България твърдо подкрепя Албания към ЕС, увери Борисов

Министър-председателят разговаря с албанския си колега
19 ное 2020 12:12, Елка Василева
39
България твърдо подкрепя Албания към ЕС, увери Борисов
Снимка: архив, БГНЕС

България твърдо подкрепя Албания по пътя й към европейското семейство. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който проведе телефонен разговор с премиера на Албания Еди Рама. Във фокуса на разговора бе позицията на страната ни относно преговорните рамки за присъединяване на Албания и Република Северна Македония (РСМ) към ЕС, съобщи правителствената пресслужба.

„Считаме, че сте показали посветеността си към европейските ценности, отговорността и мотивацията да вървите напред и имате нашата подкрепа“, подчерта министър-председателят Борисов пред албанския си колега.

Премиерът Борисов отбеляза също, че страната ни е сред най-силните застъпници на процеса по разширяване на Съюза и затова издигна темата високо в европейския дневен ред по време на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Още по темата

„Защото европейската перспектива е най-силната мотивация за осъществяване на преход към демократично управление и пазарна икономика в Западните Балкани“, добави Борисов.

По отношение на европейската интеграция на Република Северна Македония Борисов посочи позицията на страната ни и изтъкна, че България е една от държавите, които най-много е настоявала и желала РСМ да стане част от ЕС. В този контекст усилията на България винаги са били насочени към постигането на консенсус по важните за двете страни теми.

„За съжаление подобна ангажираност не се наблюдава от страна на Република Северна Македония. Готови сме да продължим разговорите и активно да работим в изпълнение на Договора за добросъседство“, каза още Борисов пред албанския премиер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
7
 
6
 
! Отговори
истината преди 3 години
Важно е да се поддържа ислямизацията на Европа. Ще има още много случаи като тези с Косово. Също е много важно наркотиците от Албания (тя е Меката на наркотрафика в Европа) да се разпространяват по-лесно. Европейския съюз отива на майната си , забележете само, силна и мощна държава като Великобритания напуска и на нейно място идва Албания?!?
11
9
 
2
 
! Отговори
Син карабинер преди 3 години
Това е превратност във външната политика, която, вероятно, има верска основа. Християните в Северна Македония са изоставени, не се намира път към разбирателство, а биват злепоставени, чрез злодеяние. Това предателство, от което не са известни последствията. Във всеки случай тази *** игра, ще даде предимство на гърците в развитието на отношенията със Северна Македония.
10
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да говори еднолично.Много малко българи подкрепят тия талибани.
9
18
 
11
 
! Отговори
Д-р Исня преди 3 години
Албания не в ЕС. Това означава ислямът да стане официална религия. Ще слее Косово. Сърбия е аут завинаги. Предпочитам Сърбия. Макетата трябва с акъл да си ги претопим отново.
8
10
 
28
 
! Отговори
Kolev преди 3 години
За Албания- ДАЗа скопианците отродени - НЕБорисов започва да ми харесва!Ако удържи фронта ще има моят глас за пръв път.
7
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко с мюсюлмани е добре,славяни да не са- тогава налага вето.После Радев бил крив и БСП.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали? хахаха
5
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
готви се нова балканска война
4
12
 
17
 
! Отговори
пфффф преди 3 години
До БойчеКой е народа бе? 50 негодяи опънали палатки и седнали да пият бира и пушат цигари, тва ли е народа дет казвал оставка?
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите подкрепят най силното племе на балканския полуостров
2
24
 
11
 
! Отговори
Бойче преди 3 години
Народа казва... О С Т А В К А
1
7
 
15
 
! Отговори
Браво преди 3 години
Браво на Бойко. Дано и над в България да ни поткрепи твърдо или както иска за да живеем малко по-добре.