Хората на Цветанов искат свикване на КСНС заради COVID-19

Трябва компромис за справяне с болестта, отчитат от "Републиканци за България"
39
Хората на Цветанов искат свикване на КСНС заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Предвид рязкото повишаване на броя на заболелите от коронавирус у нас, както и ръстът на смъртните случаи, от "Републиканци за България" настояват за незабавно свикване на Консултативен съвет за национална сигурност, за да се предприемат всички възможни мерки за борба с пандемията, обявиха от партията на Цветан Цветанов в позиция до медиите.

Още по темата
"Обществото ни не е наясно кога и как ситуацията може да бъде овладяна. Липсва план за действие, а държавните институции вървят след събитията, при това с голямо закъснение и при неясна отговорност. Расте политическото недоверие към кабинета, който няма нужната легитимност, за да предприеме и наложи крайно необходимите политики. Одобрените от управляващите половинчати мерки, се посрещат с недоверие и съпротива от обществото", смятат от Републиканция за България.

Според тях в резултат на всичко това има лавинообразно разпространение на заразата, драстично увеличение на смъртните случаи, изнемогващи лекари и колабираща здравна система.

"При подобна тежка ситуация, държавническото поведение изисква интересите на гражданите да бъдат поставени над партийните", категорични са хората на Цветанов.

"Ако не посрещнем предизвикателството обединени, последиците от кризата ще бъдат катастрофални – много хора ще загубят живота си, а заедно със здравната система ще се сринат както икономиката, така и националната ни сигурност, която е в опасност. Цели сектори могат да се окажат в невъзможност да функционират поради критичен брой заболели лица", алармират от новата партия.

Според тях овладяването на пандемията не е възможно при участието само на няколко държавни институции. „То изисква обединените сили на обществото. За съжаление, конфронтацията между политическите сили и поляризацията сред гражданите не работят в тази посока. Изводът е един – всеки трябва да направи някакъв компромис в името на общото ни справяне с болестта“, посочват още от партият

В своята позиция политическа партия „Републиканци за България“ заявява, че ще работи за постигането на консенсус по национална стратегия за овладяване на пандемията.

"Съгласно българската демократична практика мястото за постигане на такъв важен консенсус е едно – Консултативен съвет по национална сигурност. Затова настояваме за неговото свикване незабавно. Експертите на "Републиканци за България" са готови с предложения за овладяването на пандемията, които ще представят. Ще подкрепим и всички работещи идеи на останалите политически сили. Призоваваме за бърза и отговорна реакция от институциите“, заявяват от партията на Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
12
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Крадецът и мошеник Цветан Цветанов първо да продаде апартаментите си и даром да даде парите от тях за борбата с/у Ковид-19 - едва тогава ще се спрем да го чуем какво говори...
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвъки да се крие в един от 100те апартамента и да не се обажда.
13
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано "политиците" от ГЕРБ имат някакъв останал разум в тиквите! Безотговорни безумци!
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадлив ръб,скрии се в дупката от която изпълзя.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** човек заел се с партийно строителство.
10
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво сега,Цвъки е готов да даде цялата власт в ръцете на Президента Радев,странна метаморфоза?
9
6
 
7
 
! Отговори
V преди 3 години
ЕС е не по малко вреден от Китай .Просто е по малък. - Доналд Тръмп Кво мислят тия ,,консерватори,, за членството на България в глобалисткия ЕС ??? Само питам не че се съмнявам че Цв Цв е глобалист ,а не консерватор. Консерватори има в Англия и всички видяхме кво направиха те .Наще консерватори са нещо като ОБРАТНИ .Либерални глобалистки ,,консерватори,, Те претенциите не определят човека ,а делата и апартаментите ве ЦВЪКЛЬО
8
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно е Цецо ,Бойко итърва коня в реката...!
7
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
човекът, които напълни градовете с ромейски избиратели за да печелят ГЕРБ по избори
6
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цецо, де си тръгнал като и децата знаят, че само ГЕРБ може да управлява.Твои думи.
5
4
 
30
 
! Отговори
брех преди 3 години
Тези ''Републиканци за България'' от кв.Република ли са или..........?!
4
4
 
24
 
! Отговори
а стига бе преди 3 години
явно цветанов има план за действие срещу короната , сигурно е говорил със звездите ! и той си поверва че ше е лидер .
3
3
 
20
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Цветанчо предлага да се плаща на Артекс, за да се запълнят празните бетонени бърлоги на строителната компания. Докато намерят на някого, на когото да ги пробутат.
2
9
 
2
 
! Отговори
смях преди 3 години
Бойко , цвъ е готов да ти помогне. Подава ти ръка. Кво чакаш ?
1
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Републиканците на Тръмп, грешка, на Цвъки имат ново предложение - Апартаментите на Цвъки да станат болници