Още 14 партии и сдружения подкрепиха БСП за честни избори

Нинова: Гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина
67
Още 14 партии и сдружения подкрепиха БСП за честни избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Благодаря ви, че се отзовахте на поканата ни да обсъдим възможностите си да обединим усилия за провеждане на честни избори. През годините сме били свидетели на злоупотреби с избори, на манипулация на вота, на всяване на страх у хората, използване на корпоративен и купен вот. За нас е изключително важно да потърсим и вашата подкрепа и ние да подадем ръка - и заедно, според своите възможности, да осигурим протичането на честни избори", обърна се лидерът на БСП Корнелия Нинова към присъстващите представители на политически формации и НПО-та във втората среща, инициирана от социалистите за създаване на общ фронт за честни избори,цитирана ото опресцентъра  на партията.

Още по темата

Вчера стартираха първите разговори, на които присъстваха 20 пратеници на организации с нестопанска цел и политически партии.

Във втория ден на поредицата срещи Корнелия Нинова запозна присъстващите с парламентарните инициативи на левицата - внесени две предложения  за промени в Изборния кодекс във връзка с осигуряване на видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протокола в деня на вота. Социалистите настояват още за видеозапис, който да може да се ползва в съда като доказателство при оспорване на резултата или сигнали и съмнения за злоупотреби, както и предаване на този процес онлайн в момента на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите.

Активна регистрация на гласоподавателите, за да бъдат изчистени "мъртвите души", е второто предложение за промяна в Изборния кодекс.

"Когато сме повече с едно и също искане, сме по-силни. Освен парламентарните механизми ви предлагаме да обсъдим сътрудничеството си в изборния ден", посочи Нинова и коментира, че могат да си сътрудничат за паралелно преброяване с извънпарламентарните партии и НПО.

"Нашата цел е връщането на доверието в изборния процес и в институциите. Чрез тези гаранции бихме искали да успокоим хората, че гласът им ще бъде отчетен така, както е подаден. Само високата избирателна активност може да обезсмисли купения и корпоративен вот", подчерта още лидерът на българските социалисти.
"Вчера се срещнахме с 20 политически партии и граждански сдружения, днес сме 14. Ще имаме още една трета среща, тъй като има и други граждански сдружения и по-малки партии, които заявиха желание да се включат в този процес. Важно е да уточним, че това не е предизборна коалиция, нито коалиция за следизборно управление. Това е надпартийна цел - честни избори", каза още Нинова. Тя изрази и мнение, че партиите трябва да се съсредоточат върху това да разсеят внушенията, че гласуване е опасно: "Трябва да успокоим хората - гласуването не е по-опасно от ходенето до магазина", председателят на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: БСПизборининова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Същата инициатива както на Радеф!Вдигат голяма пушилка,за да впечатляват не интелигентния българин.ОФ-то им няма да мине!
36
5
 
14
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 3 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по пълното унищожаване на БСП е също заръка от Ив.Костов?
35
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Важното е дебелия да го няма,че ми писна от него.
34
11
 
17
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има още лутане в пустинята...
32
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
14 човека правят 14 партии. Всеки си регистрира по една и готово. Т.е. 14 човека подкрепили БСП. Добре, ама останалите българи не подкрепят нито един от тия изедниции, които са в парламента. Хората искат - ВСИЧКИ ВЪН от там. Полза от вас няма. Вие не работите за народа. Преди избори, всеки само обещава, писна ни от обещания, искаме дейтвия, адекватни и нормални и тогава се явете и искайте да се гласува за вас. Сега никой не иска да гласува. За кого? За бойко ли, за нинова ли, за доган ли? - НЕ.
31
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парите отпуснати на България за следващите 4 години от капиталистическа Европа са почти 30 милиарда евро------Кои пари? Новонапечатаните, които няма да струват нищо ли?
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората биха гласували за всеки, който предложи изход от така създалата се ситуация, за съжаление никой не предлага алтернатива.-------А ти каква алтернатива очакваш?Да се яви някой марсианец с антени на главата ли?
29
3
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 3 години
До Въпрос към ***?За мен всички са поставени лица,а истинските Кукловоди никога няма да Разберем кои са-само догадки и нищо повече-а с времето свичко избледнява,че то не се знае кой строй хотела като подпорна стена на плажа,а искаме да знаем как стана прехода-Мисия Невъзможна,това е от мен.
28
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жа Лъжа претендира за честни избори. :D Точно тази, която не изчисти избирателните списъци за 12.09.2020г. и мъртвите души останаха като гласоподаватели.Нинова пусна кутии за обувки и кашони като подвижни и преносими урни на вътрешно-партиийните избори.Скандални разкрития излязоха от Бесе.парите и се изпокараха за пътя на кутиите от обувки.В къщите е влизал Евгени Белий сам с кутия за обувки и уж гласували. За Евгени Белий се знае, че изпълнява мръсни поръчки на Нинова. Импексова е диктатор.
27
12
 
0
 
! Отговори
Сталин баце преди 3 години
Изборите ги правя аз.
26
11
 
32
 
! Отговори
Електра преди 3 години
14 сдружения, 14 патерици с по един БСПеераст начело, и с 0 човека електрат. Той и Кауна Радеф ги привиква на инструктаж, за да имитират масовост. А то само много вождове и БСПедирастия...
25
5
 
24
 
! Отговори
И простака трън преди 3 години
бълнуваше за манипулиране на изборите, а то кво стана.......на бунището на историята, като бСпи то.
24
29
 
6
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯ преди 3 години
ВСИЧКИ ПАРТИИ ВЪННННННН,БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ПАРТИИ,НЕЗАБАВНО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКААААА СА, САМО КОГАТО СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА САМО ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ КУЧЕТА Я ЯЛИ, СМЪРТ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ ,НЕЗАБАВНО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКААААААААА
23
22
 
6
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯЯЯЯЯЯЯ преди 3 години
ВСИЧКИ ПАРТИИ ВЪННННННН,БЪЛГАРИЯ НЯМА НУЖДА ОТ ПАРТИИ,НЕЗАБАВНО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКААААА СА, САМО КОГАТО СТАНЕ ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА САМО ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ КУЧЕТА Я ЯЛИ, СМЪРТ НА ВСИЧКИ ПАРТИИ ,НЕЗАБАВНО ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКААААААААА
22
6
 
37
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 3 години
Как една млада ***(*** Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
21
6
 
27
 
! Отговори
Ало РЗИ преди 3 години
Защо Нинова не е под карантона? Нали работи като санитарка в ковид отделение. Мая ли ще гарантира честни избори, ха ха, много фешън другарко Нинова
20
6
 
32
 
! Отговори
Майките с увреждане. преди 3 години
А бай Митьо Пищова защо не е поканен, кажи другарко нинова
19
6
 
36
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Да живее новия ОФ! Парите отпуснати на България за следващите 4 години от капиталистическа Европа са почти 30 милиарда евро и миришат хубаво, нали другари цоциалисти? Рот фронт! Венсеремос!
18
10
 
32
 
! Отговори
Нафърфорий преди 3 години
Жена,която не става дори и за мандръсанье,от нея не става нищо, камо ли пък да управлява държава.