СДС: 4 февруари – ден на политическата зрялост на един млад президент!

Благодарение на Петър Стоянов България не била хвърлена в хаос
55
СДС: 4 февруари – ден на политическата зрялост на един млад президент!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Преди 24 години, на 4 февруари в бурната зима на 1997 година, БСП върна мандата за създаване на правителство на президента Петър Стоянов. По този повод СДС излезе със специална позиция.

"Четвърти февруари е дата, която не бива да забравяме.

Още по темата
Тя е символ на политическата зрялост на един млад тогава президент – Петър Стоянов. Благодарение на неговата решителност и кураж, България не беше хвърлена в неуправляем хаос и гражданска война", се посочва в нея.

Според СДС Петър Стоянов устоя на опита на БСП да предложи ново правителство, с което щеше да се стигне до още по-силни протести с неясен изход.

Освен това той е имал смелостта да направи това, с риск да заобиколи Конституцията, която го задължаваше да внесе предложения състав на кабинет на социалистите в Народното събрание.

"24- дневна национална стачка, финансова, икономическа, политическа и зърнена криза, огромна инфлация, глад, страх и неизвестност за хората – това бяха последствията от управлението на Жан Виденов. 24 години по-късно, някои социалисти се опитват да изкривят историята и да ни убедят, че героите са БСП, защото се отказали от мандата си.

Същевременно показаха папката с имената за новото им правителство, която са занесли при президента Стоянов. Не, господа социалисти, не можете да ни излъжете, че героите сте вие! Натискът на гражданите и политическият кураж на президента на СДС и екипа му намериха вярното политическо решение.Благодарение на това решение България не се срина, а бавно, но сигурно потегли по единствения верен път. Служебният кабинет на СДС реши зърнената криза и извади държавата от дълбоката пропаст, в която я хвърли БСП. Управлението на ОДС в следващите 4 години направи най-важните крачки за влизането в НАТО и ЕС“, пише още в позицията на сините.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: сдсПетър Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не сум за комунистите но ...Виденов вършеш добра работа, засъжаление го секнаха, включително и "неговите хора".
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво СДС, отказахте и малкото си последователи :)) Нямам нищо против Стоянов, но си беше слаб президент, недейте да си измисляте 20 години по късно :)
24
8
 
2
 
! Отговори
бай Стамат преди 3 години
тия дето плюят по ОДС, как ще им се отрази 3 000 лева за ЕДИН долар?- няма еврофондове, няма заеми- фалит на банки- житото изнесено- икономиката блокирана от хиперинфлация и масови криминални схемиперспективата на България през февруари 97-*** година изглеждаше некъф ужасТ, некъФ аТвсичко това се случи заради "плавния преход към пазарна икономика" и "безкръвния преход" на БСП
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не искаме нито БСП, нито ГЕРБ.. по-добре всички останали да направят широка коалиция. Аман от комунисти и пребоядисани такива /ГЕРБ/.
22
1
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
На кого са златните мини на БГ?
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искаме БСП да се връща на власт!
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седесари, защо се съюзихте с ГЕРБ?
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За БСП всичко вдясно от демократическия социализъм е фашизъм. Вляво -- реваншизъм.И се наричат партия на всички българи!
18
3
 
3
 
! Отговори
.. преди 3 години
Най-интересното е, че все още има хора, които не разбраха, че на *** им беше скроена шапка, защото се дърпаха и не искаха МВФ и валутен борд.Краварите чрез крупни БГ бизнесмени като черепа (и други) "уредиха" зърнената криза.После имаше едно фалшиво спасяване с 2 кораба развалена царевица, нищо че в България хляб от царевица дори в днешно време се прави изключително малко ...Абе, жалък театър се разиграва от 1978г в България (не 89, а 78), но сте слепи и прости, за да го осъзнаете.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БЪЛГАРКААми Гешев говореше за разследвания, ама нещо половината в парламента са яко замесени и се отлага, за след 10-15 години, когато някой ще вкара в затвора 5-6 песионера и ще стане новия герой.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко интересни фатка за онази година.СДС взеха изборите с 52% (ОК, ОДС били, все тая). След 4 години едвам взеха 18.Бойко Борисов беше служител на Румен Пашата.Каракачанов беше депутат.Жорж Ганчев влезе в този праламент с БББ (дори не ми се говори)Само се чудя, дали тогавашният 17 годишен Пеевски е знаел, че само след 4 години ще оглви борда на пристанище Варна? Можи би!
15
0
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 3 години
ТОЧНО ОТ ТЯХ ЗАПОЧНА "ПРИВАТИЗАЦИЯТА"-РАЗПРОДАЖБАТА И РАЗГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ, А ТИКВАТА НИ ДОВЪРШИ !!! ДАЛИ ЩЕ ДОЙДЕ ВРЕМЕ ВСИЧКИ ДА СИ ПЛАТЯТ ???
14
2
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Гнусни седесари!
13
3
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Абе, какви са тия смешници на снимката? Едно време на такива им викаха "изпаднали германци" .... пълен смях
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А поне снимка на Петър Стоянов им ли, че ако го видя на улицата не моа го позная...
11
1
 
10
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Защо е диктатор ли ами той използва МВР и ДАНС срещу неудобни - мутри на Борисов ме пребиха щото съм го критикувал, само в *** не са ми сложили още СРС!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това име не го бях чувал от втрои клас насам. Върнахте ме в двеството..
9
0
 
3
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
До ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБКои па двама са ти служили минус. Все едно Сашо с.ви.нята не е подла, безпринципна фурнаджийска лопата.
8
2
 
4
 
! Отговори
Клинтън преди 3 години
Петър Стоянов като баш Бай *** искаше да жени сина си за Монока Люински.
7
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо да е диктатор, защото не можете 11 години да го биете на избори?