КС образува дело за "виртуалните" депутати

От решението му зависи дали редица закони са приети легитимно
5
КС образува дело за "виртуалните" депутати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Конституционният съд образува дело за решението на НС в заседанията да участват онлайн.

Искането в КС беше внесено от народните представители от БСП.

Още по темата


Те атакуваха решението на Народното събрание от 6 ноември, с което мнозинството въведе възможност само за депутатите, болни или карантинирани заради COVID-19, да участват в заседанията на парламента онлайн.

Ако КС обяви решението за противоконституционно, това би отворило възможност на свой ред да бъдат оспорени всички гласувани през този период закони от парламента, сред които са и данъчните, промените в закона за извънредното положение, в Закона за здравето.

Мнозинството в НС разреши дистанционното участие в заседанията на НС, за да си гарантират кворума, след като  БСП и ДПС бойкотират парламента с аргумента, че той е напълно изчерпан, лишен от легитимност и мандатът му трябва да бъде прекратен и да се иде на предсрочни избори.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
А така преди 1 месец
Сега всички глупости и закони дето ги сътвориха виртуално ,да бъдат обявени за нищожни и отменени.
Трябва да има ред.
4
1
 
3
 
! Отговори
О хо преди 1 месец
То целият ЕС, ЕК и прочее организации гласуват през Интернет, но БКП го дават под съд това положение???? Ами да дадат под съд ковида, защото той е причината! Или да се заразяват искат...закото така!!!
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоро ще решат всички да си стоят вкъщи и да "гласуват" онлайн. И без това народното събрание не решава нищо а само изпълнява прищевките на Тиквата. Простата кърджалийска.. П.. играе ролята на печат на фирмата на шайкаджиите. Тъй че защо да киснат 240 безделници в залата, те не решават нищо и от тях нищо не зависи
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А гласуването с чужда карта не е ли същото? Направо няма ли да е най-добре да отхвърлим всички закони, гласувани през последните 12 години, и да започнем отначало с някакви истински хора в парламента, а не с мутанти, *** и алкохолици?
1
2
 
15
 
! Отговори
добре де преди 1 месец
Ако те могат да гласуват дистанционно и да приемат закони, защо ние да не можем да гласуваме дистанционно на избори?