4 години от встъпването на Румен Радев като президент

Той все още не е обявил дали ще се кандидатира за втори мандат
Обновена: 22 яну 2021 07:48 | 22 яну 2021 07:35, Ния Христова
110
4 години от встъпването на Румен Радев като президент
Снимка: БГНЕС
На 22 януари се навършват четири години от встъпването в длъжност на Румен Радев и Илияна Йотова като президент и вицепрезидент. 
 
През последните 12 месеца държавният глава усилено настояваше за промяна на стила на управление, свали доверието си от правителството. Няколко месеца по-късно подкрепи антиправителствените протести и поиска оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, припомнят от БНР. 
 
Принципните различия между президент и управляващи останаха непреодолими:
 
"Тази власт  се превърна в символ на корупцията и на застоя", каза президентът. Затова Румен Радев продължи да критикува управляващите за липсата на прозрачност и да настоява за промяна "на политическата и на начина на управление". 
 
Пандемията не промени отношенията между президент и премиер:
 
"Ако има нещо по-тревожен от самия вирус, това е демонстрираната безпомощност на българското правителство да се справи с пандемията". 
 
След проведена прокурорска акция на "Дондуков 2" и задържане на хора от екипа на президента започнаха протести за оставката на правителството и на главния прокурор.

 

Парламентарните избори ще са редовни, президентът ги насрочи за 4 април. По време на консултации за мерките на вота постави въпроса за видеонаблюдение в избирателните секции, гласуване по пощата на българите в чужбина, предложения. които управляващите нарекоха "екзотични".
 
Държавният глава все още не е обявил дали ще се кандидатира за втори мандат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румене ,ти си мъж.Шапки долу.
68
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво пък толкова го натискат от всички страни да каже дали ще се кандидатира отново.Като му дойде времето,ще ви каже.Или сега някои потриват ръце и си правят сметките кого да изправят срещу него.Напразни напъни.Когото и да му пратят като противник-ще загуби.
67
8
 
3
 
! Отговори
Слава, слава преди 3 години
Браво!Велик е, Бацуни не може на малкия пръст вода да му донесе, да не говорим за коремно набиране.
66
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук ли било сборището на трoловете на ГЕРБ?
65
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Румпата защо взима заплата?
64
11
 
6
 
! Отговори
До 76 преди 3 години
Защото си няма Пеевски да му носи пачки и кюлчета
63
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо президентите имат толкова висока заплата след като нямат функции? Някой има ли обяснение ?
62
9
 
3
 
! Отговори
До 74 преди 3 години
Съгласен, всички са за бунището, но след като най-прилежния проблем е Герб е реднода започнем с тях. Затова ако няма друг независим кандидат ще гласувам пак за РАДЕВ.Ако се колебаете само вижте как *** откача и му излиза пяна на устата като чуе занего. РАДЕВ = Болка за Герб
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опорката на комунистите от БСП е ,че последните 11 години Борисов разсипал България и краде. Това е абсолютно вярно. Но я да видим и периода 1989-2009. Нима тогава не се крадеше, нима не ни докараха до просешка тояга!? БСП трябва да се саморазпуснат и да отиват в манастир. Или по-добре в Сибир. Ако дойдат случайно на власт-за 1 месец ще ги свалим ...Хубаво е, че сте разкривили очи от глад и се ръфате като чакали....
60
3
 
2
 
! Отговори
до цар Самуил преди 3 години
Напротив, досега си гласувал баш в червено, за да сме дотук.
59
13
 
7
 
! Отговори
До Цар Самуил преди 3 години
Гърбав, не се прави на разтревожен, компании не идват в България защото изпълнителната власт стои 11 години в ръцете на некадърен безгръбначен сикаджия.Между другото гърбавите преди седмица без фанфари, узакониха на Доган имотана плажа. Бяха го скрили в законче за риболова, за да не се усети раята.Ей за тва нямаш Майкрософт в България, глупи.
58
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и добра новина! За последен път тази година слушахме новогодишната му жалейка! Деца пищят, баби се кръстят, но - толкоз! Да си опича акъла следващият!
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
5 години стигат....
56
5
 
15
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
И какво направи за тези години, още с встъпването си заяви на законното правителство, че му остават 7 дни и така освен като "главнокомандващ" на армията се обяви и за главнокомандващ на целият народ, може би затова се опита да разпали гражданска война, защото по конституция може да се изявява, като "върховен главнокомандващ" само по време на война..Другите му изяви бяха да води русофилите на Шипка, Бузлуджа и яз.Копринка, където тези от партия Възраждане, гориха знамето на ЕС в негово присъствие
55
3
 
20
 
! Отговори
Радеф преди 3 години
Абсолютно изгубено време.Ще е добре това да бъде последният случайно попаднал човек на тази отговорна длъжност.
54
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 67Първо, няма институции!Следователно не може да има война между тях. Второ: прочети внимателно този, който се е опитал да каже истината такава, каквато е. Трето, твоите сънища не ги налагай като безусловна истина.
53
3
 
16
 
! Отговори
Цар Самуил Български преди 3 години
Радев си мислеше, че като яхне протеста, ще стане Водач на народа. Но липсата на опит и добър екип водедоха до криза на държавността и война между институциите. А това прави впечатление навън. По същото време големи инвестиции отидоха вместо в България, в Гърция. Справка: Майкрософт. Сигурно има и други. Радев, не се прави така, човек. Трябваше да мислиш за България, а не само за себе си. Иначе вън от историята, бро.
52
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общество, което не може да се погледне в огледалото е обречено. Ако все пак някой се опита да му поднесе огледало пред муцуната, колкото и да сее дърпа, ще види там образите на ШИШИ, на КАСКЕТА, на пожарникаря, на проклятието на България, на Данчо Ментата и на още много други подобни. След което ще бяга като от прокажен, от този, който е успял за му напъха огледалото пред муцуната, и да тича задъхано при господаря, да го предаде. Наведена глава сабя не я сече.
51
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Платени ГЕРБерски тролчета, след изборите ще трябва да си търсите работа, да излезете на пазара на труда както се вика. Ама такъв няма, бизнеса масово фалира и положението става все по-зле. Имате ли идея какъв глад ви чака? Тези дето ви плащат сега ще ви намажат ските и ще ви пуснат да "одите пеша", изобщо не им пука за вас. С какво ще си нахраните децата след 3 месеца? Как ще ги погледнете в очите?
50
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За 4 г нищо. Пълна изолация и в България и в света.Човека от народа....алабала ... Цачева беше хиляди пъти по подготвена и щеше да е приета в дясна Европа . Мислете като гласувате с тея празни кокоси