4 партии сигурни за следващия парламент, Слави Трифонов на ръба

Всеки трети българин обаче се заканва, че няма да гласува
30 ное 2020 17:00, Красимир Ангелов
359
4 партии сигурни за следващия парламент, Слави Трифонов на ръба
Снимка: БГНЕС

4 партии са сигурни за следващия парламент, а още 2 са на ръба към този момент, става ясно от проучване на "Барометър България", проведено от 24 до 29 ноември сред 847 души на възраст над 18 г.

В края на ноември и на ръба на затягащи се противоепидемични мерки одобрението към ГЕРБ не търпи значителна динамика и партията остава водеща политическа сила с 20,1% подкрепа от всички анкетирани. БСП остават на второ място с 12,5%, като разчитат на подкрепата предимно на твърдия си електорат.

Още по темата
ДПС събират 7,9% със своя традиционен електорат, а твърдата позиция по въпроса с Македония и отстояването на българската кауза там укрепи позициите на ВМРО, отчитат от "Барометър България". Заявка да гласуват за ОП дават 7,6% от избирателите.

Партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" задържа нивата си на одобрение без промяна, като изглежда близо до следващ парламент с 3,7% от всички анкетирани. Същото се отнася и за Демократична България, които остават в рамките на твърдия си електорат от десни избиратели от големи градове и с около 3,1%.

"Изправи се.бг" на Мая Манолова среща подкрепата на 1,5% от анкетираните, а проектът на Цветан Цветанов "Републиканци за България" - 0,8%. За "Воля" са обявили, че ще гласуват 0,7% от анкетираните.

Прави впечатление и високият процент на заявилите, че няма да гласуват – 30,9%, а 9,1% от анкетираните се колебаят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как бе?Тошко Африкански вече го е надървил и ше такова таковата.
56
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Журналиста публикувал тази партенка трябва да бъде линчуван за съучастие в манипулиране на общественото мнение :) Много ми е интересно да науча , какво е разпределението на тези 847 души по малки и големи градове из България или просто са влезли в някоя кръчма и са питали там :)
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото са се абонирали за славчовата телевизия за 78 стотинки/месец, толкова ще гласуват за него и на изборите.
54
2
 
7
 
! Отговори
СМЕХ БАКЕ... преди 3 години
"Имата такъв народ"...но , НЕМА ВТОРИ ТАКОВ *** ОТ....!Обаче, партията бкп/бсп ...ще търси упорито до изборите през март!Требват резервни варианти.
53
3
 
11
 
! Отговори
Слави с партията си, преди 3 години
като Бареков,само ще разбърка ла*ната в политическото врящо котле с мръсотии.Сега мълчат,1-2 месеца преди изборите ще излезнат с ултра популистичнапрограма-намаляване броя депутати и екстрите им;намаляване армията бюрократи,крепящи всяка власт;затваряне ножицата от десетки пъти разлика в доходите нависшите "слуги на народа"и обикновените хора;реформи в здравеопазването,образованиетосоциалната политика;увеличаване на заплати и пенсии и т.н.мерки,почти неизпълними от финансите на страната.
52
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФактАнгел Джамбазки ще стане оператор на маркуч в Чистотата, или Ангела Джамбазка ако си смени пола с пари спестени от заплатата като евродепутат.
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименИ АЗ
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми даа, то беше ясно, че до изборите всичко ще си дойде на мястото.
49
4
 
8
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ГробокопачАбе аз като чета статистиката за смъртността на средно 100 починали на ден 80 са над 65 г.:):):)Познай от кой електорат са?:):):)
48
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха ха ха ха...Вярваме ви! Измамници!А няма ли само Гроб да влезе с около 90%?
47
10
 
6
 
! Отговори
имам усещане, преди 3 години
и като чета жалките тролски коментари тук това усещане се засилва и то ече много хора се нас1рат при мъсълта, че слави ще вземе един сериозен превес при нови избори.
46
4
 
6
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Барометър България прогнозира 19.4% за кандидатът на ВМРО Ангел Джамбазки при изборите за кмет на София, той печели 3,9% - или грешка от 500% процента.
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който и да ви спечели изборите, пак ще сте същите чокондури
44
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте коя е агенцията и какви са им проучванията. Това са близки хора до ВМРО, нямат офиси и служители и като наближат избори почват да генерират фалшиви проучвания, които нямат нищо общо с действителността. Преди кметските избори в София например според тях кандидатът на патриотите беше втори след Фандъкова с 19 % подкрепа. Тази агенция няма нищо общо със социологията и се занимава с предизборна пропаганда. Не знам защо им дават публичност, след като е ясно, че става дума за опашати лъжи.
43
5
 
3
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
До ТонкатаСамо, че той коси и олигофрендите на ОПГ ГЕРБ:))) Софийската ОПГ, как е?:))) Гледам, че у Филибету майна, Здравко Димитриевич вее бел байряк;))) Много каръци го гонели, напоследък;)))
42
7
 
9
 
! Отговори
6 преди 3 години
Следващите избори ще са много различни от досегашните . Бих ги определил като конфликтни .Ако тази подредба се запази ,потвърждавана и от други проучвания ,следва непризнаване на изборите , огнена София и големите градове , нападения на клубовете главно на ГЕРБ и пъното им дискредитиране като партия за следващите избори при коти те ще отпаднат като НДСВ .Толкова негативни нагласи има към тази партия , че не ми се мисли какво отмъщение й готвят малките партии .Лош пророк !
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нещо им естрошен барометъра.....
40
5
 
10
 
! Отговори
ШЕХЕРЕЗАДМЕТЪР преди 3 години
Търся, търся бараметар в ГУГЛЕТО.... ти да видиш, нема го!!!Значи това си говори жипката или агенция ШЕХЕЛЕЗАДМЕТЪР!!!!
39
4
 
6
 
! Отговори
ние от барометър, преди 3 години
сме едни над*еняци. който плаща той ни поръчва.Извън шегата, колко тря си *** за да повярваш на това скалъпено 'проучване'.Ми то демек същата процентна схема както сега със същите крадци.Че и всеки трети нема да гласува. Ние сме малък и много *** народ, ама чак толкова прости не сме.
38
3
 
12
 
! Отговори
СМЕХ БАКЕ... преди 3 години
НАЛИ , ЧАЛГАРО , БЕШЕ НАД ВСИЧКИ ПО ПОСЛЕДНИТЕ СОЦ-ИЗСЛЕДВАНИЯ , БЕ...ХА,ХА,ХААААА.......ИЛИ ВЕЧЕ Е СПРЯЛ ДА ПЛАЩА --И РЕЙТИНГА МУ КАТАСТРОФАЛНО СПАДНА...!Е,,, АЙДЕ СПРЕТЕ ДА ЛЪГОТИТЕ ....И БЕЗ ТОВА НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ВИ ВЕРВА!СЛАВИ ЧАЛГАРО Е АБСОЛЮТНО ПРОБИТА КАУЗА.