Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални

Премиерът инспектира селско училище, където се срещна с преподавателите
Обновена: 23 яну 2021 11:23 | 23 яну 2021 11:23, Петя Славова
492
Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални
Снимка: БГНЕС


Продължава медийния спор между премиер  и президента. Този път Бойко Борисов поиска Румен Радев да коментира ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални. "На този фон е оглушително мълчанието на Радев", обясни той и допълни - "Да чуем какво все пак президента Радев мисли, все пак е държавен глава".

 Бойко Борисов отново бе на традиционната си съботна обиколка из страната. Този път той гостува на училище в Сливница, където коментира връщането на големите ученици в клас от 4 февруари.

"На 4 февруари, когато в клас ще се върнат учениците от 5 до 12 клас - ще отворим и залите за извънкласни дейности. Образованието и културата са изключително важни за съхраняването на психическото здраве на децата. Данните за разпространението на вируса у нас са обнадеждаващи, можем да направим този компромис. Както и досега - ще следим внимателно ситуацията и ще взимаме гъвкави решения.", коментира премиерът в социалните мрежи.


 

В Сливница Борисов се срещна с кмета, поздрави го и му пожела здраве, докато инспектираше къде се обучават децата. В учебното заведение премиерът се срещна и с преподавателите.

Връщането на децата в училище носи и риск, подчерта премиерът, но допълни, че правителството ще наблюдава стриктно ситуацията и ще търси баланса.


"Искаме да почнем, но сме в други параметри. Като започнат да умират хора и станат 5-6 хиляди на ден и претоварват болниците, същите хора ще викат: "Защо ги пуснахте". Балансът е много тънък.", заяви Борисов и допълни:- Ако нещо можеш да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението. И тук си заслужава рискът".

Премиерът, придружаван от икономическия министър Лъчезар Борисов коментира и затворените заведения. Той обясни, че се мисли решение,  а също призна, че е имало забавяне с помощите за спрените от работа хора заради ограничителните мерки.

Премиерът продължава проверката по строежа по АМ "ЕВропа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
19
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Като какъв Радев ще коментира ареста на някакъв си, нарушил законите в собствената си страна? Нахални да не е български гражданин?А кво стана с метрото, драги ми калинки?Валя малко дъжд (в София нямаше порои и наводнения) и релсите пропаднаха.
33
7
 
16
 
! Отговори
потрес преди 3 години
Много нагъл долен и безкрайно проздъ тип мутра.Идеала на повечето булгари чалгаджии!Няма по голямо нещастие от това да си се родил в такова блато.Да,БЛАТО!!
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До аа1830"Вместо да внимава с кой си ляга той с Радев се заяжда на тема Навални дето пък изобщо не е по темата.."Така е, много по важно е за русофилите това кой с кого си ляга, отколкото подкопаването на демокрацията и разпространението на държавен терор и репресии срещу опозиционери.
31
11
 
11
 
! Отговори
Куку преди 3 години
Как да коментира,като Радеф ни го натресоха кагебейските бандити.
30
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е,че високият рейтинг на Радев не дава мира и сън на вожда на мисирките и калинките.Затова с повод и без повод търси да се заяде с президента,очаквайки ответна реакция,за да може отново да се заяде и така до безкрай.А ***,в която превърна хубавата ни държава,някой друг да я оправя.
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕврогейБойко може да работи по множество теми едновременно.Твоите коментари показват, че поради ограничен умствен капацитет Фигуранта може да се концентрира само върху една, максимум две теми. Примерно, да плюе по институциите в България една и две, нещо за Деса.
28
7
 
24
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 3 години
Мутрата отново се опитва да отклонява вниманието от истинските проблеми в държавата и геноцида който провежда като изгражда и прави изкуствени скандали с Радев и намесва събития от трети страни които са тяхни вътрешни проблеми Такъв ТЪ-ПАК историята на България не познава от нейното създаване
27
7
 
