Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални

Премиерът инспектира селско училище, където се срещна с преподавателите
Обновена: 23 яну 2021 11:23 | 23 яну 2021 11:23, Петя Славова
492
Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални
Снимка: БГНЕС


Продължава медийния спор между премиер  и президента. Този път Бойко Борисов поиска Румен Радев да коментира ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални. "На този фон е оглушително мълчанието на Радев", обясни той и допълни - "Да чуем какво все пак президента Радев мисли, все пак е държавен глава".

 Бойко Борисов отново бе на традиционната си съботна обиколка из страната. Този път той гостува на училище в Сливница, където коментира връщането на големите ученици в клас от 4 февруари.

"На 4 февруари, когато в клас ще се върнат учениците от 5 до 12 клас - ще отворим и залите за извънкласни дейности. Образованието и културата са изключително важни за съхраняването на психическото здраве на децата. Данните за разпространението на вируса у нас са обнадеждаващи, можем да направим този компромис. Както и досега - ще следим внимателно ситуацията и ще взимаме гъвкави решения.", коментира премиерът в социалните мрежи.


 

В Сливница Борисов се срещна с кмета, поздрави го и му пожела здраве, докато инспектираше къде се обучават децата. В учебното заведение премиерът се срещна и с преподавателите.

Връщането на децата в училище носи и риск, подчерта премиерът, но допълни, че правителството ще наблюдава стриктно ситуацията и ще търси баланса.


"Искаме да почнем, но сме в други параметри. Като започнат да умират хора и станат 5-6 хиляди на ден и претоварват болниците, същите хора ще викат: "Защо ги пуснахте". Балансът е много тънък.", заяви Борисов и допълни:- Ако нещо можеш да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението. И тук си заслужава рискът".

Премиерът, придружаван от икономическия министър Лъчезар Борисов коментира и затворените заведения. Той обясни, че се мисли решение,  а също призна, че е имало забавяне с помощите за спрените от работа хора заради ограничителните мерки.

Премиерът продължава проверката по строежа по АМ "ЕВропа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
23
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Ама то това е проблема, че Радев мълчи като бит ..... за тоя проблем, а мълчи, щото не може да критикува господарите ви с Кремъл и Бойко това го знае отлично.:)))))))
13
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
че Бай Толуповски оцапа гащите сега редно ли е Радев да ги бърше, а като екстрадира турските опозиционери тогава проблеми нямаше
12
8
 
36
 
! Отговори
тристан преди 3 години
Банкянски ***...Къде го чукаш,къде се пука?!? Оправи България тръгнал за Навални да мисли...Наистина е вярно,че всеки трети гербаджия е по-кух от първите двама...
11
4
 
17
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Аз съм *** и вие сте прости,затова се разбираме.
10
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце прави коментари за Невални,дето коментарът му е излишен както е излишен хладилник на Антрактида,но когато цъфна гол на снимки,чекмеджето му като снимаха.....никакви коментари не даде....
9
24
 
6
 
! Отговори
ПОП КИРЕ НЕГОДЯЕВ преди 3 години
Въздушният бакшиш не може да коментир Навални, защото е Кремълски агент....Водящий офицер пока не разрешил....Другарят Борисов па подари на Путин 4 МИЛИАРДА, ЕЙ ТАКА -ДА СИ ИМА...
8
8
 
34
 
! Отговори
? преди 3 години
Недоумявам как има българи , които да гласуват за това нещо?! Не съжалявам оФчата рая, но ми е жал за разбиращите, интелигентните, които се налага да търпят диктатурата на опростаченото "мнозинство" ОПОМНЕТЕ се бе българи! Тиквата само в приказките става каляска -в реалността не е така1 И това нещо призовавал истински генерал да коментира щото тъй му било кеф! Гнус атврат и прочее - преди да призовава има да отговаря на въпроси на прокуратурата, но ако бяхме нормална държава
7
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се този път Радев да го подмине с презрително мълчание.Не си заслужава да влиза в задочен диалог с една проста тиква.
6
14
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЕДНА ЗМИЯ ЯДЕ ДРУГА ЗМИЯ!
5
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахахаахахахахахахаа.Бойко пак го мина Фигуранта с 200.Просто класата му като политик е нещо от сорта на 15 пъти по висока от тази на Кремълската кукла.
4
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже няма по-интересна тема за коментар на вожда,и за да можем отново да се "наслаждаваме" на поредните му бисери,и за да нямаме и един почивен ден от него,пак реши да се заяжда с Радев.Ейййй,тоя не мирясва и това е.
3
10
 
8
 
! Отговори
Лелеле преди 3 години
Нацисткият Концлагер в Перник никога няма да го коментира щото трябва директно да влезе в затвора!Иначе коментира другите!
2
31
 
13
 
! Отговори
Йес преди 3 години
*** как само го върти на кутрето си. Борисов пак е ход напред.
1
13
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я па тоя.Понеже ти се изцепи с недомислен коментар,сега искаш да вкараш и Радев в твоя коловоз.Ай засрами се малко,ако можеш.