"Барометър" при избори днес: ГЕРБ №1, Слави Трифонов и ДБ под чертата

Патриотите възвръщат доверие заради Северна Македония
12 ное 2020 13:47, Александър Попов
458
"Барометър" при избори днес: ГЕРБ №1, Слави Трифонов и ДБ под чертата
Снимка: БГНЕС

В началото на ноември политическите нагласи на анкетираните не търпят съществена промяна. ГЕРБ запазват лидерското си място с 20,5%, сочи проучване на "Барометър". След отшумяването на протестите и временното мобилизиране на силите си БСП отбелязва спад (13,2%) и отново нараства разликата между първите двама в политическото съревнование.

ДПС (7,5%) и ОП (7,3%) са с почти изравнени сили, като в момента патриотите печелят подкрепа с позицията си по отношение на подкрепата на България за Северна Македония за членство в ЕС и нарастващото напрежение и терористични атаки в Ница и Виена на верска основа, извършени от мигранти.

Още по темата
Това са теми и въпроси, които отдавна се повдигат от ОП и фокусират вниманието на по-националистически настроените избиратели, както и тези, които подкрепят традиционните ценности.

Следва да се има предвид, че ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП - заемащи мястото на първите четири партии, са с ясно изразен и доказан в избори твърд електорат, който слабо се влияе от конюнктурни политически нагласи.
Големият въпрос при тях (с изключение на ДПС) е реалната изборна кампания и каква част от прилежащата им периферия ще успеят да активират.

Няма динамика в нагласите към партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" – 3,7% от избирателите биха го подкрепили при избори, като няма и промяна и в профила им – млади хора и от малки населени места.

За Демократична България изявяват желание да гласуват 3,1% от анкетираните.

Нараства броят на колебаещите се (8,8%), които имат потенциал да разместят подредбата при избори. Увеличава се делът и на тези, които категорично отказват да гласуват (30,2%).

До регистрацията на изборните листи за редовните избори, които са през месец март 2021 г., остават приблизително три  месеца.  Въпреки това като цяло изборите все още не са във фокуса на българското общество.

Период на провеждане на изследването: 06-11.11.2020 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: населението на България с избирателни права
Обем на извадката: 882 души на възраст над 18 г.
Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствено

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
340
7
 
21
 
! Отговори
До ПроСоТо преди 3 години
Това ,за което зовеш байно ,твоите хора опитаха да го изиграят на кметските избори с "ракета носител" сестра Галева в София,но не им се получил. Даже бяхте впрегнали и "булонката " на Маджо с неговите *** от дай БГ. Вярно эа малко,ама не стана.Эабравяте ,че е 2020г. и хората доста свят видяха,энаят кое е хубаво.А това,което искаш е подло и недостойно !
339
13
 
26
 
! Отговори
Тик -так преди 3 години
Бацето отново, че ви бие на избори, но ще се оттегли в пенсия.
338
17
 
25
 
! Отговори
истина преди 3 години
Каскета започна да ни спасява от мутрите. Главната мутра в държавата е Фигуранта, който размаха юмрук срещу народа, и започна преврат с пари на Божков, получавани в президентството чрез депутат от БСП. На мутрата му остават няколко месеца, и на есен ще го приберат в централния. Новият девиз е мутра вътре в централния.
337
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ителигетнтна и удохотворена физиономия има този на снимката
336
33
 
9
 
! Отговори
Валя преди 3 години
Спаси ни от мутрите , Слави !! Трябва да спасиш България от мафията !!
335
19
 
7
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
При тези проценти всяка партия с над 2,8% от гласовете на имащите право на глас, влиза в парламента, т.е. Слави Трифонов и Демократична България също ще са в парламента, както и може би някоя друга партия отсъстваща в новината.
334
25
 
14
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Важното е да махнем мутрите от властта, а който и да дойде все ще е много по-добре от мутрите. Жалкото е, че много хора не го разбират.
333
10
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
та:-Има изключително прогресивни,национално отговорни и перспективни организации.Но те ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,ПОЕДИНИЧНО не могат да направят нищо!.."СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА"!!..май го забравихме..
332
20
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Пян_ГъПърво:-Живков го свалиха ТРОЙНИЯ АГЕНТ Луканов,болника Младенов и още двама-трима евреи-предатели!Това първо!Второ:-Това,което е сега бсп НЕ е онова,което беше преди 30 години!..Ако не си сляп,там тече ОЧИСТВАНЕ от "старите компрометирани муцуни"...Но това не е най-важното!..Главното е,че те си имат "електората",който си е най-многобройния."ДЕ ФАКТО"!..Мутрьо има някаква поддръжка,но тя е заради ПАРИТЕ,С КОИТО СИ Я КУПУВА!..всички останали са нива под тях.Е,ИМА изключително
331
2
 
