Ден 200 от протестите в София: Два опита за нахлуване в МС

Опитът за превземане е бил символичен
24 яну 2021 22:30, Нели Христова
319
Ден 200 от протестите в София: Два опита за нахлуване в МС
Снимка: БГНЕС

Навършват се 200 дни от началото на антиправителствените протести в София. Пред Министерския протича демонстрацията, планирана от 16,00 до 22 часа. Полицаи предотвратиха два опита на антиправителствени демонстранти да влязат в сградата на Министерския съвет тази вечер, съобщават от БНР.

На микрофона един от ораторите съобщи, че опитът за превземане е бил символичен, а полицията е отвърнала с голяма съпротива.

"Опитваме се днес да покажем, че линията на търпение на огромна част от българския народ - на над 70%, вече е премината", заяви Димитър Шивиков.

По-рано протестиращи блокираха движението през площад "Независимост" към булевардите "Цар Освободител" и "Княз Дондуков".

Пред Министерски съвет има плътен полицейски кордон, по-голямата част от протестиращите са пред сградата. Един от ораторите призова по-рано през мегафона за влизане в Министерски съвет, след което се стигна до приближаване на полицаи и демонстранти.

Има дори кратковременни блъскания между тях. Градусът на напрежението се покачва, но до момента няма сериозни сблъсъци.

След като отидоха да изразят недоволството си и пред сградата на Съдебната палата, протестиращи тръгнаха по улица „Солунска”, а от там и до Народното събрание. Хората на първа линия носеха огромен черен трансперант с надпис "достойна присъда".

Връщайки се в т.нар. триъгълник на властта, минути след 18 часа възникна за кратко ново напрежение. Хората се сбутаха в униформените, но бързо бяха отблъснати.

По-рано представители на инициативата “Системата ни убива“ организираха юбилейния протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Палатката на “Системата ни убива“ е на мястото, вижда се и черно знаме, на което е изписано - “Силни сме обединени“.

Организаторите посочват в анонса за демонстрацията в социалните мрежи, че - “200 е много специално число. От една страна премиерът обича да разказва за подвизите си с високопоставени чужденци, а скоростта на тези подвизи, както сам се хвали, е 200“, пишат организаторите.

“От друга страна 200 е число, което се състои от двойка и две нули. Това е оценката, която народът постави“, пишат представители на “Системата ни убива“.

Все още няма яснота как точно ще протече протестът. Той е планират като 6-часов, от 16.00 до 22.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу Мутрата от СИК!
117
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти ни представлявали!Не думай!Представляват единствено,но като прислуга криминалния контингент от позабегналите на топло и в съседство и др. подсъдими олигарси който им плащат да покажат бездарието си.
116
2
 
1
 
! Отговори
Та какво да кажа: преди 3 години
На господата от жандармерията и на трите власти, както каза един мой бивш работодател като ми даваше последното ми заработено заплащане: Мисля, че ти дължа пари! А на много малко хора им отиват парите тия дни, айде да видим на кой ще му отиват парите ... Аз си взимам заплатата, става въпрос за допълнително заработеното ...
115
4
 
1
 
! Отговори
До 174 преди 3 години
Издишаш,издишаш,плочата сдаде!
114
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече няма майки в Системата ни убива. Има само пияндета и алкохолици
113
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тролаци герберастийски имате още две заплатки, после - пари нема бегайте!
112
2
 
1
 
! Отговори
Аз нямам претенции: преди 3 години
Да съм нещо повече от което съм! Исках да съм една стъпка повече от майка ми по поговорката, че родителят е лъкът и тетивата, които изстрелват стрелата по-далече от колкото са те! Големите на времето ми отнеха и т'ва - аз пък изпоизтрепах малко големи? Големци! Виж каква закачка има в българският език? Големци по какво? По интелект?Ваньо не знам дали ще ме разбереш мойто момче, ама на много малко хора им отиват парите тия дни?
111
2
 
2
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
А, сега се сетих. Подвизаваше си по форумите като АТИЛА.
110
2
 
1
 
! Отговори
Каква е разликата? преди 3 години
Maeth - означава смърт - която вдъхва живот на нещо друго. Aemaeth - думата означава нещо съвсем различно - истина. Истината убила големът истината, че е просто купчина камъни оживени от магията на магьосника. Така и тези големи създадени през деведесетте са просто изкуствени творения, християнската религия също е едно такова изкуствено творение. И всички тези големиии вилняха и унищожаваха? И до каква степен? И после аз виновен, че Ветко скочил от ужас през прозореца - Истината за него го уби!
109
3
 
4
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
До смърт за банкянскияТи явно не си пиеш хапчетата редовно.Помня те аз, ти си един *** от Плевен ли беше, някъде от този край. Преди години беше похитил автобуса Варна - София, беше казал, че си сложил бомба в багажното.Явно не си се излекувал.
108
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея пак ли разнасят вируса . ПочвЙте ефекти присъди...всички в затвора. Това е антидържавна дейност.
107
6
 
5
 
! Отговори
Фен на Бойко преди 3 години
Само ГЕРБ! Само Бойко! Да живее България!
106
4
 
1
 
! Отговори
К'во за тия? преди 3 години
Еми сега ще ви обясня моята теория: В приказките на Якоб Грим - един вълшебник решил да сътвори човек от камък и глина, по подобие на титаните и гигантите - от природна стихия да създаде антропоморфно творение, което да не може да мисли съвсем - то е стихия, какво искаш да мисли? Кръстил го Голем - обаче каквото и да правел не можел да го съживи и написал на челото му думата и заклинанието Maeth - Смърт. Големът оживял. И бил създание знаещо стихиино да руши.За да го убият дописали Ае - АЕMAETH!
105
4
 
7
 
! Отговори
Киро от парка преди 3 години
Mачкай Бойко! Щом комундeлите квичункат като пpace на Коледа , значи си вършиш добре работата.
104
2
 
0
 
! Отговори
До 142 преди 3 години
Руската връзка я спестяваш?Що така к,ви?
103
4
 
3
 
! Отговори
Елементарно: преди 3 години
Две перални и машини за източване на държавни и народни пари и то машини на чужда държава и нейната "компания" - къде могат да избягат и двамата - на едно и също място! Те всъщност си мислеха, че това "бягство", а то си беше евакуация, защото главния прокурор и Интерпол ги подгониха.Та идеята беше да се спретне едно превратче на Борисов и те да се върнат необезпокоявани и триумфално в България и "да си върнат държавата"-доколкото си спомням не е нито тяхна, нито моя, нито ваша, а е споразумение
102
2
 
9
 
! Отговори
Кико преди 3 години
Другарят Череп какво мисли по въпроса? А другарите Малък и Голям Маргин? Още, живо ни интересува, Карамански, Крушата, Главата, Компиро и братя Василеви как биха коментирали случващото се, ако бяха живи?
101
3
 
0
 
! Отговори
К'во за Ветко? преди 3 години
Вероятно никой никога нямаше да хване Ветко, ЦРУ си го бяха скрили много добре, обаче имаше един проблем - освен, че Ветко беше пълен , той от много години се друсаше и не беше много добре с главата, беше си направил няколко бушона дето да каже, че те са виновни - то това е цялата идея на компартментализацията - Ветко си знаеше, че ЦРУ могат да му светят маслото по всяко време, той мислил навремето много отдавна как да се измъкне топвайки няколко свестни хора е така избрани ...
100
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дошъл е нов транш от Дубай.
99
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В шайката на Гроб няма нито един човек, роден в град!