Нинова vs властта: В кризата посегнахте на най-уязвимите!

БСП внесе алтернативен бюджет в Народното събрание
Обновена: 13 ное 2020 17:16 | 13 ное 2020 17:15, Камелия Цветанова
171
Нинова vs властта: В кризата посегнахте на най-уязвимите!
Снимка: БСП

„Алтернатива има“, заяви в пост във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова като уточни, че левицата внесе в Народното събрание алтернативен бюджет за идната година.

Нинова остро критикува поведението на правителството на Борисов, посочвайки че в най-тежката криза то посегна на най-уязвимите хора.

Още по темата

„Преди два дни управляващите вкараха в парламента Кодекса на труда и се опитаха да отнемат трудови права на работещите - тези, които произвеждат и осигуряват икономика, данъци, приходи и ще ни извадят от кризата“, написа Корнелия Нинова.

Председателят на БСП отбеляза, че и днес управляващите отнеха права на хора с увреждания. „Навсякъде по света правителствата се опитват първо да помогнат на слабите и беззащитните. Само у нас в най-тежката криза властта удря първо тях. И винаги с едно обяснение - няма пари. Пари има, важно е обаче за какво се харчат. Първата работа на един държавник е да определи приоритетите и групите хора, на които да се помогне. Безспорно днес приоритетите са доходи и здравеопазване. И безспорно грижата за хората трябва да е ориентирана първо към най-нискодоходните групи - работещите бедни, младите семейства, пенсионерите, хората с увреждания“, уточни Нинова.

Тя отново напомни линията на БСП, че вместо временни подаяния е нужно трайно решаване на проблемите чрез семейно подоходно облагане, безплатни детски градини, преизчисляване на всички пенсии, отпускане на необходимите средства за асистенти на хора с увреждания, отмяна на плоския данък върху доходите на физическите лица и запазване 10 процента корпоративен, болниците нетърговски дружества и намалено ДДС на лекарства.

„Това е нашият отговор на кризата. Той е с грижа за хората и вече е факт - внесохме  алтернативен бюджет в Парламента. Ще го защитаваме аргументирано, хората да преценяват има ли алтернатива на властта“, подчерта Корнелия Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: парламентниновабюджет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
19
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Корнелия може да е милионерка, ама Бойко е милиардер;))) Тук тя е права! Бойко дава само на неговите си, а уж, немаше да остави нито еидн гладен българин! Ето, аз съм гладен! Бойко, гладен съм! Чакам своят тир с продоволствия, които сам обеща на всеки български гражданин в нужда!
60
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хунтата ГЕРБ не можеш да събориш с викане и протести,геноцида върви много години и сега се стигна вече дъното на мизерията от 150 евро пенсия.Този ОТ Банкя ако мислеше за народа щеше да подаде оставка не го интересува купил е журналисти и средстава за информация с Пеевски и лъжата раята че живеят добре с 300евро на месец.Турско робство =гербско робство.
59
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинчето само чака да се домогне до кокала, така изглежда на снимката :) Станишев беше приемлив но тази комсомолка...тя й изглежда на такава, не че гробарите не крадат :)
58
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мълчаливото съгласие на опозицията и на синдикатите много хора с по няколко заболявания по новите правила останаха без подкрепа, но същевременно телкове получават връзкарите цели телк семейства. Защо в Телк се носят снимки на дискета след като няма кой да ги разчете и така здравеняци се оказаха с телк решения и после си припкат нищо им няма даже се облагодетелстват с коли и други превилегии, аман от това връзкарство то се вклини в нашия народ до мозъка на костите и само връзкарите живеят.
57
4
 
3
 
! Отговори
6 преди 3 години
Суперразумни предложения ! Да ги подкрепим , защото са в интерес на мнозинството ,както и на държавата ! Но сега ще ревнат срещу тях платени *** готови за пари да продадат и родителите си !Да им дадем отпор !
56
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милионерка от приватизацията кръв лее за социална справедливост. По шизофренична ситуация няма!
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимeн преди 3 години
Кукундрел, е алтернативата.
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти може да си прередила някой във ВМА.
53
1
 
