Петъчно: Отново проблем с кворума в парламента

Караянчева ще направи втори опит за старт на заседанието
Обновена: 6 ное 2020 09:39 | 6 ное 2020 09:39, Камелия Цветанова
13
Петъчно: Отново проблем с кворума в парламента
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Отново проблем с кворума в парламента. В 9,10 ч. при регистрацията в пленарната зала бяха отчетени 118 депутати, а за да стартира заседанието са нужни 121.

Шефката на НС Цвета Караянчева обяви, че ще направи втори опит и следващата регистрация ще е след половин час.

В сряда именно поради липсата на кворум се провали заседанието.

И тогава, както и днес, БСП и ДПС не се регистрираха.

Управляващите обвиниха опозицията в безотговорно поведение, а социалистите отсякоха, че осигуряването на кворум е ангажимент на мнозинството.

Редиците на ГЕРБ и ОП обаче оредяват, защото има болни от коронавирус депутати, а също и такива, които са поставени под карантина. Това прави все по-трудно събирането на нужните депутати, за да работи нормално парламентът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12 Е нали уж нашите са по-добри? Нали се различават от ГЕРБ? Или всички са маскари А?
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко години ГЕРБ не влизаха в залата, за да бойкоторат родината, както пише един преди мен. Толкова ли ви е къса паметта?
11
1
 
10
 
! Отговори
Работник преди 3 години
Ако аз отида на работа и не си чукна картона за присъствие, после и да работя , няма да ми платят , защото не се водя на работа ! А дупетатите -комунисти и турци, не се регистрират изобщо , а получават заплата , без да са в залата ????? Кой раздава заплати за несвършена работа ???? Защо плащаме , хораааааа ! ѝЗа какво плащаме , за саботиране на бъдещето на родината ли ???????????????????????????????????
10
0
 
3
 
! Отговори
Бачкай Бачкай преди 3 години
Минават иси заминават
9
0
 
2
 
! Отговори
Биричет преди 3 години
До БрътчетОткъде знаеш, че в момента е на работа?Ами ако е втора смяна, ако е в отпуск, ако е болничен, ако е безработен?!
8
2
 
0
 
! Отговори
Брътчет преди 3 години
До Анонимен като те гледам, че в работно време може да коментираш и се ровиш из сайтовете и ти не си оплакване.. нейсе важното е муабет да има...
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бац ще им подари кюлчета злато с неговия портрет.Атанас Атанасов от ДСБ го каза,че на кюлчетата е изобразенТой.Кюлчетата са част от лимитирана серия,за раздаване на приближени.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чак льо монд се питат, къде е пеевски?
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на тези защо им се плаща заплата когато не си вършат работата.Аз ако отида на работа и само стоя с ръце в джобовете, да гледам тъпо и да се карам с шефа нали знаете точно колко време ще ме търпят преди да ми бият шута по нанадолнището.Аз не искам да знам кой управлява, кой е опозиция и тн.. дори и имената им не искам да знам. Искам да знам, че който и да е в парламента, работи за България и хората в нея, а не за тясно политически цели. Искам да има програми и политики, а не почиващи политици
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, отцепниците явно ще се търгуват скъпо, сега им е паднало да понапълнят джобовете и да изпразнят чекмеджето на баце.
3
1
 
4
 
! Отговори
1 преди 3 години
В Британския парламент депутатите могат да участват онлайн в заседанията.Явно в България Парламента не може или не иска да прилага нужните мерки, за да може да работи.А БСП, които ревяха за извънредно заседание в средата на парламентарната вакация, сега не мога т да ги накарат да влязат в зала по време на редовния парламентарен сезон. Също така, реално се вижда с кой играе ДПС.
2
2
 
7
 
! Отговори
и те така преди 3 години
бсп + дпс = вечна любов !
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво пречи карантинираните да гласуват онлайн?На училище-може онлайн,а в НС-не,да му се не види.В сащ на изборите гласува жена на 200 години по пощата.