Нов граничен пункт ще има между Сърбия и България

Идеята е била тема на разговор още през 2010 г.
28

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нов гранично-пропусквателен пункт на север от Стара планина ще бъде отворен, съобщи външният министър Екатериза Захариева, която се срещна днес със сръбския си колега Никола Селакович.

Идеята за новия ГКПП е обсъждана още през 2010 г.

Според Захариева дори и по време на пандемията се е запазила динамиката в отношенията между двете страни, въпреки че туристите са намелели.

„Знаете, че ние винаги сме ви подкрепяли за евроинтеграцията и винаги ще го правим, имаме желание да споделяме и опита си. Уверявам ви, че тази подкрепа ще продължи по начина, по който сме я давали и досега“, категорична обърна се тя към Селакович.

„Много неща свързват България и Сърбия. Това, което е важно за нас от гледна точка на европейската интеграция, ние сме държава, която вижда своето бъдеще в ЕС. Благодаря на България за подкрепата, която ни оказват по пътя към съюза“,отговори й той.

„Минаха седем години от последното посещение на сръбски външен министър в България. Днес аз съм тук и съм убеден че много скоро ще ви посрещна в Белград, но не само там. Трябва да се виждаме и в други градове, за да отправим послание към нашите граждани, добави Селакович.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: СърбияГКППЗахариева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Astarot преди 3 години
Аплодисменти за ЕкатериЗа Нахариева!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кой ще плати масрафа?
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички сръбски гражданин които имат произход в населени места попадащи в границите на Екзархията от 1871 г. и заявяващи българско национално самосъзнание - трябва да получат българско гражданство!
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХАХАХААХАХАХХАХАХХАХХХАХАХАХАХАХААХААХАХХА ПРЕДЛАГАМ - НА ВСЯКА ГРАНИЦА ПО 20 КПП
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
калинка Захариева оправи отношенията с Македония и поради липса на друго занимание ,сега ще прави нов граничен пункт със Сърбия.Ненаиграла се.
1
12
 
3
 
! Отговори
ШмърканБойко преди 3 години
А в Перник Концлагер за неудобните,Адолф Хитлер пасти да яде!