Разхлабване на мерките след 21 декември? Ако зависи от Ангелов - няма да има

Рано било за такава стъпка, убеден е здравният министър
178
Разхлабване на мерките след 21 декември? Ако зависи от Ангелов - няма да има
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Костадин Ангелов ще настоява да не се разхлабват мерките и след 21 декември. Това каза той, след като провери наличните количества на антигенни тестове и на предпазни средства за медицински персонал, които са в Централната складова база на БЧК, предаде БТА.

Още по темата

За разхлабване на мерките след 21 декември е много рано да се говори, но се надявам до края на тази седмица да имаме конкретно становище какво ще правим, но мнението ми като лекар и като министър е нощните заведения да продъжат да бъдат затворени, допълни той. По думите му на 21 декември е рано да бъдат отворени училищата и детските градини, те могат да бъдат отворени след Нова година. Предстои да се реши за ресторантите и за големите търговски обекти. Като министър настоявам да бъде максимално сигурно за хората, но ако продължаваме да плащаме със загубата на 150 българи, не е добре, каза още министър Ангелов и подчерта, че ще настоява противоепидемичните мерки след 21 декември да останат такива, каквито са и до момента.

Има достатъчно антигенни тестове, с които ще се осигури тестване на всички пациенти с оплаквания, допълни министър Ангелов. По думите му до дни се очаква експертно становище дали при положителен резултат от антигенен тест и при наличие на клинична картина резулатът ще може да се приравнява с резултата от PCR-тест. Ако това се случи, пациентът ще бъде поставян в изолация, както и неговите контактни лица. Личните лекари също ще могат да правят антигенни тестове, както и да насочват към извършването им, посочи още той.

Защитни предпазни средства категорично ще има за всички болници, за диагностично-консултативните центрове с COVID-зона и за центровете за спешна медицинска помощ, подчерта министър Ангелов. Даренията в болниците са инициатива, която предприемат ръководствата им, а дарителските кампании се правят, защото директорите искат да осигурят по-големи количества предпазни средства за по-дълъг период от време, коментира той въпрос за организиране на дарения на защитни средства за персонала в лечебните заведения.

Медиците, желаещи да се ваксинират срещу COVID-19, са от 20 на сто до 48 на сто в различните области на страната, посочи министър Ангелов и допълни, че по-късно днес предстои среща с директори на регионални здравни инспекции, с които ще се обсъди темата. Министър Ангелов изрази желание първи да се ваксинира, въпреки че не е лекар на първа линия, но с този акт би показал на гражданите, че ваксината е ефективна и безопасна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На никой от тези изобщо не му пука за ничий мизерен,човешки животец.Ако врякащите ковид***одти си мислят,че всико се прави за тяхно здраве и интерес,лъжат се.Ако имат и някоя мозъчна клетка,с която да мислят,биха и сами стигнали до този извод.Но сега-няма планови операции,с това нещо се спъва също здравето на хората,та това е ''загриженост;' за тези с маските.Хайде,останете си със ''здраве''!
150
4
 
4
 
! Отговори
до 151 преди 3 години
починалите тази година са по малко от миналата
149
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов непряко казва че не ги взима той решенията познайте от кого идват от полиглота Кограчулейшънс
148
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно е че мнението на лекарите не се зачита ако отворят ресторантите политическо ще е решението не смислено
147
2
 
4
 
! Отговори
68 преди 3 години
само натягане на шлаката докато се скъсат генеракските болтове;)
146
1
 
6
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
Защо да не е научил нищо.Според мен той и присъствено нямаше да научи много повече. Просто сега имаш възможност да следиш обучението му отблизо.Навремето отидох до училището на детето и се наложи да го почакам отвън. Слушах урока. Учителката беше опитна и привличаше вниманието на децата успешно.Обаче в другите стаи беше коренно различно. Чуваше се глъч, все едно е междучасие. На излизане погледнах в тетрадката на някои отучениците. Ами там го нямаше даже заглавието на урока.?!
145
3
 
4
 
! Отговори
До 144 преди 3 години
Ако зависи от теб, как би се справил с пандемията без да загубиш човешки животи?
144
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най- странните ,, потърпевши,, са хората, които загрозиха Черноморието и курортите с грозните си постройки.Сега с какво лице се вайкат.Та те изобщо не трябваше да развиват по този начин бизнеса си.
143
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И сега с какво се хвалят в Инстаграм?Разговорите няма как да се въртят около нови покупки.Скука.Малко разнообразие имаше покрай маските, ама се изтърка.А страната ни е благословена с планини, красива природа , езера, дори черноморието предлага красиви гледки , независимо от варварското застрояване в последните години
142
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди пандемията какво беше общуването?Съберат се 3-4 младежи. Седнат в кафенето и всеки започва да си гледа в телефона.
141
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Откакто пуснаха присъствено обучение лавинообразно растат случаите.Факт.Проклета работа.
140
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Егати лицемера. Ваксина ще ми поставя на лекарите, пък ще разпуска мерките точно когато хората ще се изкушат да ги нарушават.В Германия вече са с вечерен час, тук - разпускане.Легла в болниците няма. За реанимация въобще няма надежда.500 легла са за цяла България.Ами ако тая ваксина вместо да помогне, наложи определен брой лекари да излязат от строя за известно време.
139
0
 
9
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
Не си хаби парите, няма смисъл. Ще бъде изнасилвна работа. Явно не е неговото да учи в елитно училище. Матурите в 7 ми клас да елементарни стига ученика да е бил редовен в подготовката си за уроците в предишните класове. Тези школи са за да измъкват пари на родители, чиито деца ги мързи да учат.
138
7
 
11
 
! Отговори
Ако зависи от Ангело преди 3 години
Ако зависи от Ангелов никога не трябва да излизаме! Нека се опита той да оцелее месец у дома с една минималния пенсия? Ако успее - ще остана затворен и аз!
137
7
 
11
 
! Отговори
malart преди 3 години
Този е неадекватен. Да му се разхлаби отделителната система
136
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от къде изровихте тоя грозен плашик с кривите вежди
135
9
 
11
 
! Отговори
Камбанджияга преди 3 години
В тази държава всеки мисли само за ядене,пиене,банкети,софри,като че ли са били държани на коневръза. Сега ресторантите и дискотеките не работят и домашният алкохолизъм се вихри с пълна сила.
134
3
 
6
 
! Отговори
послешитигледамсеира преди 3 години
до. наивен си явно си от по новото поколение,а то е зомбирано,бий си ваксата и мълчи сам паднах
133
5
 
9
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До Сам ПаднахБих се ваксинирал, но първо искам да видя какво ще стане с лабораторните мишки от първата вълна ваксинирани.
132
6
 
6
 
! Отговори
чревоугодниканибал преди 3 години
тоз е анти българин,анти комунист и предател на родата си