Николова в Боровец: Бизнесът е дисциплиниран!

Няма нарушения в трите зимни курорта
27
Николова в Боровец: Бизнесът е дисциплиниран!
Снимка: МТ

Празниците показаха, че бизнесът е дисциплиниран. Нямаме данни за нарушения и в трите зимни курорта. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на проверката й в места за настаняване и ски зоната в зимния курорт Боровец, цитирана от пресцентъра на МТ.

Контролът, както от страна на Министерството на туризма, така и от всички останали органи, е безкомпромисен, коментира тя. И допълни, че чрез спазването на мерките може да се гарантира сигурността, но и бъдещето на сектора. Защото всяко нарушение, освен че води след себе си санкции, влияе директно и върху имиджа на страната, и върху оценката за сектора. А това е предпоставка за спадове, което в тази тежка ситуация не можем да си го позволим, обясни министърът.

По думите й, ако всички сме дисциплинирани -  и туристите, и представителите на бизнеса, ще може да се  отчете сезон. В Европа курортите не работят, тук са отворени. Зимните спортове са много важни за здравето на хората, защото се закаляват. С радост виждам колко много скиори има, каза вицепремиерът.

Тя направи инспекция на кабинковия лифт в курорта, като разясни, че всичко трябва се дезинфекцира и се осигурява необходимата дистанция. Министърът отправи препоръка правилата да са на публични места, защото достъпността и информираността е много важна.

Урегулирахме въпроса за тоалетните, както и възможността за поставяне на малки пейки, за да може туристите, като си вземат храна, да има къде да се нахранят.

Вицепремиерът сподели, че се следи стриктно работата на ресторантите и дали има сменен режим. Работят само ресторантите в хотелите, при това с лимитиран час – 22 часа. Ако сме дисциплинирани, спазваме мерките и бройките на заразените и болни намалеят, ще може да обсъждаме и други мерки, облекчаващи ресторантите, бе категорична тя.

Министър Николова провери и как функционират ски гардеробите и информационният център в Боровец. По време на инспекциите тя бе придружена от  Василия Константинова - изп. директор на “Бороспорт”, Георги Кочов - изп. директор на “Бороспорт”, Владимир Георгиев - кмет на община Самоков и Петър Попангелов – един от най-успешниите български състезател по ски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: боровецНиколова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До обективенточно така е за съжаление...но трябваше и да си резервираш стая в култовия хотел "самоков",където срещу 100 лв.на вечер щеше да получиш или много студена стая или в такава дето не може да се диша от жега,осмърдяна на цигари,със стари и овехтяли дюшеци и мухъл и мръсотия в банята.и като за капак на всичко това има голяма вероятност някой ром от персонала да претърашува стаята.
22
2
 
4
 
! Отговори
баце преди 3 години
Чакаме бомбата с короната в кой да е зимен курорт - всички предпоставки са налице. "Да живее простотията на калинките" !
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марияна е по-проста и от Ангелкова.Туризма и е като космоса.Цялото министерство е пълно с Калинки-герберки.Един грамотен човек няма там.ЗАКРИВАЙ !
20
1
 
15
 
! Отговори
обективен преди 3 години
Днес бях в смрадливия курорт Боровец.Паркинга е 10 лв ,печено пиле -на улицата-25лв ,хамбургера е 15лв.Сняг има колкото за един снежен човек , а простотията на местните селяци е потресаваща.Повече няма да стъпя в този клозет!
19
0
 
0
 
! Отговори
Козяк преди 3 години
до 8. Няма какво да се допълни. Казано е точно!
18
0
 
1
 
! Отговори
Планинар преди 3 години
Мариана само ме притеснява... Туризмът у нас е обречен не от вчера а още от приватизацията. И бавно си загива... Мери, жалко ми е за тебе но и ти нищо няма да направиш, защото не си в състояние да промениш истемата.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая на безплатна почивка ли беше )
16
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ако питате мен също бих срутил до основи и онзи огромен бункер от северна корея,който грози центъра на боровец наречен хотел"самоков".и там бих засадил смърчове и ели!
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До qедна фадрома и всички бараки-свинарници от ламарина срещу хотел рила предлагащи пилешка супа за 8 лв. и пържени картофки за 7 лв. да се сравнят със земята и да престанат да загрозяват красивия и зелен боровец!а на тяхно място горското да засади смърчове и ели!
14
0
 
