Каракачанов: Македония разбра, че България не води някаква политика на инат

Сега всичко е в ръцете на Скопие, заяви вицепремиерът
11 ное 2020 07:10, Нели Христова
53
Каракачанов: Македония разбра, че България не води някаква политика на инат
Снимка: БГНЕС

Българската страна няма да отстъпи от рамковата си позиция от 9 октомври миналата година. Това заяви вицепремиерът Красимир Каракачaнов след посещението на Зоран Заев в София.

Каракачанов съобщи, че се е състоял разговор, в който са участвали министър-председателят Бойко Борисов, както и външният министър Екатерина Захариева.

"Те разбраха, че България не води някаква политика на инат, а България води принципна политика, че България е суверенна държава и не се влияе от настроенията в една или друга европейска или световна столица. То има два варианта - или приключва добре за България и за Македония, или за Македония разговорът за Европейския съюз се отлага някъде във времето", каза Каракачанов.

По думите му по време на разговорите със Заев е било обяснено, че "не можем да направим никакъв компромис с въпросите свързани с българската история, с идентичността на българския герой и с идентичността на всички онези хора, които общо наричаме част от общата ни история".

"От тук нататък всичко е в ръцете на колегите в Скопие. Макар и няколко дни до края на процеса до петък - те имат възможността бързо да коригират всичко, което до момента са пропуснали и да видим дали това ще е достатъчно за началото на преговори с Република Македония", каза още Каракачанов като подчерта, че България не претендира за част от тяхната история след 1944 г.

"Ние не искаме нито Йосип Броз Тито да бъде български герой или сръбските политкомисари, дошли от Белград и взривявали, и убивали наши войници, да бъдат наши геори. Те претендират за част от нашата история. Тази история е обща - тя не е на някаква измислена нация, нация измислена в Москва през 1934 г. Така че, никой никого не изнудва! В края на краищата, не България е кандидат член на ЕС, а Македония е кандидат член. И би следвало да се съобразява с онова изискване на ЕС, което казва, че преди да станеш член на ЕС, не трябва да имаш нерешени въпроси със своите съседи - това е принцип в ЕС!", подчерта министърът на отбраната


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!Подкрепям напълно!
25
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
23 ти си адски кух. Ето кога го искаше. 00:00 | 24 май 2001 | 0 коментараИдеята за въвеждането и на латиницата в България, успоредно с кирилицата, предстои да се обсъжда много в българското общество, смята президентът Петър Стоянов, цитиран от БТА.Шльоковицата се пръкна защото нямаше кирилица по клавиатурите, които се внасяха, освен това нямаше пукната програма на български. Хващай си партакешите и се махай от тук продажник!
24
7
 
3
 
! Отговори
Пенсионер преди 3 години
До Анонимен 21 Идеите на Петър Стоянов за въвеждане на латиницата и английския език като втори официален у нас, все още е актуална. Ще дойде и техния ред.
23
3
 
12
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
юв световната история по-голямо недоразумение и по-измислена държава от Северна Македония не е имало, няма и едва ли ще има. Самата идеология на отричане на корените си, на произхода си е абсурдна.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
20 Античките отново в чакалнята, докато научат, да не крадат чужда история.Егати и дипломатие, които имат вардарците, довчера"едно име имаме", пак се отрекоха пред гърците. Сега налитат на българска история.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
13Няма нужда, да вярваш на Каракачанов, или не, той изразява българската позиция по въпроса, "кражба на българска история".По която имаме консенсус от всички политически сили, освен предателите.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
21Петър Стоянов искаше да въведе латиница, за служебна употреби, което стана, дефакто. В Интернет, v документите за самоличност,пишем на български, но на латиницаглупако.
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъркаш, азбуката е поръчана и платена от Джордж Вашингтон. Великоморавия не съществува, а княз Ростислав не е никой в сравнение с Петър Стоянояв, който искаше да въвежда латиницата.
18
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ебрее Шкембе войвода с един разговор цяла Македония разбра ,че не водим политика на инат!Гоолем дипломат си!
17
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Азбуката ни не е кирилица, а българица, поръчана е и платена от българският цар за българският народ.
16
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,...до петък Македония да коригира политиката си.."!!!Алооо Каракачанов ,как за три дни ще пренапечатът учебниците си по история?Това е отстъпление от нашата позиция,най-вероятно в петъ Заев ще излезе с добронамерена позиция спрямо България и политиците ни ще отстъпят.
15
19
 
5
 
! Отговори
Кара преди 3 години
Каракачанов, македонците ще разберат че си чужд агент и ще направят необходимото да влезнат в ЕС. Въпроса е ти какво ще правиш, след като загубиш изборите и работата като агент. Защото като влезне Македонция в ЕС, тогава с теб е свършено. Няма продажби на паспорти няма Русия и. Аз предлагам на македонците да потпишат каквото трябва и да ни спасят от тази напаст.
14
19
 
10
 
! Отговори
Македония преди 3 години
Македония разбра че теб те интересуват само финансови интереси и че си нечий агент, но не и на България.
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България не води каквато и да е политика...
12
24
 
12
 
! Отговори
как да повярвам преди 3 години
Как да повярвам на този индивид, който е известен само с:1. Рушвети при даване на български паспорти2. Софри и безконечни пиршества , разбира се платени от нашия джоб или на изнудваните фирми.3.Предложения до различни хора, дай ми милиони и ще те направя депутат...4. Агентурно минало, с подвизи от типа на доносничество и слугинаж, който продължава и сега на Русия.Е, как да му вярвам, че това е принципна позиция, а не желанията на Русия и Сърбия, да разделя два братски народ.
11
10
 
7
 
! Отговори
Пенчо Кубадински преди 3 години
Руски агент, прос *** та и с претенции :)
10
11
 
10
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Естествено,че е в ръцете на македонците.Във вашите ръце от рушвети и крадене място за друго няма.
9
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Агент Иван, много си повярва, а разбира само от пълнени агнета.Интересува го само келепира и да си продава паспортите.
8
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не си знаем истинската история ще си заминем пак към ислямизация и простотия.То иначе как да обясним това дето стана в държавата ни.
7
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2България е на 2000 държава, с едно и също име, достигнала границите на империя. Дала писменост и култура, на много народи.Това и папата го призна. Русия, също се опитва, да заличи българската история.