата на МВР. Това ще струва 231 млн. лв. и обхваща 48 000 души. Освен това допълнителни 143 млн. лв. ще бъдат дадени за отпадане на подоходния критерий за детските надбавки. "С тази мярка ще подкрепим 710 хил. деца", посочи Борисов.

Премиерът коментира и нападките на президента Румен Радев за мерките на правителството с борбата с коронавируса.

"Не приемам оценки от човек, който наруши изричните препоръки на ген. Мутафчийски учението на "Корен" да не се провежда. ВМА е пълна с военни и продължава да ми се размахва юмрук - с какво право? И аз мога да отговоря подобаващо, но това няма да помогне на държавата.

Редовните избори наближават, тогава ще си премерим възможностите и ще стане ясна оценката на хората. Гарантирам, че кабинетът ще осигури финансов ресурс до ноември догодина, за да преминем през кризата и да има стабилност. Продължаваме да работим върху мерките, за да помагаме на хората", завърши Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко нагъл лъжец !
111
3
 
11
 
! Отговори
Писна ми преди 3 години
Повече данъци за всички останали
110
10
 
12
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
дебел пожарникарски маркуч:):):)
109
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тонка,скоро"антитела"поемал ли си?
108
3
 
17
 
! Отговори
Дед преди 3 години
Полицаите съхраняват спокойствието му и той се отблагодарява ... съвсем очаквано.Това се повтаря в края на всяка година.
107
3
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До До ТонкатаТакива като тебе ги наемам на автомивката да мият по 10 часа:):):)
106
4
 
8
 
! Отговори
До Тонката преди 3 години
Педро аре та ваксинирам,сакаш ли:):):):)
105
6
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
:):):):)Аре да ходим на протеста да искаме Оставка:):):):)
104
6
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ГОВИД 11 "ЧУЧАЛО":):):)Два пъти написани и то:):):)
103
5
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 100 :):):)Ти ли бе?:):):)
102
3
 
3
 
! Отговори
fffffffff преди 3 години
защо бойлерът не топли както преди а пари, защо хладилникът мразнее вместо да хладнее, защо газовият пропан ботанов маркуч на готварската печка е повреден, защо и тоалетното казанче е повредено, защо масите сякаш не са същите и подът отдолу събира мръсотия както никога преди, защото май тъппите полицайчета са ви влизали в жилището докато ви няма, да ви правят ремонти, за да могат да ви следят, това на какво прилича, има ги вечни коли, но как да са вечни, след като ги има от крадливата полиция?
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106Кажи кой е следващия месия ? Абсолютно неприятен ми е Бокича, обаче кой е следващия, не е Корнито, нито е Чалгаря, дето вдигна врява до небесата за ония референдум, дето не значи нищо за никой :))
100
5
 
14
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
Рапонът отново взе да *** като прасе преди Коледа.И да раздава пари наляво и надясно като за последно.Не от чекмеджето си, естествено.А ОТ НАШИЯ ДЖОБ.
99
6
 
9
 
! Отговори
fffffffff преди 3 години
гласувал ми повече пари за най-големите бо клуци! Докторята са за трепане, всеизвестен факт, тъппите полицайчета продължават да лъжат хората с малките си тайнички! Те не подменяли всичко по жилищата на хората с фалшиво с цел кражба, те само така правели и подменяли всичко с фалшиво по жилищата на хората само по същия начин изглеждащо, за да могат да те следят! повечето полицайчета членуват в държавните служби и не се саморазследват!
98
2
 
6
 
! Отговори
Гост преди 3 години
А ще намали ли рушветите на лекарите? Кога ще има наказани поради некадърност.
97
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижда се, че България не е чак толкова бедна държава, но вместо доходите непрестанно да се вдигат, парите влизаха в шкафчето на този ***. Качеството на ремонтираните от него пътища е под всякаква критика, а ремонта често струва повече от първоначалното строителство. Парите разбира се са откраднати от приближените му фирми, които после го спонсорират да купува или контролира избори. Така се управлява във всеки сектор. Некадърност, престъпления и корупция в едно.
96
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 95Трябва да го съжалиш, то това е цаката при политиката, особено ако не можеш нищо :)) Пиара му е майката, другото го оставете на черноработниците :)
95
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а нещо да коментира думите на Туск, много хитро се скри под карантина и сега ни се явява като некой дедо Мраз метка пари
94
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6 млрд за здравната система и накрая к'во, същата колабира при 100-200 на интензивно лечение, хората чакат с часове за бърза помощ, а ние събираме капачки за линейки и кувиози, те това управлението на Баце.ЦИРКАДЖИЯ !
93
3
 
17
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Полицаите винаги са били приоритет за Борисов. За 10 годишното му управление бюджета на МВР нарастна двойно. А това е необходимо за да го пазят от народната любов!