Борисов: Ваксини за всички - и в градовете, и в най-малките населени места

Всеки, който искал, трябвало да има възможност да се имунизира
157
Борисов: Ваксини за всички - и в градовете, и в най-малките населени места
Снимка: МС

Близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната, като интересът на гражданите да се ваксинират е изключително голям. Във всички области  работят ваксинационни кабинети, а от днес започват да ваксинират и общопрактикуващите лекари. Създава се организация, така че мобилни екипи да тръгнат към отдалечените населени места, където всички желаещи също да могат да се ваксинират. Това докладва министърът на здравеопазването Костадин Ангелов по време на работното съвещание, което премиерът Бойко Борисов свика с представители на Националния оперативен щаб, ваксинационния щаб и министри, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата

Министър Ангелов посочи още, че съвместно с МВР се създава организация и за логистична подкрепа, така че ваксините лесно и бързо  да достигнат до отдалечените населени места и гражданите там да могат да се ваксинират.

„Организирате екипи в най-отдалечените и най-малките населени места. Колкото има желаещи – да бъдат ваксинирани. Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места“, категоричен беше министър-председателят Бойко Борисов.

Премиерът Борисов изрази благодарност към всички лекари и медицински екипи и добави, че масовото ваксиниране няма да позволи на ковид-вълната да се вдига повече. Министър-председателят напомни, че всички ваксини, които се поставят в България, са одобрени от Европейската агенция по лекарствата. „Всички ваксини са договорени от Европейската комисия, от най-добрите специалисти в Европа. Ваксините са издържали теста, където няма компромиси. Която и ваксина да се сложи,  е  добра“, отбеляза министър-председателят.

Зам.-председателят на УС на Българския лекарски съюз Николай Брънзалов изтъкна, че личните лекари са готови да се включат във ваксинационния процес. „Осъществена е логистика за по-малките населени места, където може да имат трудности колегите, така че  при нас може да започне процесът на ваксиниране, на масовата ваксинация“, заяви Брънзалов. Председателят на НОЩ и началник на ВМА Венцислав Мутафчийски и директорът на „Пирогов“ Асен Балтов докладваха за процеса на ваксинация в ръководените от тях лечебни заведения. Проф. Мутафчийски докладва още, че е отчетен спад на смъртността от COVID-19. Налице е и ръст на новохоспитализираните, което обаче не надхвърля капацитета на болниците.

Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов докладва, че днес е получена доставка от 25 740 дози от ваксината на „Пфайзер“. „Очакваме на 25-и февруари 12 000 дози от ваксината на „Модерна“, както и до края на седмицата количества и от Оксфордската ваксина като предстои да получим потвърждение за точната дата и точните количества. Всички налични в страната дози се прилагат без да се изчаква“, добави Кирилов. Той посочи още, че от началото на ваксинационната кампания се наблюдава много ниска честота на нежеланите лекарствени реакции, което потвърждава изцяло профила на безопасност, установен в клиничните изпитвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
21
 
! Отговори
богатите държави преди 3 години
Имат над 1 милиярд излишни ваксини и се чудят на кого да ги боцнат. Там ги сърби.
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ,БСП и ДПС са шайки създадени от БКП, а недостойните за Патриоти от тъй наречените патриотични партийки са мазни гъ'золизци ползващи правото си на крадци в българската политика ! Кога народе тъ'пий ще осъзнаеш, че ком'уназите те мамят и държат умишлено в мизерия за да си послушен и покорен, кажи кога ще разбереш тази толкова пр'оста истина доказана с времето и историята ??????????? Не се обиждай народе, когато по света те наричат ОВЦА и рисуват държвата ти като КЕ'***, защото е истина !
83
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е като радиацията, дори и да го премахнем на 4-ти април, щетите вече са наненсени. Ако стойш кратко време на радиация (да кажем рентген или подобно) най-вероятно няма да имаш проблеми. Ако живееш 10 години в Припят (Чернобил) , почти е сигурно че ще развиеш рак. За 10 години този индивид направи такива щети че дори бесепарите са нищо в сравнение с него.
82
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинсйи се срамувам да казвам,че съм българин,при наличието на такъв премиер и толкова многочислено стадо овце на два крака които му вярват въреки престъпното му минало на бандит към СИК,въпреки просташкото му държание към подчинените си и въпреки доказания за автентичност снимков материал от спалнята му с пачки евро,кюлчета злато и пищов!В бяла държава,премиер с достойнство веднага си подава оставката,а достоен народ бил му симпатизант веднага би се отрекъл от него!Срам е този тик'воч!
81
4
 
