НАП представя новия си онлайн портал

Електронните услуги ще бъдат подобрени
15 дек 2020 11:30,
6
НАП представя новия си онлайн портал
Снимка: БГНЕС

Националната агенция за приходите (НАП) ще представи подобрените си електронни услуги. Проектът се изработва със средства от европейските фондове и краят му идва в навечерието на данъчната кампания за доходите през 2020 година, съобщава БНР.

Неведнъж през годината от приходната агенция декларираха, че работят по изцяло нов вид на портала, през който можем да използваме електронните услуги на приходната агенция.

Още преди началото на пандемията от Covid-19 от НАП отчитаха ясна тенденция на завишен интерес към електронните услуги, т.е. подаване на декларации, плащането им и различен вид справки.

В предварителния анонс за пресконференцията няма яснота какъв ще бъде видът на подобренията, които се очаква да бъдат представени.

Официалното име на проекта е "Надграждане на основните системи на НАП за предоставяне на данни и услуги към вътрешни и външни системи".

През юли 2019 година агенцията стана обект на хакерска атака, при която бе достъпна лична информация за милиони данъкоплатци и тя можеше да бъде проверена свободно в интернет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас!
4
1
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 3 години
Тя жената беше в платена отпуска няколко месеца, дори не си направи труда да я прекъсне и да каже 2-3 заучени фрази. Ей това е да си началник, а оня говорителя на НАП цяло лето се потеше пред репортерите. Вероятно са му отказали отпуската. Тотално безочие. И мисля, че дори чистачката не я уволниха след пробива, можеха да скалъпят нещо от рода леля Пена, хигиенистката, неправилно изхвърлила *** и той попаднал в ръцете на злите хакери
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е ако не представите нещо ново и бъгаво точно когато се чака най-голямото нароварване на електронните ви услуги, не'а сте вие. Просто няма как да оставите хората да работят без допълнителни нерви.
2
0
 
7
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 3 години
Хайде ще подарите ли данните на данъкоплатците на хакерите отново? Едва ли е случайно, че шефката на НАП остана на поста си. След Гешев, НАП е втората по важност бухалка на Шиши. А мъжа и се преструва на синдикалист, докато прави удурми с властта.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хакнаха ли го вече?