Каракачанов: РС Македония може да има дата за преговори още януари, ако подпишат анекса

Към момента не сме говорили за бъдеща коалиция с ГЕРБ, разкри той
9 яну 2021 19:31, Анисия Иванова
119
Каракачанов: РС Македония може да има дата за преговори още януари, ако подпишат анекса
Снимка: БГНЕС

РС Македония е имала шанс още ноември миналата година да насрочи дата за преговори, но не е пожелала да се възползва от него. България не е наложила вето, просто е казала, че не са готови за дата за преговори. Това каза по NOVA News вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според него България е „за“ разширението на ЕС в Западните Балкани, а езикът не омразата срещу всичко българско ни притеснява. Омразата е на базата на груба и гнусна фалшификация на историята.

Още по темата

"България има негативен образ с обидни квалификации в македонското съзнание. РСМ има шанс да получи дата за преговори още януари или февруари, ако подпишат анекса с 12 точки, които сме предоставили", заяви още министърът.

Каракачанов коментира идеята Конгресът на САЩ да стане полово неутрален.

"Философиите на ултралиберални кръгове и идеологии, които искат да направят обществото без полова определеност, ми мирише на лош краен резултат", каза Каракачанов.

А относно парламентарните избори в България обясни, е дали ще са на 28 март, април или май, президентът трябва да реши до седмица.

"За ВМРО няма никакво значение. Към момента не сме говорили за бъдеща коалиция с ГЕРБ. Има неща, по които се различаваме, трябва единият да приеме визията на другия или да се направи компромис", обясни Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
8
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен11Не говоря за сърбите в РСМ, а за автентичните македонци - те са тези, които го смятат корумпиран и не го харесват...Освен това, впечатлението е, че Патриотите дърпат конците на преговорите, не правителството. Некоректно е една партия, която се обвързва с македонския въпрос да представлява цяла България на преговорите с тази страна, според мен...
23
5
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
така,ще повторя:-Ревахте за "лустрация" след 1989-та.Не я направихте...Е,сега имате възможност да поправите грешката си:-ЛУСТРАЦИЯ ЗА ВСИЧКИ от Харема на Боко и Гнездото на оси,наречено "герп"!!!!..или го направете,или замълчете завинаги!
22
6
 
11
 
! Отговори
Този преди 3 години
Този мисли че гласоподаватели ще спечели само с тази тема. Нека се замисли и да каже какво направи той за България в целия мандат. И не само той а цялата партия и правителството. Знам само че купиха самолети които струват колкото 5 годишен бюджет на София в която живеят 2 милиона човека. Представете си каква комисионна са взели. Сега може да се оттеглят от властта. Обаче както се казва лаком г.. к... с... .Ще искат още да краднат да да може още килца да качи...Да ни е честито.
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 14По същия начин хиляди българи са получили или мечтаят да получат паспорти на граждани на САЩ - не защото се чувстват американци, а защото им е изгодно.
20
10
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
От гледна точка на чужденците ,нашите искания се обосновават от нискочели, необразовани,прочути с корупция и контрабанда български управници. Дори само за това имиджа ни е много,много нисък. Не се заблуждавайте,с гръцкото вето. Когато в света се каже Гърция първото е демокрация,криза,прогрес...когато се каже България...първото е убийци на папата,.....а торта Сахер....и колоритни анекдоти за Тиквата.. Ще загубим и тази война за Македония,но не търсете причините в тях,а в нас и нашите управляващи.
19
7
 
4
 
! Отговори
Каракачантичка преди 3 години
Не мисля, че настоящото управление на държавата трябва да работи по международна политика.Просто не им обръщайте никакво внимание, а на изборите гласувайте за който си прецените.Борисов не говори много мъдрости, но че е "време за рестарт" - тук беше прав.
18
9
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
КЪСНО Е ШКЕМБЕ ЕФЕНДИ , ПОЗОРА ДЕТО НАПРАВИХТЕ С ДЖИПКАТА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ НЯМА КРАЙ !!!
17
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
от много години живея в чужбина и винаги съм се гордял, че съм българин.Мисля, че българското гражданство трябва да се заслужи, а не да се някакъв евтин политически бизнес.
16
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шкембе войвода говори на вътрешния електорат: на динковчета със свински опашки под възглавницата, готови да гърмят с кремъклийки само и само да си избият агресията и сеир да става.
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало едно време, през девет земи в десета, един македонски царрр....
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля така, защото паспортите по никакъв начин не промениха самосъзнанието им, просто го взеха за да могат да работят в Европа, злоупотребявайки с българската националност.
13
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко-Краси-Слави - вечна дружба!Новата коалиция!
12
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Северна Македония няма история и историци, а сръбска приказка на балканските народи.Историчарите и са сладкодумни разказвачи на приказки.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Диана, Каракачанов освен, че е лидер на Патриотите е заместник Премиер.А това, кого харесват македонците не е ли поредното навеждане?Македонците вместо да се лигавят, трябваше да спазват договора от Преспа. А те го загърбиха.
10
8
 
6
 
! Отговори
мак преди 3 години
шкембо ще се коалира с този, който има най-големи изгледи да спечели. Засега изчаква какво ще кажат харалани, константинови и др. капацитети.
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
точно на настояще и бъдеще се базират отношенията ни с тях. в момента техни дипломати лобират в сащ и европа ние да спрем да празнуваме 3ти март 1878, защото бил националистически празник, който засяга тяхната територия. двамата им водещи политици твърдят там (тук се държат различно), че българите нямат право на държава, че мястото ни е в азия и че нямаме собствен език. Ти готов ли си да се преместиш в Азия, да спреш да говориш български, дори да се откажеш от свободата си? Аз не съм!
8
0
 
2
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен7Защо мислиш така?
7
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма грешка беше когато тъпия комунист Божидар Димитров им даде паспорти.
6
10
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Едно общество не може да има полова определност - полът е признак на индивида, не на обществото...Според мен, не е правилно Каракачанов да се занимава с македонския въпрос...Той може да се привлече като консултант и в случай на изискване от страна на правителството, но по правило преговорите се водят между държавите, а не между париите...македонците не го харесват много и може би е по-добре да не им се мярка много на хоризонта...
5
9
 
9
 
! Отговори
makedoneza преди 3 години
ти кой беше с паспортите ли че те забравих кво ще подписваш ти си отиваш и няма да останеш дори в историята