Липса на кворум провали заседанието на парламента

Двама депутати не достигнаха, за да заработи НС
14
Липса на кворум провали заседанието на парламента
Снимка: БГНЕС

Поради липса на кворум парламентът няма да работи в сряда.

От БСП и ДПС отказаха да влязат в пленарната зала и да се регистрират, каквато е практиката им в последните седмици.

Въпреки това, досега мнозинството успяваше да събере кворум, но днес не достигнаха двама депутати.

В 9. 00 ч. се регистрираха 119 законотворци. При повторната регистрация в 9.15 ч. броят им беше същият, а за да започне пленарното заседание са нужни 121.

Председателят на НС Цвета Караянчева направи забележка на социалистите.

„Колеги от БСП, не надничайте през вратата, когато имаме кворум ще ви кажем да влезете в залата, ако ви е интересно влезте и се регистрирайте“, призова тя при втората регистрация.

„Работата на парламента е въпрос на отговорност, а не на политически страсти“, обърна се още тя към тях, но въпреки това левите депутати не се регистрираха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
значи пак бсп им били виновни.Хубаво,но когато вкараха за разглеждане ТИКВОСЪЧИНЕНИЕТО,на майтап наречено "Проект за нова конституция",бесепарите пак ги немаше.Но успяха тогава да съберат "кворум"..Сега-не..Значи има друга причина,не е САМО бойкота на бсп и дпс.но нали трябва да обвинят "опозицията"..Впрочем,тая кърджалийската...май страда от амнезия и е "забравила" по времето на Орешарски как гербаджиите,начело със Сейбията им,не влизаха повече от месец в НС...
10
3
 
3
 
! Отговори
Ввв преди 3 години
Това е смешно и безотговоено от страна на опозицията.. Преди ревяха, защо затварят парламента сега в това време на болни и контактни се правят на ни лук яли ни лук мирисали..
9
2
 
1
 
! Отговори
Липса на наличност преди 3 години
Ами *** да предложи на хелоуинската тиква да подава оставката на правителството най-после, набързо правите процедурата с мандатите, разпускате парламента и си се прибирате на село за Коледа.
8
5
 
4
 
! Отговори
Чук и Гек преди 3 години
Три пудела на Греб от НФСБ са с вирус и не достигат! Изобщо - бана, че изтървана! Няма нужда от парламент, колкото и властта да крещеше, че не можело да ви оставят на произвола на съдбата и трябвало да ви спасят от пандемията! Но, реалностите са такива, виросът шета и сред политиците, карантината е задължителна за всички! Само президента има право да си решава дали да се залости като тиквата или посети военните маневри на въоръжените сили! Единствен! Останалите - по общия ред!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия отебаха всичко. Държавата е на самотек.
6
0
 
5
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Като няма кворум-значи не са работили през този ден. Значи не трябва и да им се плаща!!!!Аз като не отида на работа - веднага ме питат къде съм бил и защо не съм се явил на работното си място!!!
5
0
 
5
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Пак не си ги пило
4
1
 
5
 
! Отговори
мо преди 3 години
а защо не влизат- бойкот ли е или страх от ковид. И м/у другото те не трябва ли да са под карантина заради Нинова, която беше с пленарлан зала с ковид?
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма я Нинова да им извърти скандал и да им скръцне със зъби.Ще чекат да оздравее.
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България Перник близки до властта изтезават хора,позор!
1
12
 
12
 
! Отговори
1 преди 3 години
Значи, когато депутатите бяха в отпуска БСП правеха сцени и искаха извънредни заседания, а сега не могат да ги накарат да влязат в пленарна зала в редовния парламентарен сезон, и то не за отделни заседания ами постоянно.Също така: ДПС ОТНОВО с БСП.Правете си сметката дали ще подкрепяте комунистите пак.