Нинова видя политически игрички в предлагането на новите мерки

БСП зове бюджетът за следващата година да бъде преработен
197
Нинова видя политически игрички в предлагането на новите мерки
Снимка: БСП

Червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че си играят политически игрички на гърба на хората.

Поводът за това станаха новите мерки, които вчера здравният Костадин Ангелов министър обяви, но с условието, че в сряда ще бъдат обсъдени на редовното заседание на правителството.

Още по темата

„Сега чакат реакцията на хората, за да реши Борисов дали да е добрият и да пусне някои мерки, а други не. Играете си на доброто и лошото ченге, докато хората умират по стълбите и линейките“, скочи соцлидерката.

Според нея, за да направят управляващите хаоса още по-пълен, по никакъв начин новите мерки не са подкрепени с грижа за хората и бизнеса.

„Как ще компенсирате малките бизнеси, хората които остават вкъщи заради онлайн обучението на децата им“, риторично попита тя.

Нинова настоя мнозинството в НС да не обсъжда днес държавния бюджет, защото вече е неадекватен на новите условия.

Тя настоя социалните и икономическите мерки, които ще компенсират новите ограничения, да бъдат заложени в него и чак тогава да се приеме окончателно макрорамката.

Лидерът на опозицията обвини още правителството, че не е изпълнило решението на НС от 22 октомври, според което в срок от 1 месец МС трябваше да актуализира и приведе в действие Националният план за готовност при пандемия.

„Този срок изтече, а правителството не е актуализирало и не е привело в действие националния план. Това е още едно доказателство, че когато Борисов управлява, НС съществува проформа. Той убива институциите и управлява авторитарно“,  скочи Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


197
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
16
 
2
 
! Отговори
Гарантирано от ГЕРП преди 3 години
Току що излезе статистиката на НСИ за починалите през ВТОРАТА седмица на ноември, 3852 смъртни случая !@!! От 2015 насам няма такива показатели средната седмична смъртност е в границите на 2000 човека. БЕЗ МЕРКИ СТИГНАХМЕ ДО ТУК И ПАК ПИШЕТЕ ЧЕ ГРОБ НЯМАТ АЛТЕРНАТИВА ВСЕКИ ДРУГ БИ СЕ СПРАВИЛ ПО ДОБРЕ ОТ ТЯХ !!!!СЕГА ПРОДЪЛЖЕТЕ ОЩЕ ПО НАСТЪРВЕНО ДА ЗАЩИТАВАТЕ ВОЖДА
132
1
 
28
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Г-жа Нинова.Много Ви моля , да ми обясните, как се влиза във ВМА за лечение от COVID 19, за да знам и аз , ако се ноложи.
131
4
 
23
 
! Отговори
много е вдлъбната преди 3 години
Той е ДЛЪЖЕН да управлява авторитарно,другарке!Защото е премиер,който взима решения и НОСИ ОТГОВОРНОСТ за тях!
130
1
 
28
 
! Отговори
Ох, писна ми преди 3 години
Трябва да ти се преработи софтуера, другарко Нинова. Ама е мисия невъзможна! "Борисов управлява авторитарно". А ТИ КАКВИ ГИ ВЪРШИШ С БСП? Да си жива и здрава дълги години, та да е сигурно, че ще съсипеш тази ВРЕДНА ЗА СТРАНАТА НИ партия (поне в този ѝ състав).
129
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛЕД КАТО ИЗСЛУШАХ ЛЕКЦИИТЕ НА ПРОФЕСОР МИРЧЕВ РАЗБИРАМ ЧИИ СА ОПОРНИТЕ ТОЧКИ ЗА 5 G ИНТЕРНЕТ РЕСУРС, ЗА ЧИПИРАНЕТО, КОЙ НАСАЖДА ОМРАЗА СРЕЩУ РОМИТЕ, ЧЕРВЕНИТЕ МИЛИОНЕРИ ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ НО СОЦИАЛИСТИ НАСАЖДАТ ОМРАЗА И РАЗДЕЛЕНИЕ В СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД, ТЕ ВОДЯТ ХИБРИДНА ВОЙНА.
128
1
 
32
 
! Отговори
Тотално неадекватна преди 3 години
политическа класа. Вместо да се крие на кафе във ВМА, г-жата можеше да дръпне юздите на пудела си пРезидент и в името на общото оцеляване да го накара да подкрепи мерките, като призове слепите си последователи да ги спазват. Нищо че са тотално закъснели и идват от страна на главните виновници за това състояние. Жалка картина - от едната страна нагли и крадливи мутри, от другата - неадекватна "опозиция", която си мисли само за кокала.
127
1
 
28
 
! Отговори
Оцелял преди 3 години
Тя повече проценти здравни осигуровки ли плаща,че още при първи симптоми се уреди със самостоятелна стая във ВМА?Защо не следваше реда който е за всички останали български граждани ,онези които *** по линейките,по стълбищата и тротоарите пред болниците?Това не е ли престъпление питам?Дава ли и право това ,че е депутат?Политическа *** която трябва да бъде съдена и тикната по затворите,защото всеки един от тях има пряка вина за апокалиптичното състоянието на всичко в тая държава.
126
1
 
20
 
! Отговори
Кънчо Мисирков преди 3 години
След налагане на строгите мерки живота пак,ще е по хубав отколкото по време на комунизма.Много бързо забравихме какво беше тогава.
125
3
 
13
 
! Отговори
69 преди 3 години
Ала бала глупости, генерал Бойко Борисов е номер 1.
124
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все ми е тая кой ще дойде вече, само да не е гроП и всевдопатриотите!
123
2
 
21
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
корнела докато се лекуваше във вма вместо някой от заразените от ал бънди военнослужещи, нещо се беше поспрела с дитрамбите...
122
2
 
15
 
! Отговори
баба Ленче преди 3 години
Да утрепем просттака с мълчание!
121
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не става от днес за утре по темата! Не чух Нинова да се възмути със закъснението по темата в Народно събрание! Сега търси клюки по медиите!
120
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "да върнат стария строй :))" Не само че ще го върнат но и ще бъде изгладен. И няма нищо общо с Корни, на сцената са крупни световни играчи. Вече се оформят някой характеристики: свиване на туризма до 0 (еко норма), заличаване на частните автомобили (еко норма и ресурси), свиване на въздушния транспорт до 40-50% (същото), базов доход на глава (невъзможност за осигуряване на заетост), ликвидиране на частната собственост на имоти (остават само крупни корпоративни такива за след 2050г) !
119
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял свет видя шкафчетата и пачките, т-р-о-л-чета-та слагат минуси! Що бе!?
118
4
 
6
 
! Отговори
ДО 123 преди 3 години
123, ББ на какво е заприличал, според теб - на Адел Х3, а?
117
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до Василев113, не зная какво има Нинова, ама чекмедже с евро и кюлчета злато няма...
116
3
 
3
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Ковит*
115
5
 
41
 
! Отговори
Митев преди 3 години
Нали щеше да търка пода на Кобид болницата? Или и за това не става и са я изгонили?!
114
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ей.БатманНапомня ми на една бивша, искаше само нейното мнение да важи :)) Корнито трябва да престане да се държи като комсомолка, няма го вече СССР, тоест няма как дори да спечелят да върнат стария строй :)) Иначе като жена ми харесва, но винаги ме е дразнело някой вместо да говори нормално да вика, не сме на нивата че не можем да те чуем :))))