ВМРО поиска: Радикалният ислям да се криминализира!

Воеводите искат и да се увеличат пределите на неизбежната отбрана
94
ВМРО поиска: Радикалният ислям да се криминализира!
Снимка: ВМРО

Радикалният ислям да се криминализира и да се увеличат пределите на неизбежната отбрана. Това са част от предложенията за промени в Наказателния кодекс, които депутатите внесоха днес в деловодството на Народното събрание.

Сред исканите изменения е и намаляване на имуществената стойност на откраднатите вещи да падне на стойност до една работна заплата за налагане на ефективно наказание, както и увеличаване на размера на глобите за тези деяния.
Да се криминализира радикалният ислям е позиция, която ВМРО отстоява от години. Мотивите не са се променили във времето, припомнят от пресцентъра на партията.

Идеологията „радикален ислям“ има вече своите последователи и в България. В контекста на събитията в Близкия Изток и имигрантските общности в Западна Европа заплахата от нея ще продължи да расте. Считаме, че като законодатели трябва да направим възможното за ограничаването ѝ и да предпазим българските мохамедани от пропаганда, която има за цел да раздели и противопоставя обществото, мосочват воеводите.

Според тях т.нар. интеграция на мигрантите на Стария континент официално се е провалила, а европейските лидери са си отгледали поколение псевдоевропейци, което ще затрие културата и ценностите на християнския свят, ако не се предприемат сериозни мерки.

Три години по-късно тези мотиви изглеждат все по-силни и достоверни. Три години по-късно ние от ВМРО сме убедени, че криминализирането на радикалния ислям трябва да намери място в дневния ред на Народното събрание.

По отношение на пределите на неизбежната отбрана ВМРО също има своята последователна позиция назад във времето. За съжаление, примерите на хора, които са били жертва на посегателства, а след това са се превръщали в обвиняеми, плащайки глоби и лежащи по затворите, защото са защитили имуществото си, са не малко. Ето защо за нас справедливата редакция на сега съществуващите текстове в НК трябва да изглежда по следния начин: Няма превишаване на пределите на неизбежната отбрана, когато нападението е извършено чрез противозаконно влизане в жилище; нападението е насочено срещу живота, здравето, свободата или половата неприкосновеност на отбраняващия се или на другиго и е извършено от две или повече лица, от въоръжено лице или нощем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
6
 
! Отговори
До 52 преди 3 години
Не може да забраняваш на хората която и да била религия, а САМО ТАЗИ ЧАСТ ОТ НЕЯ, КОЯТО Е КРАЙНО АГРЕСИВНА И ВОДИ ДО ФИЗИЧЕСКО ЛИКВИДИРАНЕ НА ДРУГОВЕРЦИТЕ. Познавам много добри хора от всички религии. Умереност вън всичко!!!!!
39
6
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Разширяване пределите на неизбежната самоотбрана го предлага заради Джамбазки ли, който се самозащитавал от 5-тия етаж? Смешници!Да се криминализира нещо, което вече е криминализирано? Под "радикален ислям" се разбира тероризъм, проповядване на омраза и т.н. - все неща, които ги има в НК. Ако бяха предложили да се криминализира ислямът като цяло, като опасна идеология - тогава можеше и да има смъсл в тези глупости.
38
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да се криминализират и крадливите патриоти обаче
37
1
 
14
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
РАДИКАЛНИЯТ ислям е човекоНЕНАВИСТНА религия. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕН ПОДОБНО НА ФАШИЗМА И КОМУНИЗМА. ИНАЧЕ НЯМА ДА ОСТАНЕ ДРУГА РЕЛИГИЯ НА СВЕТА ОСВЕН ИСЛЯМ. ДЖИХАДЪТ НЯМА МЯСТО В ЕДНА НОРМАЛНА РЕЛИГИЯ.
36
5
 
3
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
някой забеляава ли че колкото наближават изборите и рейтингите падат се засилват идеиите и активноста -къде бяха досега тез така наречени патриоти
35
14
 
8
 
! Отговори
Тези преди 3 години
Тези от ВМРО ръсат само омраза и разделяне на хората. Защо радикален ислям?Няма такъв термин. Политиците го измислих. Те ВМРО също са радикална организация, много пъти в историята на България забранявана. В България има закон срещу всякъкв вид тероризъм и не само. Този закон е излишен, защото вече има такъв, но просто не е квалифициран както ВМРО иска. Те просто искат да спечелят гласоподаватели. Спечелиха всички които мразят македонци, сега всички които мразят други. Цяла политика само омраза
34
5
 
14
 
! Отговори
Човек преди 3 години
ПОД НЕБЕТО ИМА МЯСТО ЗА ВСИЧКИ РЕЛИГИИ, В КОИТО НЯМА ДЖИХАД!!!БОГ Е ЕДИН, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАК ГО НАРИЧАМЕ.
33
5
 
6
 
! Отговори
До 35 преди 3 години
Алоууу, в кой век са Кръстоносните походи??? Къде ДНЕС ХРИСТИЯНИ И БУДИСТИ ПРАВЯТ ДЖИХАД???
32
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето толкова им стига на глупавите националисти, за да гласуват отново за тях.
31
3
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
Защо триете антиюдейските коментари? Кое е лъжа в твърдението ми, че юдаизма е расистка идеология? Колкото повече цензурирате, толкова повече ще ви мразят. Сами сте виновни за лошото отношение, което срещате!!!
30
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо исляма да се криминализира. Няма друг ислям освен радикалния.
29
11
 
12
 
! Отговори
Нацист преди 3 години
ВМРО трябва да бъдат криминализирани като терористична организация
28
4
 
5
 
! Отговори
Сержант преди 3 години
Правилно, но дали не е заради скорошните избори. До сега не го знаеха ли?
27
15
 
3
 
! Отговори
Кръстоносните преди 3 години
походи са си жив джихад. А будистите отричат съществуването на Аза и душата. "Ако срещнеш Буда, убий го!" Освен това пренасят бойните изкуства в Китай.
26
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма какво да питаш,по конституция сме християнска държава.В Иран и СА има ли християни ,че ние ще търпим исляма.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Патреотите пунтират дейност... Жалки патреоти... Тероризмът /какъвто е радикалният ислям/ е криминализиран от десетки години.
24
2
 
0
 
! Отговори
Невежа преди 3 години
До Анонимен 14Царя не е викал Стамболийски. В сравнение с него той е бил сополанко. А че Стабмолиъски е бил със садистични наклонности - това не е тайна.
23
4
 
1
 
! Отговори
Мутазилитите преди 3 години
са радикален ислям. Още 9-ти век са приели атомната теория за строежа на материята. Много радикална теория за времето си.
22
2
 
9
 
! Отговори
Много лесно преди 3 години
..се разбира, коя религия е радикална и коя - не. Радикалните зоват за физическо унищожаване на различните от тях вярващи , които те наричат неверници. В Будизма и в Християтството няма Джихад.
21
3
 
7
 
! Отговори
Много лесно преди 3 години
..се разбира, коя религия е радикална и коя - не. Радикалните зоват за физическо унищожаване на различните от тях вярващи , които те наричат неверници. В Будизма и в Християтството няма Джихад.