Какво ни пожелаха политиците за Новата 2021 година?

Радев отправи критики, Борисов бе категоричен, че медиците са герои
145

2021 година да бъде година на промяната – това заяви президентът Румен Радев в новогодишната си реч. В официалното си обръщение държавният глава акцентира на протестите от лятото и определи 2020 година като тежка година. Председателят на народното събрание Цвета Караянчева призова хората да не забравят уроците, на които ни научи 2020 година, а премиерът Бойко Борисов също поздрави българите с пост в социалните мрежи.

В новогодишното си обръщение, президентът отправи и критики и призова за лидерство.

Още по темата
"Антимафиотският консенсус обединява милиони честни българи у нас и зад граница, а несправянето с пандемията, разорението на малкия бизнес, бедността и ширещото се безправие само потвърдиха неотложната нужда от радикална промяна. Имаме нужда от лидерство, лидерство, което не само да изведе страната от дълбоката здравна, икономическа и социална криза и от пандемията на страха, но и да започне демонтажа на порочния управленски модел", категоричен бе Румен Радев.

В речта си държавният глава призова за въвеждане на машинно гласуване, не пропусна обаче да поздрави медиците и всички хора, които са на първа линия в битката с Ковид-19.

Поздрав към българите имаше и от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Тя определи 2020 г. като преломна и подчерта, че не бива да забравяме уроците от нея.

"Боли ме, че във времето, когато трябваше да сме най- единни, ние бяхме най-разделени, изпуснахме голяма възможност да вдъхнем на хората кураж и вяра в силите на държавата. Изпуснахме да кажем, че изразът – единство на нацията е реално постижим, а не само текст в Конституцията. Уви, личните интереси и амбиции надделяха събрани в един юмрук", каза председателят на парламента.

Премиерът Бойко Борисов също поздрави българите с обръщение във Facebook. В него той подчерта, че сме изпратили трудна година. Борисов беше категоричен, че медиците ни са герои и заслужават огромна благодарност.

Вижте повече в репортажа на Михаела Карабельова и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
представете си Макрон или Курц да спи до шкаф с пари с неясен произход и да има сигнали че изнудва френски бизнесмени / които също може би са за затвора разбира се/ .....е ще бъде ли на власт според вас
45
0
 
18
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
***, като за последно понахейти.
44
11
 
1
 
! Отговори
мхм преди 3 години
е за какво да си има време за празници и А обединения , ако се води война по нова година к'во ше излезе президент и ше каже честита нова година много е хубаво яжте и пийте и се веселете докат падат бомби е това с корупцията и премиерът Бойче е война с корумпирана хунта да ядем да пием и да забравим за похватите им щот е нова година събудете се хора ...с толкова лъжи нямаме нужда от външен враг.
43
13
 
6
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Няма никаква организация в болниците!Свидетел съм как в най-голямата болница в България карат всички спешни случаи в дна шокова зала, хора с инсулти , със сърдечни проблеми, с коронавирус!След това ги преглеждат , поставят диагноза и ги разпределят по отделения!Това е супер среда за разпространение на вируса!!!Какви герои са лекарите, все се правят се на жертви, а 99% от тях са некадърници!Сори селяни прости, вие сте валат!Агент Кларк Гейбриъл!ЦРУ!!!
42
7
 
34
 
! Отговори
Радев нищо ! преди 3 години
Че какво ни пожела Фигурантът Радев ?! Май нищо добро ! Добре, че това беше последната му Новогодишна реч !
41
5
 
32
 
! Отговори
Направи ли нещо за 4 преди 3 години
Радев може да е бил отличен пилот. В добра физическа форма е. Но четири години да си само контра, да не подемеш нищо, освен протоколните неща като Коледата, не го прави алтернатива. Бъди пак коректив, критикувай, но да мелеш едно и също всяка нова година в 12 без 5 не е президентско, а пораженческо и жалко. Поне тогава, излез и кажи нещо обединяващо, това ти е функцията, да обединиш този народ, въпреки различията им, а не да разделяш. Това за военен е може би неразбираемо. Няма диалог.
40
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повръща ми се от тоя червен кърлеж!
39
18
 
