Валери Симеонов поиска незабавна триседмична карантина у нас

Трябвало да се затворят училищата, здравеопазването рухва
22 ное 2020 13:23, Александър Попов
539
Валери Симеонов поиска незабавна триседмична карантина у нас
Снимка: БГНЕС

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска затваряне на училищата и незабавна триседмична карантина.

"По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели – разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва", заяви Симеонов пред телевизия Европа.

Още по темата
Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ – Обединени патриоти.

"Няма нужда да откриваме топлата вода – нека вземем добрите примери от Европа и дори съседните ни държави, подчерта Симеонов и посочи Белгия. Европейската държава затвори на 2 ноември училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия и за изминалата седмица отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната. В Полша вече обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, но те затвориха училищата си до края на годината", каза Симеонов.

Той подчерта, че мярката за училищата е важна, тъй като децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите родители, баби и дядовци.

Решението на Столична община за отваряне на Коледните базари той определи като престъпление.

Валери Симеонов гневно реагира срещу нарушението, извършено от заведение – да заключи 200 души клиенти вътре след 23:30 ч., за да не дойдел някой и наложи санкция за неспазване на мерките. Според него това заведение трябва да бъде затворено.

Валери Симеонов заяви, че е изразил неколкократно позицията си  пред партньорите от ГЕРБ и ще го направи отново - на Политически съвет следващата седмица. Лидерът на НФСБ е за налагането на временни ограничения, но съобразени с това икономиката да продължи да работи. Държавата трябва да компенсира поне на 80 % затворените бизнеси, подчерта Симеонов.

След гласуването на Държавния бюджет за догодина заместник-председателят на НС Валери Симеонов ще предложи и разпускане на парламента и възможност за дистанционна работа на депутатите. Сега Парламентът работи, взимат се важни решения с дистанционно гласуване на карантинираните депутати, посочи той и определи като дребнав партиен егоизъм това, че БСП и ДПС саботират важни решения като това за бюджета, данъчните закони, промени в Закона за здравето.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
1
 
4
 
! Отговори
Нокдаун преди 3 години
До Локдаун заЗащо от СРЯДА?
366
8
 
18
 
! Отговори
Локдаун за преди 3 години
3 седмици е малко. Валери Симеонов да коригира искането си на 3 месеца. От сряда.
365
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДАВАЙТЕ ГРИПНАТА ВАКАНЦИЯ!
364
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е. Децата през лятото не бяха затворени в санираните класни стаи. Всички нови прозорци на училища са правени 100% от хора, които никога не са се грижили за поддръжката на жилището си. 100%. Прозорците имат само една трета възможност за отваряне (и почистване), няма мисъл за проветряне, без да духа на седящ наблизо и без да става течение.
363
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 377Пращиш от ''акъл''!
362
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете всички училища, то остана само месец до Коледа. Няма да станат по-прости от гените си.
361
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Членовете на правителството не знаят ли, че затворена среда със съвременни изолации е идеална за разпространение на всякакви зарази. Именно, защото е с изолация и се диша един и същ влажен въздух, който застоява дни наред в едно помещение. Знаят. Борисов защо не си седи в кабинета? Защото, ако пак са включили централната система, ще е пак застрашен.
360
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да затварят, ама и да се бръкнат за хората. Стига сте ги сгъвали по разни мебелни конструкции!.
359
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 372ами не са били затворени в тесните класни стаи.
358
15
 
0
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До АнтиГЕРБЧе кой си ти бе,че да предлагаш?:):):):)Плачкай си тук тихичко:):):)
357
3
 
9
 
! Отговори
Не ве преди 3 години
Ние искаме тиха оставка.
356
5
 
20
 
! Отговори
мен преди 3 години
аз предлагам 6 месечно (минимум) затваряне на валерката и сие. след това тест и ако продължава да плещи отново да се карантинира. до пълно изчистване
355
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще помогне 3-седмична карантина? В нашата област половин година броят на заразените се броеше на пръсти. Изведнъж, като свърши периодът на сватбите и курортите, се оказа, че почваме да се изприщваме ту тук, ту там. Вече областта е като с обрив. Децата ли са проблемът? Те през лятото не са ли си играли заедно, не са ли контактували?
354
1
 
2
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До Нищо не видиш 343 Да , защо ?
353
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо няма информация за разпространението на коронавируса в област Благоевград? Там са най-много заразени на глава от населението. Кой досега потърси отговорност, че заразата се разпространява? Когато излязоха първите случаи на масови зарази в предприятия, стана ясно, че хората си траят, защото иначе ще си загубят работата. Къде е статистика колко гнезда на зараза има в предприятия? Колко контактни на работното място се карантинират? Почти николко. РЗИ-то пази тайна.
352
5
 
7
 
! Отговори
До 366 преди 3 години
Гладът е по-силен от страха.
351
4
 
16
 
! Отговори
АнтиГЕРБ преди 3 години
Предлагам доживотна карантина за цялото правителство !!!!
350
10
 
11
 
! Отговори
Само преди 3 години
Да опитат. Пък за коледа може да сме с ново правителство,
349
2
 
8
 
! Отговори
Цонката преди 3 години
До ТонкатаПрибра се от село и захапа!
348
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно девизът днес е ЛИКУВАЙ, първи сме.А кога ще стане ЛЕКУВАЙ?