Българите в чужбина не били нито 2, нито 3 милиона, а по-малко от милион

Михаил Константинов иска активната регистрация още на 4 април
315
Българите в чужбина не били нито 2, нито 3 милиона, а по-малко от милион
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Твърденията, че в чужбина има 2 или 3 млн. българи не отговарят на истината. В чужбина има по-малко от 1 млн. български избиратели, каза математикът проф. Михаил Константинов, който е председател на Съвета на директорите на „Информационно обслужване“, пред БНТ.

Още по темата

Той предупреди, че не се знае каква ще е пандемичната обстановка при различните държави.

"Трябва отсега да се мисли какво може да се направи. Трябва да се разкрият секции навсякъде, където има съответния брой заявки. Имам едно доста ново предложение - да почнем активната регистрация още на 4 април - т.нар. изчистване на избирателни списъци. Има внесен законопроект на БСП за подобно изчистване, което трябва да бъде приветствано", каза още той.

Проф. Константинов заяви, че на 4 април ще има около 3 млн. избиратели, които ще бъдат основата на новите изчистени избирателни списъци.

"Така или иначе след избори се прави проверка за двойно гласуване. С тези 3 млн. имена ще направим едни актуализирани избирателни списъци на хората, които са в България. След което, при всякакви нови избори, ние към този списък ще добавяме имената на други български граждани, които ще са гласували", добави още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
2
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
То има българи, които работеха в Либия, Сомалия, Ирак, СССР, докато БКП ни придружаваха с тях. А ББ е дългогодишен член и възпитаник по високите етажи на БКП. Каква демокрация е той. Абсолютен диктатор, по..пи..ва..л всичко от диктатора ни Т. Живков
200
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Константинов не отчита факта, че много от българите в чужбина са придобили друго гражданство и вече нямат право да гласуват на български избори. Това с какъв произход си е различно от това с какъв паспорт си.
199
4
 
8
 
! Отговори
ДЕМОГРАФ преди 3 години
Само в щатите и канада българите са към трилион. Даже са повече, не можем да ги преброим защото се размножават бясно. :-)
198
4
 
16
 
! Отговори
Войко преди 3 години
Само в Англия, Германия и Испания са 1милион, така че този "математик" да си скъса дипломата!
197
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА "ГЕРБ" - КАКВО ПО-ЯСНО И ОПРЕДЕЛЯЩО ОТ ТОВА ? КРАДАТ, ЛЪЖАТ,МАМЯТ,МАНИПУЛИРАТ ВСЕ ПОРОЦИ НАСЛЕДЕНИ ОТ БАЩИТЕ И МАЙКИТЕ ИМ, ТОВА СА ГЕРБАДЖИИТЕ С ГЛАВАР РАЗБОЙНИК, ПОМ'ИЯР В МИСЪЛТА И МАФИОТ ОТ СТРУКТУРИТЕ НА СИК - БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ !
196
2
 
14
 
! Отговори
haha преди 3 години
От къде я има тази справка. Само в Германия са около 300 000 Българи.
195
2
 
12
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Всички българи биха се върнали, ако за тях имаше нормални условия за живот, но няма. Шайката Герб ги краде и преследва, защото са лъжжжеддемоккрати
194
2
 
7
 
! Отговори
Анонимна преди 3 години
Най справедливо е да се гласува по имейл. ЕГН е уникален идентификатор и по него може да се засекат неправомерно подадени гласове. Властите имат достъп до пълните данни за всеки български гражданин. Какъв е проблемът да се гласува по имейл ?
193
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато разгледате внимателно "образа" Гого и ще добиете представа какво болшинство българи обитават кошара "България", или "българка" която типично по комунистически определя кой какво трябва да мисли и ка да действа ! По-пошло нещо от населението българско в България едва ли съществува на този свят, те все още не могат да се оттърват от комунистическото мислене и нрави !
192
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи, който не иска да живее като нищожество, в мръсотия, злоба и корупция, и има капацитет и умения да живее добре някъде другъде се нарича "неможещ да се справи с живота в България"?!?! Имаше и икономически емигранти, но драги ми смехурковци, много много много българи избягаха не от мизерията, а от същността на България. От чалга, от опростачаване, от наглост и нахалство
191
2
 
6
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Избягалите в чужбина, не искат да ви слугуват без пари. Те по_скоро са прогонени от ДС за да им внасят пари, а те да щРАкат с Пръсти.сти. Да, ездачи, конете ви избягаха, за да ги видите с красивите си закони.
190
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мрази България и българите, но се натиска да ни определя кой да ни управлява в България, що е то?
189
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 183 "я пак" - никъде по света не се събира такса смет заради сграда в която не пребиваваш, но е твоя ! Такса смет е за тези които ползват уличните кофи ! В България справедливостта не съществува, там все още вилнее рекетът било той държавен или частен, четвъртият свят е България !
188
8
 
7
 
! Отговори
до българка преди 3 години
Моето граждансто е от баща ми, тормозен от комунистите , от дядо ми бил се в двете фази на втората световна, от пра-пра дядо ми опълченец..... ти коя си , дето иска да ми го вземе?
187
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предателят бяга в богата държава, където всичко му идва наготово и бързо забравя обора, от който идва. Защо пердателя не отиде в бедна държава като Сомалия например и оттам да се хвали какви петцифрени суми превеждал в България?
186
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип би трябвало предателите избягали от България в чужбина да си гласуват там, а не тук. Това е повече от ясно.
185
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде стига сте се превъзнасяли колко сте велики избягалите от България и неможещи да се справят с живота тук. От моите познати с роднини в чужбина няма такива, които да получават пари от чужбина, но има много, които пращат пари в чужбина на децата си. Тези пари не влизат в статистиката, защото сумите са малки и обикновено се пращат по начин, при който или не се плащат такси или са малки. На практика парите от чужбина са по-малко от парите към чужбина и това не са инвестиции, както някои се опит
184
3
 
11
 
! Отговори
българка преди 3 години
Значи българите които мразят България се отказват задължително от българско гражданство и си стоят по кочините. Така е най справедливо.
183
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гого не е виновен, той е в казана и не разбира , че се е полусварил. А това ,че е щастлив от статуквото е нормална психологическа реакция за самосъхранение. Той, ако прогледне , ще се засили към прозореца на малката си панелена кутийка на 6-тия етаж в сив квартал с метро и бърза връзка към околовръстното(гордостта на нацията). Стокхолмският синдром на цяла една нация... да се смееш ли , да ревеш ли..няма значение, важното е само гоговците да могат да гласуват
182
2
 
7
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Хората, които са гласували за вас лъжепатриотти ви обезобразиха оффисситте, защото са дълбоко о неповторимо разочаровани и предадени от вас. Те разбраха, че вие сте далавераджии и нищо повече.