Какво ни пожелаха политиците за Новата 2021 година?

Радев отправи критики, Борисов бе категоричен, че медиците са герои
145

2021 година да бъде година на промяната – това заяви президентът Румен Радев в новогодишната си реч. В официалното си обръщение държавният глава акцентира на протестите от лятото и определи 2020 година като тежка година. Председателят на народното събрание Цвета Караянчева призова хората да не забравят уроците, на които ни научи 2020 година, а премиерът Бойко Борисов също поздрави българите с пост в социалните мрежи.

В новогодишното си обръщение, президентът отправи и критики и призова за лидерство.

Още по темата
"Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна. Имаме нужда от лидерство, лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел", категоричен бе Румен Радев.

В речта си държавният глава призова за въвеждане на машинно гласуване, не пропусна обаче да поздрави медиците и всички хора, които са на първа линия в битката с Ковид-19.

Поздрав към българите имаше и от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя определи 2020 г. като преломна и подчерта, че не бива да забравяме уроците от нея.

"Боли ме, че във времето, когато трябваше да сме най- единни, ние бяхме най-разделени, изпуснахме голяма възможност да вдъхнем на хората кураж и вяра в силите на държавата. Изпуснахме да кажем, че изразът – единство на нацията е реално постижим, а не само текст в Конституцията. Уви, личните интереси и амбиции надделяха събрани в един юмрук", каза председателят на парламента.

Премиерът Бойко Борисов също поздрави българите с обръщение във Facebook. В него той подчерта, че сме изпратили трудна година. Борисов беше категоричен, че медиците ни са герои и заслужават огромна благодарност.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана със заклинанията, че Радев ще въведе правосъдие и че ще освети какво е станало с КТБ? Още чакаме.
65
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Московският патрирах дойде и избълва куп гадости срещу България, Радев се сниши, не отговори мъжки, дори не каза, че ще отмени визитата на Путин за другата година.Когато бяхме домакини на ЕС, един чуждестранен делегат не го покани, но той не престана да дрънка колко са гадни институциите на България. А че, аджеба, ти президентът не е ли също институция на България?Колко чуждестранни държавни глави ни посетиха откак Радев е на власт?
64
2
 
16
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Кой каквото ще да казва, ама догодина на руските шпиони ще се наложи да се укриват, за да не попаднат в списъка на Военния трибунал, защото Трибуналът по време на война има само една присъда, знаете каква е...
63
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРав е мунчo, ще има промяна, ще сменим президента с човек който не е пионка на Москва. Мислех си че след Плевнелиев няма къде да сбъркаме ама ей на съдба все по зле става.
62
1
 
20
 
! Отговори
Хуманитарна помощ преди 3 години
БЧК (Български Червен К.омунист) събира хуманитарна помощ за Десислава. Два бойни самолета Спартан са натоварени с валериан. Утре ще кацне и още един Спартан с валидол. Нямаме четвърти Спартан за момента - за това започваме да събираме пагони за бъдеще. Откъснете пагон-спасете България!Изказваме благодарност на Х.ейтър Радев за удоволствието да изпратим хуманитарна помощ и да спасим ръчичките на трите маникюристки, където си чупиха ноктите да пишат против генерал Борисов.ЧНГ 2021!
61
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие не разбрахте ли ,че всичко срещу Боко е постановка!Съдът ги отхвърли!Неща..стници!
60
16
 
4
 
! Отговори
хех преди 3 години
намерете Влади Горанов и започвайте дело искал ли е пари от Божков които са предназначени за Бойче , иначе що го свалихте ако е чист го връщайте де го скрихте !
59
22
 
5
 
! Отговори
абе преди 3 години
ако някой от вас спи до шкаф с пари с неясен произход държавата ще го разкатае от дела ! татази държава ни разказва играта за дребни нарушения и глоби за неносене на маска дори но не и Бойче той може и без маска може да има недоказани пари може са има и сигнали за рекет чрез приближени а той си казва монтаж ползвам стара никия фенерче не чатя с мафиоти дамо 1на пура съм взел от Божков пък шкафа пълен с пари пари които единият е изтеглил за да влязът в шкафа и Мата Хари снима ...
58
21
 
9
 
! Отговори
хех преди 3 години
представете си Макрон или Курц да спи до шкаф с пари с неясен произход и да има сигнали че изнудва френски бизнесмени / които също може би са за затвора разбира се/ .....е ще бъде ли на власт според вас
57
17
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Аз се излекувах два пъти самостоятелно в България!Днва пъти хванах короната, всички лекари говореха, че прекараш ли вируса имаш имунитет за цял живот!това го разправяха и мангъровци и Кантарджиевци!Нашите лекари и специалисти, когато се правят на много учени и ми говорят супер самоуверено ме хваща страх!!!Агент Джеръми Пфайфър!ЦРУ!!!
56
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И президент и министър председател са отрочета на комунистическата номенклатура.С най-големи пенсии и заплати за нищо правене и най-нагли и нахални, това са военни и полицай!!!
55
21
 
9
 
! Отговори
хех преди 3 години
народът на една успяваща и цивилизована държава трябва да е нетърпим към корумпирани и лъжливи политици при нас е обратното мразим честните пример Жан Виденов може би и Радев да е сравнително честен времето ще покаже незная ако помага на Черепа вкарайте и Радев и Череп в пандела до Бойпе съседи но за начало свалете Боче и го разследвайте после разследвайте и Радев за връзки с Черепух
54
29
 
8
 
! Отговори
мутро ВЪН преди 3 години
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР ЗА бай TYЛYП и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин с незабавни честни избори веднага
53
42
 
9
 
! Отговори
българин преди 3 години
Това е единственият който е в час политик! Жив и здрав г-н президент! Че останалите Са Бойкофили и болни мозъци!
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
vasilev, teb v japonia li te izlekuvaha?
51
32
 
6
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Държавата е с президент,генерал, завършил генералщабна академия в САЩ с отличие,владеещ западни езици перфектно,а за мутрягата си прав,той е живият Бай-***.
50
4
 
27
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 3 години
Каквото му каже нинова това ще ни пожелае,!!!!!!
49
13
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 години
ЗНАЕТЕ ЛИ КАК ЛЕКУВАТ ЛЕКАРИТЕ В ЯПОНИЯ???Нямат кабинет, на един стол в коридора стоят, това им е офиса, и имат една обща стая за всички лекари!А младите лекари живеят и спят в болницата!За това Япония е Япония, а България е България!Далече сте от истината селяни прости, всеки ден ви промиват мозъците герберясалите мозъци!Агент Манди Шийлдс!ЦРУ!!!
48
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държава управлявана от фатма к-пенсиониран военен и Мутра от СИК върви към бедност и гибел!
47
4
 
32
 
! Отговори
До мхм преди 3 години
Не смятате ли, че хора като Радев са много по-склонни да ни вкарат в беля /дано не е война/, сравнен с Бойко? За военният Радев нещата са бели и черни. Той говори за врагове и приятели. Там няма диалог. Ще се сдърпа с някой и ще направи някоя беля. Президентът трябва да е диалогичен, не казвам безгръбначен, но не и праволинеен като Радев.