Борисов: БДЖ вече има най-добрите локомотиви в света!

Те ще обслужват основно влакове от София за Бургас и Варна
498
Борисов: БДЖ вече има най-добрите локомотиви в света!

Премиерът Бойко Борисов заяви, че БДЖ разполага вече с най-добрите в света локомотиви.

Изключително мощни, бързи, икономични, близо милиард лева дългове на БДЖ изплатихме за 10 години и продължаваме обновлението на железницата, заяви министър-председателят, който разгледа на място новите електрически локомотиви за нуждите на "БДЖ-Пътнически превози".

У нас вече пристигнаха 3 от общо 10 броя новопроизведени магистрални локомотиви. Общата им стойност е 55 544 816 лв., като останалите се очакват в страната ни до края на месец май. В цената е включена техническата поддръжка и всички необходими резервни части и консумативи за срок от 3 години. Дружеството е договорило допълнително доставката на още 5 нови локомотива на стойност 27 166 100,75 лв., които се очаква да пристигнат до края на годината, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Борисов се запозна на място с техническите възможности на новото поколение локомотиви, които разполагат с интернет, видео наблюдение, системи за сигурност и поддържат зададената от машиниста скорост. В същото време БДЖ продължава изпълнението на програмата си за рециклиране на 15 вагона в български заводи, чрез което подпомага тяхната дейност в условията на усложнената пандемична ситуация.

Вагоните ще бъдат изцяло подновени, модернизирани, климатизирани и ще обслужват основни влакове по маршрута между София-Бургас и София-Варна заедно с новите локомотиви. "Така хората ще пътуват комфортно до Варна и Бургас и ще ползват всички удобства“, подчерта още Борисов.

Министърът на транспорта, информационни технологии и съобщенията Росен Желязкова заяви, че капиталовите инвестиции за железопътната компания през следващите години ще достигнат близо половин милиард лева.

"Новите локомотиви са първата сериозна инвестиция в подновяването на тяговия подвижен състав на дружеството от 15 години насам", допълни Желязков. Той отбеляза, че за следващия програмен период специално внимание ще бъде обърнато на железопътната инфраструктура в Северна България. "Обновяването на подвижния състав се движи паралелно и с обновяването на останалата инфраструктура", заяви още Желязков.

Новите локомотиви са два пъти по-мощни и в същото време по-енергийноефективни с около 20%. Развиват скорост от 160 км/ч - подвижен състав, с който БДЖ не разполагаше към момента. Машините са изключително комфортни за машинистите като интериор и начин на управление и са пригодени изцяло към новите системи за сигурност и контрол при движение.

Борисов разгледа и един от рециклираните вагони, производство на завода в гр. Септември. До края на настоящата година се предвижда да има 100 такива вагона, като 15 от тях вече са в движение. "Без да предложим качество, не може да искаме хората да се качват и да пътуват във влаковете. Така стана и с градския транспорт в София. Когато станах кмет на София, най-младият тролей беше на 40 и няколко години", напомни Борисов.

Представител на "Пътнически превози" изтъкна, че без помощта на държавата тази инвестиционна политика е било невъзможно да се реализира. Той посочи, че рециклираните вагони са изключително енергоспестяващи, давайки пример с това, че около 40 минути са били нужни за затоплянето на един стар вагон, докато за тези времето е само 12 минути. Същевременно гарантираният живот на рециклирания вагон е 30 години, защото е изработен от много здрави елементи.


498
Още от Политика
НЗОК ще поема всички методи за лечение на епилепсия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
439
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
СУПЕР С ТЕЗИ ВАЛАКОВЕ ЩЕ СЕ ВКАРВА НОВИЯ *** НА ЕВРОПА БРАВО
438
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Само СЛАВИ ТРИФОНОВ ДОЛО БОЙКО КЮЛЧИТО
437
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
...Министърът на транспорта, информационни технологии и съобщенията Росен Желязкова заяви...

