Борисов говори с фон дер Лайен, какво ще решим за Северна Македония?

Европейската перспектива за Западните Балкани означава стабилност, посочи премиерът
79
Борисов говори с фон дер Лайен, какво ще решим за Северна Македония?
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщиха от правителствената информационна служба.

Във фокуса на разговора на двамата лидери бе значимостта на Срещата на върха по Берлинския процес, чийто съдомакини утре ще бъдат българският министър-председател и премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев. Заради пандемията от COVID-19 форумът ще се проведе чрез видеоконферентна връзка.

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен потвърди пред българския премиер, че ще участва в срещата на лидерите от Берлинския процес, която е заключителното събитие в календара на тазгодишното Съвместно домакинство на Република България и на Република Северна Македония на Берлинския процес.

"България прие отговорността през настоящата година да бъде съвместен домакин на процеса като естествено продължение на усилията на държавата ни по време на подготовката и провеждането на нашето председателство на Съвета на ЕС, което постави високо в европейския дневен ред интеграционните процеси на страните от Западните Балкани", изтъкна премиерът Борисов пред председателя на ЕК. Българският министър-председател отбеляза, че европейската перспектива за Западните Балкани означава стабилност, мир и просперитет в региона.

В този контекст в рамките на Срещата на върха утре ще бъдат подписани важни документи, чиято цел е да приобщят още повече региона към нормите и стандартите на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
СМЕХЪ!!!!..."Какво ще решим"..?!?!?!Много добре знаете,че ще "решим" КАКВОТО НИ ЗАПОВЯДАТ!!!!!..КЛООО..УНИ!!!!!!
47
0
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
--Чудя се?? --на една видеовръзка -Кой е Домакин и Кой е гост?? И другото което се чудя-----Във фокуса на разговора на двамата лидери бе значимостта на Срещата на върха по Берлинския процес---Аз не виждам ДВАМА Лидери -По скоро виждам един Лидер и един крепостен наведен селянин, които се моли да не му вземат милиардите от личните сметки в Швейцарски и Американски банки!!!!
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
говори с фон дер Лайен, както и с Лайен дер фон говори, а гърците без говорене налагаха вето след вето докато стане тяхната. аман от натегачи продажници
45
3
 
3
 
! Отговори
Юсуф помака преди 3 години
Баце е добър човек, трябва да правим добро ако макетата крадат то си е за тяхната съвест. Нема как да ни откраднат историята ако могат да ни откреднат историята туй значи, че нямаме история и никакви доказателства за туй кои сме, което е парадокс за една древна държава. Туй е провала на историците ! Г-да историци ще ядете сопата !
44
1
 
14
 
! Отговори
1234 преди 3 години
БЕЗРОДНИКО ЕМИГРИРАЙ ПРИ ЗОРАН НЕ ТЕ ЖЕЛАЕМ ***
43
0
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Не става...ясно,какво е казал на Фон...еди коя си,за присъединяването на Северна Македония.Накрая ще стане...така че,или те не са го...разбрали,или са го разбрали...погрешно и Боко ще бъде извинен за...гафа,че не е сложил...ветото.
42
1
 
13
 
! Отговори
dimo преди 3 години
сега боко влезе в историята като национален предател
41
1
 
15
 
! Отговори
психо преди 3 години
Ако подпише да бъде съден за национално предателство
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пуделчето Бойко каквото му каже господарят, това ще прави.Дано не предаде цялата ни История.Защото този безродник, вкопчил се като кърлеж във властта е способен и на това.
39
2
 
17
 
! Отговори
възмутен преди 3 години
ОТКЪДЕ- НАКЪДЕ НЯКАКЪВ *** НА БРЮКСЕЛСКИ ДИРНИЦИ ЩЕ РЕШАВА ВМЕСТО НАРОДА ?
38
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и магистралните труженички имат повече достойнствоот този банкянски комунист
37
2
 
14
 
! Отговори
Тоя да не преди 3 години
предаде България тихомълком, а ?
36
0
 
15
 
! Отговори
що е маке се е ла.но преди 3 години
Нали сме татари и фашисти стойте си в македоно-алкбанския съюз
35
2
 
14
 
! Отговори
Дааааа преди 3 години
Този и майка ще изрови и продаде, та камо ли България.
34
2
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Усещате ли как се пече поредното национално предателство?
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това вече е тотална гавраще решат каквото им кажатза да им напълнят гушките с кюлчетащеше да е смешно ако не беше гн.уснозаслужи си го народеее с ***.илиз.*** си-а нашите западни покрайнини не са ли важни колкото косово напримера тия управници когато и да ги провесят по стълбовете са закъснели
32
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов говори с фон дер Лайен"Дали й е казал че е ***?
31
3
 
15
 
! Отговори
педи преди 3 години
бял ден да не видиш ако подпишеш
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искаме да отмъстим на макетата точно в ЕС трябва ги набутаме малко гей-паради и НПО-та ще им дойдат добре. Аре ни се махате от главата дебели патреотари лошо ли e при Соро$ или добре, а уточнете се лоясали мозъци.
29
1
 
15
 
! Отговори
Танасе преди 3 години
Со маке-Дон-ска наденица от ЛЕКИ,ке те утепат бре...