5
 
! Отговори
хехе преди 3 години
покажете 1н премиер в цял ЕС за който има сигнали улики записи снимки за корупция и да е още действащ премиер ми свалете го от власт направете независимо разследване ако е невинен пак си го пуснете на избори бе хора ...нща простотия я няма в цял ЕС ами дори албанците махнаха мафиотите от властта дори те влузат по-чисти в ЕС ний сме фономен с нашия Бойче не бяха суджуци шкафчета Барселона Мишо бирата то не едно заравих ги чак и нищо НИЩО ! ПРЕЗИДЕНТА Е ВИНОВЕН. ЕЙ ТВА Е ТЪПО.
38
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бънди пак се изложи какво ми говори за мафия като той е от тях.
37
8
 
0
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Какво да кажат политиците ?!На ДС слуги са всичките.Българи, нямаме държава,а всеки сам си се спасява.А по времето на бай ви Тошо,не живехме живот лош.Всеки ден корупчия и кражби -айде нЕма нужда - казвам.
36
12
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Ами то още само 2 месеца има Парламента и го...разпускат,за да ходят дупетатите да ни...агитират за предстоящия вот.Голям смях ще пада да видя Винкела как...агитира,или който и да хванеш от ГЕПИ,в процес на...агитация.Явно тогава...торбата с лъжите ще бъде...претъпкана,като коледния чувал на Дядо Коледа.Големи...агитатори;голям смях ще пада.
35
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 34Къде пише, че не може 111 място свобода на словото ? Аре плувай нанякъде.
34
0
 
17
 
! Отговори
SS преди 3 години
Не съм политик,но ви казвам:ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА на всички читатели.
33
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът ще остане в историята с твърденията си, че няма корона вирус. Той призоваваше да се събираме на Шипка на 3 март, защото няма вирус. С подобни нагли твърдения излязоха и Корнелия и Слави. Резултатите са днес пред нас.
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта обеща революция, като заклет *** апаратчик.
31
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехне става дума да говори неистина президента, а че си има време когато да критикува, и това време не е на празниците, когато трябва да обединява целият народ, независимо от неговите пристрастия.Той не може да спечели по този начин привържениците на Герб. Не е моментът, когато трябва да пожелаеш щастие на всички, да говориш една минута за България и четири минути колко са лоши Герб.Това може да го правиш през цялата година, но не и на Нова Година, Гергьовден и пр.
30
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма реч дръпна, тиквите не могат кажат две свързани приказки на кръст затуй само постват във Фейса ситурно някой им пише там речите
29
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Президентът посочи нещата с истинските имена и беше прям и точен. Това е единственият правилен начин. Управляващите *** няма какво да кажат и не искам да се обединявам с тях, а ги искам в затвора и да се изземе откраднатото от тях.
28
20
 
4
 
! Отговори
хех преди 3 години
що за народ намразва тоз който казва истини и заобичва тоз който го лъже ...туй не е народ с бъдеще . не е нормално с тъга го мисля нема значение кви са подбудите на президента свалете и него ако трябва ама защо търпите компрометиран премиер защо търпите лъжата неразбирам
27
13
 
9
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
РАДЕВ КАЗА МНОГО СМИСЛЕНИНЕЩА. ЗА МНОГО ХИЛЯДНИТЕ ПРОТЕСТИ ЗА КОРУНПИРАНИТЕ ПОЛИТИЦИ ЗА МАФИЯТА И МУТРИТЕ ВЪВ ВЛАСТА ЗА БЪДЕЩЕТО И БЛАГОДЕНСТВИЕТО НА НАРОДА. *** КАЗА АКО СМЕ СЕ БИЛИ ОБЕДИНИЛИ ЩЯЛО ДА БЪДЕ МНОГО ХУБАВО. ДА СЕ ОБЕДИНИМ СЪС КРАДЦИТЕ СИ. БИБИ КАЗА ТРУДНА ГОДИНА (ТОВА И ДЕЦАТА ГО ЗНАЯТ) , НО НЕ КАЗА КОЙ Я НАПРАВИ ТАКАВА. А КОВИДА....И БРАВО НА МЕДИЦИТЕ. РАЗЛИКАТА В ДУМИТЕ Е ГОЛЯМА.