13
 
! Отговори
тъпото преди 3 години
До БГ супер дънотормоза над медиите....другарю разбрах че сме на 111 място по свобода на печата... моля те да ми кажеш някои страни от първите места, и дали в тях би посмял да псуваш премиера и да удрящ полицаи.... САЩ, Русия Китай и... които кажеш
330
4
 
25
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
до ПроСоТоАве, ти нормален ли си? За какво БСП говориш? За тези, които свалиха ТдЖк, фалираха банките, създадоха ДПС, силовите групировки, изсякоха горите, бетонираха морето и т.н. и т.н. ЗА ТЯХ ЛИ ГОВОРИШ, ТЕ ЛИ ЩЕ НИ ОПРАВЯТ??? БОЖЕ, БОЖЕ...
329
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този по грозен и от Мангъров, бе
328
13
 
7
 
! Отговори
11 преди 3 години
Брееей, тоя Барометър вече е по-добре да количество фекална маса.
327
12
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
впрочем,депесето винаги е било готово и ГО Е ДЕМОНСТРИРАЛО,че са готови да се разцелуват със всеки,който има шанс да ги включи в някакво "правителство",или поне.."В ДАЛАВЕРАТА"..АКО ВСИЧКИ АНТИГРОБАРСКИ движения и настроения не се организират около някакво "ядро",то РЕЗИЛА разни МУТРАГЕНИ да СЪСИПВАТ България, ще продължи."Орела,рака и щуката" НЯМА ДА НИ ИЗКАРАТ ОТ СРАМНОТО БЛАТО!!!!!Необходим е компромис СЪС ЕМОЦИИТЕ ни!!!!!..РАЗУМА трябва да надделее!
326
5
 
4
 
! Отговори
Никк преди 3 години
"Аз лично очаквах че ще го съсипе от неудобни въпроси и ще е меко казано агресивен към него както много пъти е правил..."И нямаше да го излъчат...
325
21
 
4
 
! Отговори
Никк преди 3 години
Само не мога да разбера защо му викат чалгар!? Почти няма песни които са в такъв ритъм. А народните песни които са направили с куку бенд са една от най яките варианти на тези песни. Уникални са. Представете си да ги нямаше песните на Слави. Какви народни песни щяхме да слушаме? На радка Калчева и Володя Стоянов!?
324
9
 
11
 
! Отговори
komitata преди 3 години
барометър-хахха забравиха за врачката на Берлускони и Алена
323
10
 
16
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
Най-после едно реално проучване, а не фейк като досегашните. И какво чудно има? Нормален човек не би погледнал към ***или Учиндолския офф-шорен "демократ" и "данъкоплатец". Файтонджийдси партии. Ако всички медии бяха така обективни, нямаше да име и "протести".
322
12
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимендраги,работата е там,че Славито НЕ МОЖЕ да бъде "алтернатива" на герп!АКО имаме поне малко акълец и ОТГОВОРНОСТ за бъдещето ни,ще се запитаме:-"Кой може да бъде РЕАЛНА алтернатива на боко Харем?"....просто ги избройте!.."Тоя"-има няколко ВЕРОЯТНИ процента,"Оня"-още по-малко,други,трети,..ВСИЧКИ са НЕДОСТАТЪЧНИ.ЕДИНСТВЕНАТА РЕАЛНА алтернатива е ..колкото и отчайващо да звучи,бсп.ДПС НЕ ги смятам за алтернатива,защото те винаги са били "дупеигащи" с боковата Хунта.Впрочем,т
321
6
 
6
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
Ако не вярвате че Слави е по-голям гербераст от Б.Б. просто гледайте последното гостуване на Бойко в шоуто му преди Слави да напусне БТВ. Аз лично очаквах че ще го съсипе от неудобни въпроси и ще е меко казано агресивен към него както много пъти е правил с други гости *** тоя взе та му предостави цялото интервю за Бойко да си прави реклама на партията си и правителството. И това няма нищо общо с мнението ми за Слави ама този човек все повече изглежда по дефиниция като вампир. Туй то годинките. :)