Борисов: Пращаме да чистят сметищата и после жесток контрол

Той откри обновения център в Министерството на околната среда и водите
24 яну 2021 14:47,
90

Снимка: Пресцентър

Премиерът Бойко Борисов откри днес обновения Национален координационен център в Министерството на околната среда и водите. Министър-председателят беше запознат с целите и функциите на центъра от министъра на околната среда Емил Димитров и заместник-министрите Славея Стоянова и Илияна Тодорова.

Първата задача, разпоредена от премиера Борисов на министър Димитров е НКЦ да изготви справки за всички нерегламентирани сметища в страната и за състоянието на язовирите в страната, включително и това на земеделските язовири. Министър Димитров пое ангажимент да пристъпи към незабавно изпълнение на поставените задачи. Информацията ще бъде докладвана на премиера на заседанието на Министерски съвет следващата сряда.

По отношение на нерегламентираните сметища министър-председателят каза: "Да заделим средства, да пратим да ги изчистят един път завинаги и после контролът да бъде жесток".

Националният координационен център е звено в МОСВ, което беше създадено от министър Димитров още през февруари миналата година с цел да се овладее незаконния внос на отпадъци и да се осъществи необходимата координация между всички контролни органи, включително Агенция "Митници", Гранична полиция и РИОСВ.

В резултат на дейността на звеното нерегламентираният внос на отпадъци беше овладян, като съотношението на нерегламентираните превози спрямо общия брой на превозите за внос на отпадъци от февруари до декември 2020 г. намаля от 11,6 до 1%.

Звеното осъществява и координация на дейността на МОСВ по наблюдение на комплексните и значими язовири с цел ефективно управление на водните ресурси и превенция на риска от наводнения.
С оглед на доказаната ефективност на центъра министър Димитров предприе разширение на неговата дейност, като той вече ще обхваща и контрола върху замърсяването на въздуха, включително контрола на оператори със значимо въздействие.

През последните няколко месеца центърът беше обновен и разширен с допълнителни зали, беше осигурено съвременно технологично оборудване, информационни системи и системи за видеонаблюдение, които предоставят възможност за непрекъснато наблюдение и контрол в реално време.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
7
 
! Отговори
. преди 3 години
Преди управлението на ГЕРБ хората не си позволяваха да изхвърлят *** където им е кеф имаха страх имаше и глоби.Сега си позволяват да си хвърлят *** с торбите от балконите и никой нищо не им казва.Всеки има претенци за живота, но за да е тако трябва съзнание, и спазване на законите.
42
2
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Внася *** ,после открива сметища
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А КОГА ЩЕ БЪДАТ ИЗЧИСТЕНИ ХИЛЯДИТЕ ТОНОВЕ СМЕТ МЕЖДУ САМОКОВ И СЕЛО ДРАГУШИНОВО?С ДЕСЕТКИ ГОДИНИ СЕ ТРУПАТ ОТРОВНИ И ТОКСИЧНИ ОТПАДЪЦИ НА МЕТРИ И В САМАТА РЕКА ИСКЪР(КОЯТО СЕ ЯВЯВА ОСНОВЕН ВОДОИЗТОЧНИК НА СОФИЯ).
40
13
 
5
 
! Отговори
Найс вю преди 3 години
Днес карах по северната дъга после по южната от Лозен към Младост кеф голям след месеци всички ще забравят как е било.Пък вие си гласувайте за Слави,отровните и отлюспените от СДС а забравих комунистите.
39
3
 
7
 
! Отговори
Сълза и смях преди 3 години
Жесток контрол с глоби от по 100лева за фирми и 5лева за физическо лице.
38
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирусолог, сметищар, шофьор на Жипка, метростроител... не е лесно. Мъка, мъка, тежка гербаджйска мъка.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пращайте, те без контрол и сметищата не могат да изчистят. Най-добре се пратете в Сибир в урановите мини, там ви е мястото. Хем да наблюдавате дали са спазени правата на Дневални.
36
3
 
3
 
! Отговори
До 40 преди 3 години
Важното е ,че министъра си вършеше работата и създаде организация.Кабинетните министри с каквото и образование да са, разчитащи единствено на експерти отлежали в кабинети по 20 и кусур години,че и на замесници без реална проверка т.е. само на доверие се оказа неудачно за нашите ширини.Кой ще го наследи е трудна задача,трябва да е някой с неговия хъс и разбиране.
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Плювате го Бойко пък после си гласувате за него!!!
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След изборите боко лично ходи да проверява сметката в Бългрия.ще има неограничено време.
33
5
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Господине - господарю, та ти дори не контролираш нощното си шкафче! Що за глупости или по-скоро лъжи. Нямате намерение нищо да правите. Лъжец!
32
4
 
6
 
! Отговори
D преди 3 години
Това , което ни скроихте с баба ти Меркел и сатанистите от елита с нищо не ми е да се компенсира!
31
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Димитров,не може да се разчита на местните ВИК,и разни дирекции и дирекцийки.Все не разбрали.Видеонаблюдение ,високи твхнологии,контрол,заповеди,да ходят и да оправят батаците,не да си измислят или както тези в Перник да крият измервателните уреди,когато водата се изчерпа.На Ревизоро му се разказа играта да обикаля страната и проверява къде ли не на място.
30
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джобовете му събират повече от 6 000 000 лв. рилски подпори.
29
4
 
18
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Борисов,:това,дето построих за 10 години,още 100 години ще го ремонтирате.
28
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***!!!Има ли все още някой да вярва на това недоразумение, за 11 години съсипа държавата,харчи парите на народа все едно му са бащиния за абсолютно некачествени проекти,важното е нашата фирма да ги спечели и 50% да отидат като кюлчета и евро в чекмеджето! Вижте метрото, туко що открито и за ремонт, улици,булеварди, след лентата ремонт, АМ "Тракия " ,на вълни ремонт, и никой не носи отговорност.Срам!
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искам си твоята ,, КОНСТРИТУЦИЯ"
26
2
 
7
 
! Отговори
кики преди 3 години
Това после стана 11 год.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ни обеща АЕЦ БЕЛЕНЕ през 2009 . Питам *** братията :Ко става пуич ???А дългоноско лъжлив ???
24
6
 
20
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ПОРЕДНАТА ИЗЦЕПКА НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ , КАКТО В СЕЛСКАТА КРЪЧМА СЛЕД ПЕТА РАКИЯ !!!