Строят спортна зала за 3000 души на мястото на "Червено знаме"

Това обяви министър Красен Кралев във Facebook
24 яну 2021 07:15,
42
Строят спортна зала за 3000 души на мястото на "Червено знаме"
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви във Facebook, че на мястото на спортния комплекс "Червено знаме" ще бъде построена многофункционална зала.

"На "Червено знаме" ще изградим многофункционална зала с капацитет от 3000 души, допълнително три тренировъчни зали за различни видове спорт, открит и закрит плувен басейн, център за художествена гимнастика, зала за зимни спортове на закрито. Инвестициите на Министерството в спортната инфраструктура в София от 2015 г. насам са на обща стойност от 35 181 521 лева", пише Кралев.

"Във връзка със засиления интерес към инвестиционните намерения за спортен комплекс "Червено знаме", Министерството на младежта и спорта има разработено предпроектно проучване, което вече е представено на инвеститори с интерес към обекта. Работните разговори, свързани с проекта, бяха временно преустановени поради пандемичната обстановка", добавя още министърът.

Терените на комплекс "Червено знаме" ще бъдат използвани само и единствено за изграждане на спортна инфраструктура.

"Предпроектното проучване и параметрите за строителството са съобразени изцяло с устройствения план на Столична община, който отрежда зоната, в която са разположени терените, да е отредена за спорт и атракции с градоустройствени показатели, както следва: плътност – 25%, кинт – 0,5%, озеленяване – 40 %”, става ясно от публикацията на Кралев.

Прогнозната стойност за изграждането на спортния комплекс възлиза на над 120 млн. евро. Предвижда се изграждането на многофункционална зала с капацитет от 3000 души, допълнително три тренировъчни зали за различни видове спорт, открит и закрит плувен басейн, център за художествена гимнастика, зала за зимни спортове на закрито и други.

"Принципал на държавно дружество "Сердика спортни имоти" АД, в чийто капитал са включени терените на комплекса, е Министерство на младежта и спорта. Разпореждане със собствеността на дружеството става чрез разрешение от страна на принципала и със съгласието на Министерски съвет", уточнява още той.

Кралев посочва, че Министерството се е доказало многократно като добър стопанин на спортните обекти.

"През 2015 г. ни предоставиха за управление плувен басейн "Спартак", тъй като Столична община не успя да се справи с неговото стопанисване. Година по-късно един от най-добрите ни плувци Петър Стойчев стана наемател на басейна и с наша помощ отново го превърна в отлично място за тренировки. За подобрения на басейна сме инвестирали близо 400 000 лева", коментира министърът.

"Министерството на младежта и спорта е отличен мениджър на спортните обекти, които стопанисва", категоричен е спортният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
9
 
! Отговори
за спорт преди 3 години
който подобрява здравето дават милиони но да купят 2-3 медицински хеликоптера които СПАСЯВАТ човешки животи нямат пари !!! но и никой от опозижията бсп или дпс не казаха нищо по въпроса за тези години ...прав е слави , че всички са в играта. просто от хеликоптерите не могат да открадат 50--60 % от стойността им
14
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полудяха със спортните зали.А повечето спортисти са глупави и ограничени хора.Винаги ми е било много странно как им се радват все едно са нещо кой знае какво.Те това работят-ритат топа,бият се,премятат се,тичат.Жените им се снимат голи в интернет а феновете им са някакви алкохолици и аграри.
13
4
 
13
 
! Отговори
кърмъзъ байряк преди 3 години
Ще имате възможност да построите много неща, като пробационна мярка.
12
5
 
17
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Спорт - няма, зали строят. Наука- няма, техпаркове строят. Здравеопазване -няма, за мерки говорят, изкуство- няма, лувъри строят. Образование -няма, училища строят. Туризъм няма - хотели строят. Аве изобщо, голяма дейност кипи по усвояване на средства.
11
3
 
11
 
! Отговори
шоп преди 3 години
Зала за чалга? Че нали вече има зала на 100 метра? А басейни няма ...
10
4
 
14
 
! Отговори
Герберист преди 3 години
Трябва да се краде, другари!
9
2
 
2
 
! Отговори
Герберка преди 3 години
...И кумбулите, и кумбулите...
8
3
 
14
 
! Отговори
кво кво преди 3 години
Чудех се какво ми липсва. Такмън родния спорт и чутовните му постижения, та да си дигна мъненко самочувствието и патриотизЪма.
7
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата на мутрите.За "Спорт" пари има,за култура - не!
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По всичко построено и ремонтирано от шайката до сега не знам някой да вярва, че тиквите са добри стопани.
5
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да нареди 3000 легла и чували.Така или иначе спорт няма вече.Чиновниците в министерството са повече от спортистите в България!
4
3
 
16
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
с какви пари ще я построите господин КРАЛЕВ
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко кияци ''работят'' в това министерство и всеки месец взимат тлъсти заплати без да правят нищо?Спортисти няма вече но министерство има!Че и с 30% им вдигнаха заплатите,а и за ковид добавки взимат,все едно са на първа линия!А за дребния частник държавата една стотинка не дава!За какво ни е това министерство?
2
2
 
12
 
! Отговори
dmx преди 3 години
Многофункционална офис сграда в парка. Някъде за подпорна стена-хотел място ще се намери ли?
1
2
 
11
 
! Отговори
защо преди 3 години
"Министерството на младежта и спорта е отличен мениджър на спортните обекти, които стопанисва", категоричен е спортният министър.А това, дето гледахте по телевизията е нагла лъжа.