Хасан Адемов: Липсата на реформи в здравеопазването излезе на светло

Всички пострадаха от кризата, отчете бившият социален министър
13 яну 2021 22:00, Красимир Ангелов
15

"За здравната и икономическата криза, резултат от пандемията, от ДПС подкрепихме медицинските мерки, които дадоха резултати. Не бяха дефинирани ясно таргетните групи", каза в "Денят ON AIR" депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов.

По думите му за тази криза е характерно, че почти всички пострадаха от нея - някои се разболяха, други изгубиха работата си.

Още по темата
"Очакванията на българските граждани са всеки по някакъв начин да получи подкрепа. Остава разочарованието, че се изхарчиха едни средства, но ефектът не е според очаквания от гражданите", посочи събеседникът за Bulgaria ON AIR.

Според бившия социален министър на практика се оказва, че липсата на сериозни реформи в здравеопазването са излезли на светло в момента.

"Легла има, но няма персонал. И всички тези мерки, които опитват да закрепят ситуацията в движение - няма как да се случи с магическа пръчка. Реформата в системата трябва да се направи така, че да е адекватна", подчерта д-р Хасан Адемов.

Той е на мнение, че извънболничната сфера е била включена в последния момент в битката с Ковид, но е сега моментът точно чрез нея да се обясни на обществото каквото е нужно да знае за ваксинирането.

Депутатът коментира и консултациите при държавния глава относно предстоящите избори.

"Президентът пренебрегна парламентарно представените партии и първо се срещна с извънпарламентарните. При положение, че е казал дата, не е нужно да се фиксираме в нея. Странно е неговото разбиране за това, че всички граждани трябва да имат право на глас, а сега пандемията го накара да се замисли, че карантинираните няма да могат да гласуват, както и българите в чужбина", заяви Хасан Адемов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ей,че нали вашата партия краде парите от здравната каса и здравеопазване и затова няма достатъчно за лекари и медицински персонал,за ремонт на болниците и за материали и бельо?Направете и заплатите на лекари и медицински персонал по-високи,но константни,а не един да граби,а друг да не може да вземе и 1000 лева зап;лата!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе ей,че нали вашата партия краде парите от здравната каса и здравеопазване и затова няма достатъчно за лекари и медициснски персонал,за ремонът на болниците и за материали и бельо?
13
2
 
5
 
! Отговори
Сюргюн преди 3 години
Този откри топлата вода,браво!
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ademov da misli i govori pozitivno.ima i umirane.
11
1
 
5
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Що не ги направихте вие през 2005-2009 ,бе ефенди???
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова години не направиха един здравен паспорт, докторите гледат хората като банкомат, който трябва само пари да пуска. Защо при едно счупване, няма доктори които да наместят ставата, а веднага операция се предлага. Здравната каса е нещо абсолютно ненужно, както и КЕВР, работа за клатик...ци. издържам ги с нашите пари.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За реформи незнам, но той беше от първите заболял от ковид и лекарите във ВМА му спасиха живота, защото беше много зле, жена му също я спасиха там
8
1
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Стига с тези реформи. Вече работа се иска. Яка работа се иска! 30 години само за реформи блеете, защото нямате капацитет за нещо полезно.
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка реформа се прави във вреда на народа.Капиталът иска да открадне общественото здравеопазване и да държи народа за гушата и да точи пари от държавата и населението.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мда, липса на реформа в здравеопазването...Хората: Искаме линейките да идват на време и да има кой да ни прегледаБотокса: Моа ви предложа баба ви да пазарува от 8:30 до 10:30...
5
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Точно експерта по здравеопазване на ДПС говори за неосъщестена реформа в здравеопазването! Тоя ни взе за жълти птички! При толкова години ДПС във властта не направиха реформа и сега тоя се изтропва да критикува! На баба златното момче!
4
0
 
4
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Когато всички са наопъки, пък ти на терсене...
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Адемов и Нейков видяхме вашата пенсионна реформа работа до гроб ,ела ти да работиш до 65 години на три смени в завода ,смачкахте ни
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Пациенти! Не разговаряйте помежду си за своето заболяване - това само затруднява поставянето на диагноза!"
1
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това здравеопазване колко години я дъвчат тая дъвка и по зле става все едно и също ся избори наближават и пак почват да, я дъвчат