Йотова: Нито една държава не допусна такъв хаос с ваксините

Решенията се взимали под влияние на емоциите
Обновена: 2 мар 2021 18:59 | 2 мар 2021 13:25, Камелия Цветанова
71
Йотова: Нито една държава не допусна такъв хаос с ваксините
Снимка: Прессекретариат на президента

Нито една държава не допусна такъв хаос в цяла Европа, обвини вицепрезидентът Илияна Йотовав във вразка с кампанията по ваксинирането срещу коронавируса.

Тя участва в  церемония в памет на загиналите медици по време на Руско-турската освободителна война тя заяви, че никой не слуша какво говорят от ваксинационния щаб.

„Аз наистина съжалявам този втори щаб, който трябваше да отговаря за ваксините. Аз не съм чула техните проблеми, тяхната гледна точка. Взимат се решения под влиянието на емоции, да се рапортува, че не сме на последно място в Европа. Ние пак сме на последно място но хаосът, който създадохме в последните дни, не е в полза никому“, подчерта тя, цитирана от bTV.

Още по темата

Според вицепрезидента предварителните графици са „разрушени“ и така хора от най-уязвимите групи ще останат без ваксини.

Тя смята, че е било грешка, че ваксините не са били директно раздадени на личните лекари и вместо това се е разчитало на „зелени коридори“.

Илияна Йотова допълни, че българските граждани не са информирани за характеристиките на разрешените ваксини. В същото време тя видя недопустими изказвания, идващи от Националния оперативен щаб.

„Напоследък чувам нещо доста опасно – тенденция определени членове на НОЩ да се изкушават с политически тези. Недопустимо е“, посочи тя.

На церемонията беше и председателят на ваксинационния щаб проф. Красимир Гигов. Пред журналисти той беше лаконичен, че организация има, но ваксини – не.

„Единствения проблем са недостатъчните ваксини, но се очакват другата седмица и отново да влезем в график. Системата е готова”, обяви той.

Директорът на „Пирогов” проф. Асен Балтов каза, че в момента се ваксинират приоритетно секционните и районните избирателни комисии: „Хората разбраха, ще изчакат до 15 март, като премине ваксинацията на комисиите, предполагам, да се отворят „Зелените коридори“. За съжаление, няма достатъчно ваксини. Това, което се очакваше през февруари не дойде, за векторната ваксина говоря. Надявам се да има допълнително доставки”.

През март общо 550 хиляди дози ще дойдат у нас, стана ясно от думите на директора на "Пирогов".

Какво още каза Илияна Йотова вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние ще летим до България да се ваксинираме . Щото в Германия няма да ни огрее до есента.
19
1
 
15
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
БСП като спечели изборите в Крушовене започват производство на ваксини ,,Ку-рлеони,,
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йотова, говориш все едно ти не си част от управлението. Ако така смяташ, какво направи - ами нищо, занчи си част от проблема. А и освен да помилваш затворници друго правиш ли изобщо?
17
1
 
20
 
! Отговори
!!! преди 3 години
*** БСП гад! Така и така са безсмислени, да вземат да замълчат веднъж от това фекално президентство.
16
0
 
10
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 3 години
Да. Твърдя , че се справяме. Може би причината не е само в правителството, а и географското ни място.
15
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Тя и Факмаков и тази година призовават за сборище на Шипка, а тя обвинява българите, че "няма да проявим благодарност и уважение на 03.03. на Шипка, било срам". Но тя и Фигурантов не се срамуват, че ще разболеят и убият хиляди хора - за да се тупат в гърдите - колко сме велики, и не спазваме мерки.... Уважение и почит може да се отдадат и без тълпи от ядящи безплатни кебапчета.....под юмрука на Фатмаков и полата на Дебелияна
14
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, сега се загрижили...
13
14
 
4
 
! Отговори
до Чебурашка преди 3 години
Важното е да се *** управлението до дупка, независимо от това каква е истината!--------------Не подкрепям вечното словоблудието на болшевиките, но в случая има основание да ***!-)))
12
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е като мечките след зимен сън ,събужда се и реве .Цял свят се бори и търси ваксини срещу пандемията ,а тя иска организация като на девето септемврийска манифестация.
11
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжлива комунистка. Моите приятели в България вече се ваксинираха а на нас в Германия ни казаха че не се знае кога ще ни ваксинират защото сме били в 3-та група. Въпреки че сме над 60 годишни и с високо кръвно. