Почина депутатът от Обединени патриоти Валентин Касабов

Народните представители почетоха паметта му с минута мълчание
Обновена: 18 дек 2020 09:51 | 18 дек 2020 09:15, Камелия Цветанова
235
Почина депутатът от Обединени патриоти Валентин Касабов
Снимка: БГНЕС

Депутатът от Обединени патриоти Валентин Касабов е починал. Лошата новина съобщи от парламентарната трибуна шефката на НС Цвета Караянчева.

„Снощи след кратко боледуване ни напусна Валентин Касабов. Поклон пред паметта му“, каза тя.

Преди дни той беше настанен в болница в София в много тежко състояние след усложнение на COVID-19. Вчера негови близки търсиха кръводарители заради рядката му кръвна група. Дарители се намериха бързо, но за съжаление Касабов изгуби битката с болестта.

Депутатите почетоха паметта на Касабов с минута мълчание.

Той е роден през 1958 г. в Бургас.

Избран е за общински съветник в Бургас от листата на движение „Георгьовден“ в периода от 1999 г. до 2003 година, но напуска движението и се обявява за независим, след като централното ръководство се споразумява за общи действия с Йордан Цонев в Бургаския ОбС.

На местните избори през 2007 г. влиза в Бургаския ОбС, 2-ри от листата на партия „Атака“.] През ноември 2009 г. заедно с още 10 съветника от „Атака“ напуска партията, те посочват че „не припознават в действията на парламентарната група на Атака двадесетте принципа и цели на партията, заради които те са влезли в местната власт“.

През месец май 2011 г. е един от учредителите на партия „Национален фронт за спасение на България“, на която е избран за съпредседател.

На местните избори през 2011 г. е избран за общински съветник в Бургас, от листата на партия НФСБ. През 2014 г. и 2017 г. е избран за народен представител, съответно от листите на Патриотичен фронт и Обединени патриоти от 2 МИР-Варна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


235
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
44
 
! Отговори
Господин Господинов преди 3 години
Банда измамници докараха думата "патриот" да звучи долно и гнусно. За този господин, нищо не знам и не мога да кажа, но попада под общия знак на " Обединените патриоти" - т.е. некадърен, крадлив, безскрупулен и безочлив мошеник.
49
6
 
20
 
! Отговори
оцелял от СДС-Чумата преди 3 години
Човек колкото и да яде и да преяжда с пари,власт и храна,идва ден,когато се наяжда веднъж завинаги и трябва да даде отчет пред портите Адови,за това, което е оставил и за другите.Мир на прага му!
48
49
 
14
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Съболезнования за един достоен човек!
47
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нека си го кажемот пиене е починал
46
10
 
34
 
! Отговори
V преди 3 години
Нали им казаха на възрастните да си седят у къщи щото са у рисковата група. Тоя чак у парламента тръгнал да ходи за пари. Г.з глава затрива. Сега парите ще му свършат ли работа ?
45
7
 
41
 
! Отговори
Тигър преди 3 години
Щом и някой от тези мазни негодници депутатите е починал от Ковида, вече вярвам, че го има.
44
6
 
36
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
бургаската кръчмарска маса опустя
43
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сидеров излъга всички.Нима не бе прав за него Касабов.
42
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли господ се питам?
41
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...истинската лапачка за Касабови дойде обаче след като се сдушиха с Валерката Симеонов. Там пак като патриотари, "разследват" имоти на Доган и другите лоши и УЖ те са добрите, които ги разобличават. Нищо подобно - Вальо беснее за власт и да стане депутатин, жена му Керанка на медийно ниво с бургаския сайт му преправя пътя. Кметовете на бургаските общини - които си плащат имат медиен комфорт и срещу тях няма компромати. Които не си плащат - ела да видиш, очернени и омаскарени!
40
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...на Йоан Костадинов, бившия Бургаски кмет. Той червен, а Касабовата дружинка сини. Пишеха срещу него, той им даде жилища, за да им запуши устите. И те млъкнаха. После почнаха черен ПР, хванат някой богат и почват да го разследват. Ако им плати, млъкват. Ако не им плати го разобличаат. Керанка е фенка на кръв и катастрофи - има ли катастрофа из Бургаска област, първи са репортерите на сайта й там - снимат в детайли. Обичат и погребенията и бездетните семейства...
39
4
 
11
 
! Отговори
коце ангейов преди 3 години
нещастен случай
38
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 90-те години беше репортер в Бургас - спомням си с едно якенце и микрофонче, спираше *** и геейове, за да ги пита - едната колко пари вади на вечер, а другия, кои са най-известните пеедеераси в България. Това беше в годините, в които тия теми бяха табу и интересни. После взе да прави Паралакс - предаване по СКАТ, уж разследваща журналистика. После се залюби с Керанка от Тополовград и почна да им се услажда мириса на парите и властта - почнаха да се мазнят на Йоан Костадинов.....
37
61
 
16
 
! Отговори
Да преди 3 години
Един непреклонен и непримирим с несправедливостите българин си замина от нас. Съдейки по коментарите тук виждам, че не се е борил напразно. Когато вълкът падне му се нахвърлят уличните ***.
36
1
 
29
 
! Отговори
Nona преди 3 години
Да се замислят и останалите!Който има нещо между ушите де,поне две молекули сиво вещество са достатъчни
35
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега последно от алкохолизъм ли е умрял или от коронавирус?
34
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже името не ми е познато се зачетох в биографията му - какъв е бил. Ми не виждам да е лекар, архитект, инженер.. на всеки е тежко да загуби близък но за обществеността този човек няма особен принос, така че не виждам защо ни занимават. Още 239 като него има, лесно ще го заменят
33
12
 
40
 
! Отговори
да знаете преди 3 години
Това вече е оптимистична новина!
32
5
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хора починаха от вируса но парламента не почете с едноминутно мьлчание никои от тях
31
21
 
19
 
! Отговори
redordead преди 3 години
Сигурен съм, че не е първият, но нали това беше една от опорките на конспираторите - че нямало починали политици от К-19...Иначе, не го знам какъв човек е бил, но да почива в мир!