17
 
! Отговори
Путин преди 3 години
Убий простака с мълчание!Радев, не падай на нивото му!
26
5
 
17
 
! Отговори
аа1830 преди 3 години
До Коментар 11: това е тактиката... "снишавай се снишавай се....". Когато хората умираха пред болниците го нямаше никакъв, сега пак почна... Оазисче сме били, най либералните мерки, като се напълнят болниците пак ще се скрие като бълха у г... щи. Така че много точно е чекмеджето в случая... Вместо да внимава с кой си ляга той с Радев се заяжда на тема Навални дето пък изобщо не е по темата..
25
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tиkвyнe, ти коментира ли пачките , чекмеджето и разкри ли коя е Мерак Хари, че се репчи на един истински генерал?
24
6
 
12
 
! Отговори
OT преди 3 години
Магистрали той строѝвече няколко мандата.Разполага с бол пари,не разчита на заплата.Има малко чекмедже,там спестява от закуски. Хитър е като джудже, знае даже малко руски. Вижда той, че идва пролет, изборите наближават. Чака го опасен полет, облаците се снижават. Пак започва да приспивас фокуси електората. Джипката почти не спира, обикаля пак страната. Хвърля пачки след порой, в селфита безброй се снимаИзбягва ловко всеки бой, оцеля и тази зима...
23
7
 
11
 
! Отговори
Карандаш преди 3 години
Захарова ви го написа: гледайте си вашите работи. Ама нали е трудно да надскочиме хоризонта на родното място, та все да туриме пръста ,къде скръцне врата. Ще те ощипе. Винаги става така.
22
7
 
25
 
! Отговори
Еврогей преди 3 години
КАКВО ОБЩО ИМА АРЕСТА НА НЕВАЛНИ С СОЦИАЛНИЯ ХОЛОКОСТ И ИКОНОМИЧЕСКИ ГЕНОЦИД КОЙТО ДИКТАТУРА ТИКВА ПРОВЕЖДА 11години в България ? Какво общо има невални с чекмеджетата и с отказа на прокуратурата да разследват главата на българската организирана престъпност -ДОМУСЧИЕВ И ПЕЕВСКИ с тяхната маша Борисов ?Предпочитам Радев да коментира 50% та безработица в България недоимъка глада анархията грабежите и бедноста на българите с не някъв си невални в Русия Мутрата отново прави опити да отклонява вни
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовТака е, за почитателите на диктатурите най-умно е когато има издевателства над опозиционери да се мълчи. Както правят всички диктатори.
20
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 6/12Май Бойко не е ***, като гледам как разкарва Фигуранта като мечка на панаир.:)))))
19
8
 
29
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Президента Р.Радев,не хвърля в пространството не обмислени думи.Можеш да подканяш Цвета да се дообразова,за да е подходяща за най "високия" стол в държавата,но не и президента за каквото и да било.По-вече от 60% е одобрението на българите към Р.Радев днес,ето това е причината за неизпаряващата злоба и безсънните нощи на Борисов.
18
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На рядко....камък не хвърляй"На глупав човек не отговаряй!Радев ги знае тези работи!
17
5
 
29
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 12Напълно си прав. Но е нормално *** народ да си избере проста тиква да го води.
16
4
 
34
 
! Отговори
генко преди 3 години
стига сте се занимавали с махленски клюки,ами си оправи държавата или предай щафетата на кадърните !?
15
7
 
27
 
! Отговори
aa1830 преди 3 години
И все пак какво мисли Радев за Навални на мен като българин хич не ме интетесува, и все пак Борисов пак се заяжда, и все пак Радев ще му отговори ако ли пък не ще му го върне по друг повод по същия начин и все пск няма никакъв смисъл за народа от спорове между институциите. Плсащаме им заплати не даси го мерат а да работят за благоденствието на народа, което и на двамата не им е приоритет.