Къде е грешката - в правописа, в синтаксиса, словореда или в липсата на образование по български?
436
0
 
2
 
! Отговори
Сашо преди 4 седмици
Шест лентови
435
1
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 4 седмици
Най-добрите локомотиви в света!!!Боже!!! Този *** каза и че строи лентови магистрали!!!!!!!!!!
434
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"...бързи, икономични..." как локомотив с такава *** муцуна която не е аеродинамична ще бъде бърз и икономичен ? Този завършен ид'иот който имаме за премиер нагло и нахално ни оприличава наистина на стадо овце, неразбиращи и немислещи ! Сами сме си виновни, ппросто генът на овчарите и говедарите се размножава бързо и успешно в България, затова и на карикатурите това банкянско същество е изобразено като овчар водещ стадо овце !
433
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Всякой Манджов Мерудиев, главен инспектор-председател, няма ли да отиде лично да ИНСПЕКТИРА ?
432
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Като видя такова заглавие и пропускам статията и директно чета само коментари.
431
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Вие не правите разлика между "локомотив" и влакова композиция"

Прощавай, влаковата композиция от конски впряг ли се тегли? Сериозно ли си вярваш, че този сандък на снимката е по-добър от посочените примери?
430
4
 
0
 
! Отговори
Рамбооо преди 4 седмици
Много добре. Възражда не за БДЖ. Всичко е за хората и за новото поколение.
Да вдигнем едно нездраве за тази инвестиция
429
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Стефан/431

Вие не правите разлика между "локомотив" и влакова композиция, но тръгнали да обясняват за "простотия". Ето това е да нямаш грам чувство за себеоценка. Тръгнали за Борисов да се изказват.
428
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Борисов: БДЖ вече има най-добрите локомотиви в света!"

***, отиди в Япония, във Франция, в Китай да видиш локомотиви и не се излагай като кифладжия със смешните си бараки.
427
0
 
15
 
! Отговори
Стефан преди 4 седмици
Виждала е картуната ти най добри локомотиви, абе селски бек онези в Китай, Япония и Франция вървят с над 300 км . в час. Всяко твое изказване е срам за България, егати и нарциса, егати и самочувствието да плещиш такива глупости, да не мислиш че сме като избирателите на ГЕРБ да скачаме и да махаме ръце като маймуни от щастие, още малко после ако знаеш какво те чака, точно Доган о ДПС ще ти вземат мярката.
426
4
 
8
 
! Отговори
..... преди 4 седмици
Едно че тия локомотиви са от на баба ми времето,друго че никой не пътува с влакове в днешно време.
425
0
 
11
 
! Отговори
машинист-състезател преди 4 седмици
при условие, че релсите ни са като пътищата... още по- страшно е да пътуваш с БДЖ... справка "Хитрино"... дори локомотивите да са "Ферарита" на релси, като се движат по неподдържани и опасни релси... сещате се какви ще са последиците..
424
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До уточнение

Виждам, че продължаваш да не правиш разлика.

А "шайка" ще викаш на семейството ти.
423
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Най-добрите локомотиви в Света" -преди 30г!
"Най-добрите самолети в Света"-преди 45г!
"Най-добрите магистрали в Света"-еднодневни!
"Най-добрия футболист в БГ за 2013г"- Боко Тиквата!
Честито !!!
422
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От тия €55млн - 2млн директно в чекмеджето на Бойко. И 6млн в офшорна сметка!
421
0
 
5
 
! Отговори
уточнение преди 4 седмици
До до Уточнение ,п.423
-Ох Гербавий ,съвети от кратунковци не взимам!Запази ги за себе си и себеподобните ти."Неадекватно" е поведението на вашия Бащица , и това е нормалното му състояние.След броени дни ще го видиш същия този тип на какво е способен.Пътници сте всички от Шайката ,а цената ще я плащаме ние.Спирам да ти отговарям.Ако искаш ,опитай да прочетеш нещо повече от лозунгите на Боку Чекмеджето/Кюлчето.
420
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
БДЖ вече има най-добрите локомотиви в СВЕТА ! Във СВЕТА, разбирате ли какво иска да ви каже ? Това "във света" за кой свят се отнася, за третия или за четвъртия в който е България ? Мдааа явно е за четвъртия и може би е прав, че са най-добрите ?!