Нинова: Борисов да не моли за ваксини, а да говори с Русия и Китай

България предплати 18 500 000 дози, сега молила на заем
308
Нинова: Борисов да не моли за ваксини, а да говори с Русия и Китай
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Червената шефка Корнелия Нинова обвини премиера Бойко Борисов в безсилие относно кампанията  по ваксинирането срещу коронавируса.

Още по темата

“Изказването на премиера Борисов, че преговарят с Гърция и Франция за ваксини "на заем " е признание за пълен провал, безсилие и липса на далновидност”, написа тя в социалната мрежа Facebook.

Председателят на БСП припомни: „България предплати 18 500 000 ваксини, а се оказа в състояние да се моли да получи ваксини в заем“.

Лидерът на българските социалисти по повод провала на ваксинациионния процес у нас сравни безсилието на нашите управляващи с действията на тези в ЕС. „Редица европейски лидери започнаха разговори, доставки и използване на руската и китайска ваксини. Чешкият и унгарският премиер, австрийският канцлер дадоха пример за това“.

Корнелия Нинова критикува премиера и го призова: “Вместо да се моли на Франция и Гърция, да започва разговори с Китай и Русия, както направиха редица европейски лидери. Управлението на кризата от правителството на Борисов е некомпетентно, непоследователно и унизително за страната. То е опасно за здравето на хората и вредно за икономиката“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
8
 
16
 
! Отговори
шопендар преди 3 години
още не докопала властта,и започна да диктува.не разбра ли ***,че в България ще се поставят ваксини одобрени в ес,непроверени,и без сертификат ваксини,не трябва да се закупуват,дори да са от съветският съюз.
229
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ншнова, ти най-хубаво ще я свършиш тая рябота. Ще обясниш на Путин как твоята партия над 100 години облизва руски *** и каква голяма наслада изпитвате от това и той в знак на благодарност ще отпусне 2 щайги с ваксини Спутник.
228
6
 
16
 
! Отговори
За Нинова И Сие преди 3 години
Да се купят руски и китайски ваксини и да бъдат ваксинирани само руските ***
227
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе на вас червените идо..ти колко пъти да ви се напише че на БОРИСОВ ЩЕРКА МУ ЖИВЕЕ В БАНКЯ И ТУК РОДИ ДВЕТЕ СИ ДЕЦА,знаем че сте мал..умни ама чак пък толкова!
226
3
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До 1"До препоръка,а на тиквата дъщеря му,кога се върна,от там" ---Това значи че в САЩ нещата са качествени, включително и ваксините им.
225
5
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До препоръка,а на тиквата дъщеря му,кога се върна,от там.
224
12
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Червените крадци,много здраве имаш от арменския поп,***,никога не е била червен крадец,а любимия ти червен от Банкя е ,пълни чекмеджета,и върху чекмеджето "ГЛОК"страх го е от народната любов,а кюлчетата с неговия лик.
223
4
 
16
 
! Отговори
препоръка преди 3 години
Нинова първо да прати сина си в Русия и там да го ваксинира. После да ни прави на балами.
222
11
 
9
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 3 години
Ако населението на страната е 6 500 000 души, то защо са предплатени 18 500 000 дози ваксини ? Кой позволи на и-д.о-та Борисов така безотговорно да прахосва моите пари ?
221
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оранжавите маски са увертюрата на оперетата "Загубихме изборите поради фалшификации..."
220
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
по добре за ЕС е да мрът хората отколкото да купят руската ваксина и да кажат че е добра.Западни и еврогеиско-Бойковски ценности.ей затова ще гласувам против тях.ЕСналага само***,това им е устите
219
6
 
16
 
! Отговори
Червените крадци преди 3 години
Партия, в която все още актуални са имената на *** Нинова(техноимпекс),Кирчо Добрев(куфар с марки през Калотина):):):):)Румен Овч.(заробващите газови договори с Русия)и за капак адаша му Румен Гечев(фалит на България и 1$-3000лв)избори вече никога няма да спечели:):):):):)Един път излъгаха хората с "независимия" избран от руския агент Решетников пилот Румен Радеф и това беше:):):):)
218
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Нинова, бяхте против маските, против ваксинацията сте, стига с това лицемерие. Нали според вас няма вирус.
217
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова: Борисов да не моли за ваксини, а да говори със Северна Корея , те се справят най-добре.
216
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо "някои" не ги ваксинират с Астрата? Защото не са простолюдие?
215
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо да е одобрено от ЕС или не, не е признак дали това лекарство ще работи или не. Това е обикновена политика.
214
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щеше всеки да си избира ваксината? Да ама не! 1 избира астра-зенека за цяла БГ. С 62% ефективност. Това значи, че всички да се имунизираме стаден имунитет от 70% не може да бъде постигнат. Гледайте НОЩ с какво се ваксинираха!
213
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами факт е, че наистина това да се искат "назаем" ваксини е признак за провал. Наистина е добър въпрос защо не са поискани руски и китайски ваксини, при условие, че други страни в ЕС вече ги ползват. Отново ли ние сме най-глyпави?
212
10
 
15
 
! Отговори
да ама не преди 3 години
оксфорпдската ваксина на астра Зенека струва 4,долара за човек е одобрена от ЕС и вече платена Спутник !! струва 10 долара на човек не е одобрена от ЕС .Защо ли Нинова лобира за руската нали вече има техноекспорт или иска и тя хотел за някое чедо като Гоце окойто от големия шлем спести от закуски 7 милиона за хотел в Кюстендил.
211
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От над 12 ваксини - най- неефективната ваксина е астрата-зенека, любима на бойко, с 62% ефективност. Да не говорим, че не става за хора над 60г. Каква е причината да я купуваме в безумни количества?