Тръгна подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат

Инициативата е на движение "Заедно за промяна"
210
Тръгна подписка за издигането на Румен Радев за втори мандат
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Движение "Заедно за промяна" инициира подписка за издигането на президента Румен Радев за втори мандат, съобщиха от ръководството на движението.

В открито писмо от движението предлагат на опозиционните парламентарни и извънпарламентарни сили да заявят подкрепата си за Румен Радев и призовават всички да се включат в подписка за издигането му за втори президентски мандат, съобщава БТА.

"Президентът открито и смело застана миналата година на страната на протестите, той не раздели нацията, както го обвиняват неговите критици, а стана знаме и обединяваща сила на всички, които са недоволни от корупцията, ниските доходи и слабото управление на страната. Румен Радев стана естествен лидер на промяната, за която жадува по-голяма част от българския народ", се посочва в документа, представен от проф. Гена Велковска, член на ръководството на Движение "Заедно за промяна".

Като посочват, че в протестите миналата година участваха хора с различна идейна ориентация, които ще се явят на парламентарните избори на 4 април чрез няколко блока, от движението заявяват, че това не отменя задачата да се постигне максимално възможна предизборна и следизборна консолидация на всички, които се борят за промяна на модела на властта. От движението посочват, че президентът Радев е логичното обединяващо звено между всички тях.

От "Заедно за промяна" заявяват също, че подкрепата на инициативата им е ясен разграничителен знак между привържениците на статуквото и тези, които искат промяна.

Документът е подписан ръководството на Движение "Заедно за промяна" - проф. Александър Томов, проф. Гена Велковска, проф. Лъчезар Аврамов, проф. Динко Динков, проф. Иван Станков, проф. Трендафил Митев, проф. Гарабед Минасян, проф. Ганчо Ганчев, Васил Младенов, Димитър Митев, Николай Къркеланов, както и от други 60 представители на движението.

Александър Томов посочи, че първият етап на инициативата ще бъде до края на март, като целта е да се търси обединяващо звено на всички, които искат политическа промяна. Ще имаме нужда от обединение след изборите, формиране на стабилно правителство и стабилизация на държавата, допълни той.

Единението се получи по време на протестите миналата година - президентът Радев застана категорично страната на тези, които искат промяна, посочи още Томов. В отговор на въпрос Александър Томов коментира, че от всички президенти на България двама са заемали категорична позиция, когато се е налагала промяна - д-р Желю Желев и Румен Радев .

Александър Томов беше категоричен, че не са искали разрешение от президента Радев за подписката, нито са търсили неговото мнение. Тя е изключително тяхна инициатива.

На въпрос Томов смята, че ако подписката им успее, ДПС няма да може да играе решаваща роля в изборите за президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


210
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаем промяната на "Заедно за промяна". Някои от тях отдавна трябваше да са по затворите.
158
1
 
46
 
! Отговори
Безсрамници!!! преди 3 години
Проф. Ал Томов, т.нар. ЛУПИ, съден от много години, но той е доста хлъзгав. Професор??? Къде са му научните трудове? Потърсете какъв в е научният принос на другите професори. Такъв ПРОСТО НЯМА!!! Нулев!
157
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не,благодаря! А антиподписка има ли?
156
5
 
47
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
То много професор,много учени глави,бре,тц,тц,тц! И тия умници стигнаха до заключени ето,че именно нищоправещият Радев с една от най големите заплати у нас,като " човек от народа ",е достоен ОТНОВО да бъде президент ?!?!?!Дами и господа,за нищо-правене това ли се полага ?! Отново да заемаш същата длъжност ?! Та той именно е логичното разединяващо звено сред народа ни ! Тия ми падат в очите с това си скверно твърдение !!! По скоро импийчмънт за тоя президент !!!
155
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България, изправи се!Махни този нищожен руски слуга от президентството!Всички, като един, в защита на отечеството,от червения фашизъм.
154
28
 
5
 
! Отговори
До 158 преди 3 години
То и премиера е пенсионер и то доста по- възрастен от президента но продължава да "служи" на народ и Родина.БОЖЕ,пази България!
153
1
 
31
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... колко струва президентството на България за год... За 2021 година е малко под 8 милиона лева.
152
5
 
44
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Недоразумението както е тръгнало първият мандат няма да изкара, те за втори го гласят!
151
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България президента е последната дупка на ка..ва.ла.От него не зависи нищо. Независимо кой е като име-президентството е само представителна длъжност.Няма нужда България от тази скъпа длъжност.Заплатата само за президента е 15 000, но освен това плащаме на съветници с агентурни имена, на охрана и много други разходи на месец,които по груби сметки надвишават 50 000 или 60 000лв.Моля някой от журналистите да направи едно поручване и да публикува колко струва президентството на България за год.
150
3
 
36
 
! Отговори
Хихи преди 3 години
От комитета не са ли основно професори пенсионери или пред пенсия? Ама той и кандидатът им пенсионер...
149
2
 
43
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Попитаха ли Решетников за одобрение?
148
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Александър Томов застане ли зад някой, значи нещата отиват на точене и далавери. Въобще откъде изпълзя този отново?
147
2
 
49
 
! Отговори
гражданин на София преди 3 години
Боже пази България от навлеци!
146
3
 
48
 
! Отговори
Юмрукът горе преди 3 години
- За тоя !?! - Никога!
145
1
 
32
 
! Отговори
Residenta преди 3 години
Във всеки договор има клаузи за неизпълнение и неустойки -
144
49
 
6
 
! Отговори
До тролската дружина преди 3 години
Два пъти по-висок рейтинг от бат'ви Бойко. Ами ако наистина го изберем пак? Бойко ще си докара някой инсулт или инфаркт. Мъка, мъка....
143
30
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 145: Мутафчийски (не Мутавчийски) си има мутафчийска дружинка. Получи някакъв рейтинг когато го показваха цял месец всяка сутрин по всички канали на телевизията. Но ако оттук нататък някой ще се мъчи да го прави политик, малко е позакъснял.
142
4
 
57
 
! Отговори
Тц, тц преди 3 години
Добре де,тези нормални ли са?Трябва да си мазохист,за да изтърпиш още 5 траурни новогодишни речи, барабар с тези от 3 март и 24 май!И да не забравяме и Шипка!
141
4
 
51
 
! Отговори
Мдааа преди 3 години
От къде ще се саберът толкова кауни за тая подписка за нищоправещия Фигурант....?!
140
11
 
13
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 години
Това ще е майтап на гърба на народа,но най-големият майтап ще е ГЕРБ да номинират Николай Малинов от "Русофили"