13
 
! Отговори
ффф преди 3 години
Защо ли изобщо използват думите имунитет и имунизация??? Няма доказателства за траен имунитет, само се боцкат=ваксинират и се надяват на нещо неизвестно какво... Реално, участват в експеримента на фармацевтичните компании. Преди 100 години също се ваксинираха срещу инфлуенца= испански грип, а последствията бяха катастрофални. За около 4 години имаше милиони жертви, точно сред ваксинираните, повечето от тях бяха участниците в боевете по фронтовете...
80
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брейй какъв "грижовник"?А за теб ваксина за морал,етика и достойнство,да те е.б.а в измамника-мафиот!Как до преди година не беше толкова загрижен за бедния народ,а все казваше "пари няма"?Окраде милиарди и сега преди избори КУПУВАШ гласовете на изпр'остелите българи които нямат грам мозък да ти разберат гну'сната идея за манипулация!Знаеш много добре,че извън ИМУНИТЕТА ти веднага ставаш клиент на затвора за измами и грабежи в особенно големи размери!На'гъл,пр'ост и крадлив Бг-премиер си ти Тикво
79
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропагандата е огромна, денонощна реклама по всички телевизии.А в страните, в които е забранена думата "ковид" животът си тече с пълна сила, как ли тъй?
78
4
 
18
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
Е ясни са нещата .. искат да обутат АстраЗенеката защото знаят ,че е набутвация и на есен ще трябва пак. Хубаво би било държавните служители да се цъкат с тази ваксина...
77
2
 
14
 
! Отговори
до 85 преди 3 години
Ако си *** ти прощавам. Земи си 5те лева за това което си написал.Ако си на хранилката му. Пак ти прощавам. Тря да има и *** като теб.Но ако наистина го мислиш това сериозно .. не знам човече ... потресен съм
76
15
 
4
 
! Отговори
Защо ли преди 3 години
До Размисли и Страсти- Защото мисли за народа бе червен промит мозък.
75
3
 
5
 
! Отговори
бааа го преди 3 години
За 3 дни-30000 ваксинирани!За 30 дни ще ваксинирате 300000, а за 300 дни 3000000.........но междувременно вече няма да има нужда, понеже според СЗО през 2022 година вируса приключвал.
74
3
 
22
 
! Отговори
да използвам случая, преди 3 години
да си излея душата след цитата'...като интересът на гражданите да се ваксинират е изключително голям'Та, мааамата ти да ебааа в гъзааа дооолен изруттт. Копелдааак комунистически. Скоро иде видов ден за теб и цялата ти шайка. Ще се молиш да си в панделата.
73
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
драге гербави *** вчера мангъров каз по телевизията че решението за ваксина е на всеки човек самостоятелнотой не принуждава никой да отказва ваксинано трябва да подпише информирано съгласие в пункта за ваксинация че производетеля не наси отговорност за последствиятабанкянския крадец това не го коментиразащото всички ваксини не са преминали необходимото време за изпитанияи са акция за трупане на милиарди с посредници като банкянския комуинисти не го ви е написал в опорните точки
72
3
 
28
 
! Отговори
Размисли и Страсти преди 3 години
Защо е тази пропаганда, след като ваксинирането е по ЖЕЛАНИЕ?Защо и Началника на държавата се занимава с ваксини, няма ли по-важни държавни дела?!
71
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва всички честни българи да се мобилизираме и да не поздволим на ГЕРБ за пореден път да фалшифицира Изборните резултати.Дори и с манипулациите им, никога повече от 11% българи не са ги подкрепяли.Излезте и гласувайте !
70
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Казах няколко пъти - ще се ваксинирам ако внучетата на Боко се ваксинират от същата ампула. Тоест, в обратния ред - първо те, после аз.
69
3
 
8
 
! Отговори
? преди 3 години
Само в БГ хората на 20 и на 30г се ваксинират а тези над 65г все още не са ваксинирани.Няма такъв цирк.
68
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май кампанията за пълнене на Чекмеджето върви към провал ...Скоро и съд !
67
12
 
4
 
! Отговори
Маг Минчо преди 3 години
И сега къде е доцент Мангъров, че да даде експертното си НЕ на ваксините? Чайчета ли ще пием или ще се имунизираме?
66
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БРАВООО