Дончев: Радев използвал скверна технология за трупане на дивиденти

Кого обслужвал президентът с чертаенето на апокалиптични сценарии
204
Дончев: Радев използвал скверна технология за трупане на дивиденти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ние сме готови да изпълним бюджет 2021, президентът използва скверна технология за политически дивиденти, коментира вицепремиерът Томислав Дончев по повод оценката на държавния глава за приетия окончателно бюджет на страната за следващата година.

Още по темата

Той анонсира в аванс нова мярка на правителството в подкрепа на бизнеса като уточни, че детайлите ще станат ясни, вероятно, идния понеделник.

Става дума за още една схема за подкрепа за бизнеса и поне 170 млн. лв. , поясни Дончев, цитиран от БТА.

Ще се даде право на пострадалите бизнеси да получат помощ от държавата, която да е определен процент от оборота.

Кандидатстването ще е изцяло по електронен път. Целта е да сме по-бързи, подчерта вицепремиерът. Нека всички предприемачи да знаят, че за периода, когато е невъзможно бизнесът им да се осъществява, ще могат да разчитат на държавата, изтъкна той.

По повод политическите коментари - хубаво е в политиката да се изказваш цветно, коментира Томислав Дончев оценката на Румен Радев, че бюджетът е "след мен и потоп".

Само че, отбеляза той, това не се потвърждава от данните на нито една международна финансова институция, напротив - България ще продължи да е сред държавите с най-нисък дълг, готови сме да изпълним бюджет 2021.

Когато казваш обратното на това, което се случва, няма нищо общо с изкуството да критикуваш в политиката, посочи Дончев.

Кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии - болните, лекарите, полицаите, служителите на РЗИ? Не мисля - това е само скверна технология за трупане на политически дивиденти, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари