Джамбазки: Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени

Той се закани, че ако пак нападнат централата "ще играе маркучът"
21 ное 2020 22:28, Нели Христова
274
Джамбазки: Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени
Снимка: БГНЕС

"Ние сме ВМРО, а не клуб по везане на гоблени. Няма да позволим поругаването на тази сграда. Ако искат пак да трошат, отново ще играе маркучът." Това каза зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки по Канал 3.

Още по темата

Той добави, че ако протестиращите са заявили мирно събитие, няма нищо лошо. "Пред сградата на ВМРО вандалстваха и безчинстваха, а след като ги поляхме с вода се оказаха раними душици. Това беше опит да ги отблъснем по възможно най-щадящия начин", каза още той.

Припомняме, че на 16-ти имаше напрежение пред централата на ВМРОП в София, когато при поредния ден на протести група граждани изразиха недоволството си от патриотите, които са коалиционни партньори на ГЕРБ в това управление. Стъклото на входната врата на ВМРО е било счупено, а протестиращите твърдят, че са били замеряни с димки и бомбички и са били заливани с вода.

Джамбазки се изказа крайно любопитно за един от протестиращите. "Единственият, който пострада, беше партиен лидер, който дойде в особено агрегатно състояние и си самопричини тротоарна екзема." Не го назова, но се предполага, че говореше за Волен Сидеров.

Той подчерта, че всеки има право на мнение, всеки има право да иска оставка. Това е легитимно право. Но Джамбазки не вижда основание за това.

По отношение на работата си във ВМА той каза, че сега в болницата има хора от протеста. Той е доброволец-санитар във ВМА. "Не съм там, за да си правя реклама, затова и не го оповестих."

Политикът подчерта, че Северна Македония просто трябва да спазва договора за добросъседство, за да влезе в ЕС. "Те до момента тупат топката. Бяхме абсолютно прави, предвид омразата и антибългарската риторика, която се разрази там сега. Паленето на държавни знамена е международен скандал."

Според Джамбазки, те трябва да прекратят фалшификацията на българската история и да спрат с езика на омразата. "На територията на Северна Македония живеят все още стотици хиляди, които имат българско самосъзнание. Трябва да признаят българската основа на техния език." Той е скептичен, че до месец нещата ще се променят в положителна насока.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Г-н Джамбазки, направо не ми се пише! Тъжно е, тъжно е, че дори и да напише някой гневен коментар по ваш адрес на вас не ви дреме. Тъжно е, че хора без морал и обноски ни управляват. Тъжно е, че има хора които гласуват за вас, Бареков......Тъжно е, но благодарение на псевдо политици като вас народа съвсем оскотя и загуби ценности и морал. Но нали това ви е целта, овце,а не хора, просто казано електорат!
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли метра маркуч ще може да поемат кльощавите му задни части?
15
5
 
17
 
! Отговори
V преди 3 години
Ангел Джамбазки по канала 3 на Доган и Пеевски ха ха ха .Тия са обърнали резбата съвсем .Джендарите от вмро са минали под дъгата и са у другия лагер ,а не у българския
14
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО-ДПМНЕ в Македония и ВМРО-ШКЕМБЕ в България са един дол дренки.
13
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крие са като мишка и се прави на смелчага с маркуча вместо да излезе и се разбере като мъж.
12
6
 
22
 
! Отговори
шМОРО преди 3 години
Продаваме паспорти, разнасяме торбички и размахваме маркучи
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако още веднъж му нарушите везането на гоблени, ще се хване за маркуча! Вече сбърка два бода на "Вилеровата воденица", не иска да сбърка и "Фюреровата зима".
10
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези нямат нищо общо със онова ВМРО да напуснат историческата сграда, докато не са я наводнили или подпалили със бомбичките и фойерверките си. В закона къде пише да се палят фойрверки във историческа сграда и да платят щетите.
9
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не вие срам господин Джамбазки. Шофирах те в нетрезво състояние, хвърляте бомбички по хората, това е срам за България да има такъв евродепутат. Нагъл сте ...
8
9
 
19
 
! Отговори
Джамбазки преди 3 години
Ние сме ВМРО т.е. най-големите пpocтаци, а не клуб по везане на гоблени
7
6
 
4
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 3 години
НА КАЛПАВ НАРОД КАКВО ДРУГО ДА НАПРАВИШ ДЖАМБАЗКИ ГИ ПЛЮЕ А ТЕ МИСЛЯТ ЧЕ ДЪЖД ГИ ВАЛИ.АКО ГО ОДОБРЯВАТ ДА СИ ГО ИЗБЕРАТ ОДНОВО.А ТОИ ДА СИ ПИВКА РАКИЯТА И АКОНЕ ГО СЛУШАТ ТО ДА СЕ ПОКАЗВА И ДА ГИ ПОПЛЯЕ.И КУПОНА ПРОДЪЛЖАВА.....
6
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ани Жамбоаз не плете гоблени просто се крие зад 3 кордона полицаи и пръска 5 годишните дeца със вода и бомбички за да не го набият във историческата му сград.а На страха очите са големи Ани Жанбoаз фалцетната шиячка на гоблени смело се е отбранявалa от децата до последната капка вода.
5
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво ВМРО сте с шкембе войвода бе пезевенк. Завзехте и осквернихте една организация, бореща се за свободата на българите в Македония. Продавахте паспорти, за да си пълните джобовете.Знаеш ли само какво би направил Ванче Михайлов на такива като вас?А Гоце, Даме и сие не биха ви приели изобщо в организацията.Пълнете джобовете докато можете, че след този мандат сте никой!Додрапахте до властта с лъжи, но дано хората повече не се подлъжат.
4
5
 
27
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
хахаах, тоя ако извади маркуча ще му го вадят с операция в Пировгов от зандите части след това
3
16
 
3
 
! Отговори
Revival Process преди 3 години
Българите трябва да се ДЕПОРТИРАТ там от където са доведени от Хан Кубрат тоест в земите на сегашна Украйна и Насилственото им Християнизиране от Византия през 866 г. трябва да се изучава Законно в Училищата по История а не да се крие
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе си имал късмет на генетичната рулетка.
1
4
 
39
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 3 години
АКО НЕ СТЕ ВИЖДАЛИ НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ ЕТО ТОВА НА СНИМКАТА Е.