Борисов: Да преодолеем пандемията, след това икономиката ще тръгне

Премиерът посети завод в Търговище с посланика на Швейцария
Обновена: 14 дек 2020 13:15 | 14 дек 2020 13:15, Красимир Ангелов
131

Снимка: МС

"Най-важното е да преодолеем пандемията, след което икономиката ще тръгне нагоре". Това заяви министър-председателя Бойко Борисов, който се срещна с посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен.

Двамата разговаряха в Търговище, където посетиха завода на ХОВАГ. Кабелната компания, произвеждаща части включително за медицинско оборудване и респиратори, е член на Българо-швейцарската търговска камара и има над 100 служители.

По време на посещението Борисов отбеляза, че много европейски компании са преосмислили, че е по-добре в Европа да се произвеждат важните неща, включително България. От ръководството на завода показаха производствения процес, специално демонстрираха работата на машина, създадена в България и след това внедрена и в производството на концерна извън страната.

"Условията за бизнес в България са добри. Посолството и Българо-швейцарската търговска камара работят за това повече швейцарски компании да идват и да инвестират в страната", заяви посланикът на Швейцария Мюриел Берсе, цитирана от пресслужбата на Министерския съвет.

Премиерът Борисов изтъкна активната работа на правителството в подкрепа на бизнеса и инвестициите в България. По думите му е важно това, че инвеститорите проявяват интерес към различни градове в страната. Министър-председателят посочи и огромното предимство, което дават магистралите и добрата инфраструктура.

Министър-председателят благодари на посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен за усилията в интерес на развитието на отношенията между България и Швейцария, включително в икономическата сфера.

Към края на месец юни 2020 г. преките чуждестранни инвестиции на Швейцария в България възлизат на 1.37 млрд. евро, с което страната се подрежда на десето място по размер на преки чуждестранни инвестиции в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
14
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
Каква икономика като и клечките за зъби в нашата Родина са от Китай?!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемия се преодолява с масово тестване и карантиниране на положителните и контактните им лица, което както виждаме у нас не се прави.Епидемиологичната обстановка у нас вече е катастрофална. Ние сме единствената от най-тежко засегнатите страни, в която се тества съмнително малко от страна на държавата.
14
1
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ОТ ДЕН НА ДЕН СТАВА ПО- ХУБАВО ОТ ГОДИНА НА ГОДИНА ПО - ЛОШО
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тестове по 120 лв платени от хората живеещи в най-бедната държава в ЕС пандемия не се бори.Трябваше още в началото да насочите средства за безплатно тестване и контрол по училищата и болници,които са едно от основните места за разпространение, а не калинките от МОН и РЗИ да си развяват байрака цяло лято по тузарски курорти и да преписват мерки от други държави, които са трудно приложими у нас.
12
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това трябваше да се направи още есента, а не да отворите всичко и да набитате децата по училищата. Е, сега умниците нека дават съвети как да се запази икономиката с болни работници, как да запазят лекарите и учителите, как да има почиващи по хотелите, на които са им свършили парите от ходене по доктори. Питай те ги от къде ще вземете доктори и учители, че са на свършване!
11
3
 
12
 
! Отговори
31215 преди 3 години
Колкото вървеше преди пандемията. Не си ли омръзнаха с нескопосаните си лъжи и безотговорно бръщолевене? Нормалният човек би замълчал, а този не спира да глаголства. Е, вероятно човекът има предвид далаверата си - тя ще си продължи.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затвориха дискотеки, ресторанти, барове и икономиката се срина... А и моловете.Тоест на това се крепи икономиката?
9
4
 
19
 
! Отговори
Беден IT 3000 лв кеш преди 3 години
Не мисля да гласувам за ГЕРБ на следващите избори.
8
4
 
12
 
! Отговори
Килърите на ББ преди 3 години
Знаете ли,че Пернишка секта изпълнява мокри поръчки за БГ министри и магистрати!
7
5
 
7
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
Е,ЩЕ ЧАКАМЕ ПАНДЕМИЯТА ДА МИНЕ ...но скоро едва ли ще е ,най-оптимистични прогнози са май-юни 2022 г,другите по-реалистични -2023-2024 ,а най 0мрачните десетилетие ...
6
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безсмислено е да коментират заучените кухи думи на тиквата.
5
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряййй !!! Станете програмисти и онанисти да видите хубу ли е !!! ха ха ха Да живее герб и ЕС
4
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шишкавия говори за немската икономика...
3
2
 
18
 
! Отговори
Терор в БГ преди 3 години
В България се преследват и убиват хора без криминални прояви от МВР и Службите за Сигурност по заповед на Гешев и Борисов!Реални човешки права в БГ няма!ПОЗОР!
2
21
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Браво Бойко, само ГЕРБ.
1
0
 
24
 
! Отговори
МАРИНА БИЛЧЕВА РУСЕ преди 3 години
ХАХАХАХАХААХХАХААХАХАХАХХАХАХАХА