1
 
! Отговори
q преди 3 години
До Няма лоша рекламаNa Multigrup, Kostov, Dogan
13
1
 
3
 
! Отговори
софийско парвеню преди 3 години
ЗДРАВЙТЕ!ДНЕС НАПРАВО СЕ ИЗКЕФИХ КАТО ВИДЯХ КАК ВСИЧКИ СКИ СЪОРЪЖЕНИЯ В БАНСКО И БОРОВЕЦ РАБОТЕХА САМО ЗА МЕН!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Няма лоша рекламаако питаш мене боровец плаче за една огромна фадрома и всичко да сравни със земята...особено онези свинарници срещу хотел рила...там отзад като видиш само какво е и ти прилошава-мръсотия до шия.тотоална аблуда е,че софийските първенюта ще спасят сезона...колкото спасиха летния...два месеца сезон и само разходи и оттам огромни дългове!
11
2
 
7
 
! Отговори
Няма лоша реклама преди 3 години
Не знам на кого е Боровец но е факт, че там бяха едни от първите диагностицирани случай с SARS nCoV 2. Въпреки това курорта продължи да работи. Нормално е да има сега и агитация колко е хубав и, готов за туристи...
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ ДОЙДАТ ЛИ ГОСТИТЕ ОТ ОСТРОВА-ЗАБРАВИ ЗА СЕЗОН ТАЗИ ГОДИНА В БОРОВЕЦ!НЯМА КАК ТЕЗИ СКЪПИ СЪОРЪЖЕНИЯ ДА ВЪРТЯТ НАПРАЗНО С ЧАСОВЕ ЗАРАДИ ШЕПАТА СОФИЙСКИ ПЪРВЕНЮТА РЕШИЛИ ДА ПОКАРАТ СКИ НА ПЛАНИНА!ЗАТВАРЯЙ И ДА СЕ ПРИКЛЮЧВА!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕТО ТОЗИ В ДЯСНО С ЧЕРВЕНОТО ЯКЕ И ШАПКА Е БАЛКАНСКИЯТ ЦАР НА БУНИЩАТА!ЕЛАТЕ ДА ВИДИТЕ В КАКВО Е ПРЕВЪРНАЛ ГРАДА,КОЙТО УПРАВЛЯВА!
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ду халката на Далавери Симеонов симулира дейност. Псевдо-министри в жалко подобие на държава, окупирана тотално от мафията и мутрите
7
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САМОКОВ-СВЕТОВНА СТОЛИЦА НА БУНИЩАТА!!!ТЕ СА БУКВАЛНО НА ВСЕКИ МЕТЪР...ТАКАВА МРЪСОТИЯ НЯМА И В АФРИКА.МНОГО ОТ СМЕТИЩАТА СА БУКВАЛНО ДО РЕКА ИСКЪР ИЛИ В САМАТА НЕЯ,ПРЕВРЪЩАЙКИ ОСНОВНИЯТ ВОДОИЗТОЧНИК НА СОФИЯ В ПОМИЙНА ЯМА ЗАДРЪСТЕНА С ВСЕВЪЗМОЖНИ БИТОВИ И НЕБИТОВИ ОТПАДЪЦИ...ТОВА Е ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ И НИКОЙ НИТО НА ОБЩИНСКО,НИТО НА ДЪРЖАВНО НИВО НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТОЗИ ОГРОМЕН ЕКОЛОГИЧЕН ПРОБЛЕМ,КОЙТО ВЕЧЕ СЕ ПРЕВЪРНА В ЕКОЛОГИЧНА КАТАСТРОФА!
6
2
 
6
 
! Отговори
Пак сме номер едно преди 3 години
Но не пл смъртност, а по най малък брой тестове.Естествено, че ще разхлабват мерки, то вирОс нЕма!:))))))))))):)))))
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЛАДИМИР ГЕОРГИЕВ-КМЕТЪТ НА САМОКОВ,КОЙТО ОТ БЯЛАТА ПОРТА НА РИЛА ГО ПРЕВЪРНА В БАЛКАНСКАТА СТОЛИЦА НА БУНИЩАТА.ЕДИНСТВЕНИЯТ ГРАД В СВЕТА,КЪДЕТО ХОРА ОТ БЛИЗО И ДАЛЕЧЕ СИ ИЗХВЪРЛЯТ СМЕТТА КЪДЕТО ИМА ПАДНЕВ БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ!
4
0
 
14
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
НИКОЛОВА- Да правиш кариера с детеродния си орган !!!