14
 
! Отговори
Буца преди 3 години
малко акъл да й бяха прелели по системата във ВМА. И без това заемаше легло поне полза да имаше някаква.
52
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП ЗА 2 ДНИ НАРЯЗОХА НА СКРАП РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ.НИНОВА БЕШЕ НА 28Г КОГАТО КУПИ ТЕХНОИМПЕКС.ДОЙДЕ ОТ СЕЛО КРУШОВИЦА С 5ЛВ В СОФИЯ И ЗА НУЛА ВРЕМЕ КУПИ ТЕХНОИМИПЕКС.ПРЕЗ 1992Г.ЛУКАНОВ ОТВОРИ ПЪРВАТА БАНКА С КРЕДИТ ОТ БНБ.СЛЕД ОТВОРИ ВТОРА ЧАСТНА БАНКА С КРЕДИТ ОТ ПЪРВАТА И ТАКА СЕ ЗАВЪРТЯ ПИРАМИДАТА В БАНКИТЕ.РАЗДАВАХА СЕ КРЕДИТИ НА ДОВЕРИЕ И НИКОЙ НЕ Е ВЪРНАЛ ТЕЗИ КРЕДИТИ.ПРЕЗ 1996Г. ПР.ОСТО ГО ЛИКВИДИРАХА.БСП СА КРЕДИТНИ МИЛОНЕРИ.ДЕЦАТА ИМ ВЛИЗАХА ВЪВ ВУЗ С ПРЕДИМСТВО.ВСИЧКО Е ШМЕНТИ КАПЕЛИ
51
3
 
30
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
БСП като са в опозиция големи обещания на думи! А като дойдат на власт - абсолютно нищо! Нула! Инфлация и мизерия в невъобразими мащаби! Некадърни, червени плямпала! Лумпенизирани ***...
50
3
 
24
 
! Отговори
Цървул преди 3 години
Комунистът е сбор от г*з и уши!Не виждам ушите....
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тези снимки само булемия може да развие човек!
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кое пенсионерите ли са най уязвимите. Ми те получиха добавка към пенсиите си дори и тези които вземат четирицифрени пенсии получиха с мълчаливото съгласие на опозицията и на синдикатите. Цялата политика на опозицията се свежда до това ако вземат властта те налагат ограничения защото явно сладко е това да ограничаваш хората. Най уязвими са безработните от преди кризата защото на тях и една едничка маска не е дадена но те не съществуват нито за управляващите нито за опозицията. Вие сте лоши хора
47
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aма ***,навсякъде по света опозицията подкрепи управляващите в борбата срещу пандемията, вие , червените *** отричахте, че има вирус,насъсквате хората,излагате ги на опасност само за да трупате политически дивиденти.Вие сте най-ретроградната,родоотстъпническа партия и имате очи да плещите пак простотии и да лъжете хората.Проклятие за България сте вие.
46
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОСП ФАЛИРАХА БЪЛГАРИЯ СЪС СХЕМАТА:-КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ-БАНКОВИ ПИРАМИДИ-ПРИВАТИЗАЦИЯТОВА Е ТЯХНАТА АЛТЕРНАТИВА.ТЕ НАЦИОНАЛИЗИРАХА ИМОТИ И ГОРИ.ТЕ НАЦИОНАЛИЗИРАХА ЗЕМИТЕ НА БАБА МИ И ГОРИТЕ НА ДЯДО МИ.ПРЕБИХА ОТ БОЙ ДЯДО МИ ДА ПОДПИШЕ.НЕ ПОДПИСАЛ И МУ СЧУПИЛИ РЪКАТА.ТЕ СА ГРАБИТЕЛИ.ПРЕДИ ТОВА НА ПРАДЯДО ВЗЕХА МАНДРАТА.ПАК С БОЙ И ПО НАСИЛСТВЕН НАЧИН.НАД 1500 ОВЦЕ И НАД 40 ДК ГОРИ.ТОВА Е КРАЖБАТА ПРИ ТЯХ.ПРИВАТИЗАЦИЯТА ИМ НАПЪЛНИ ГАРДЕРОБИ С ПАРИ.ЗА 2 ДНИ НАЗОХА НА СКРАП РАБОТЕЩИ ПРЕДПРИЯТИЯ.
45
1
 
25
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Безсрамна,нагла,цинична...Жива реклама(ция) на партията си!А можеше да не е.. Този алтернативен бюджет сигурно го е бълнувала в болничното легло под влияние на К-19.
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От червен крадец по-голям крадец няма. Герба са техни питомници, те правят опит да надминат учителя, но има да дерзаят още поне 2-3 мандата. Моля ви се сърдечно, не им давайте шанс. Ни на едните , ни на другите. Ако толкова се мразите, забийте си главата в стената, но не гласувайте за тях .
43
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП фалира България, а Нинова фалира БСП, само колко е нагла и безочлива.
42
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35++++++++++++ Ще повърна като я гледам !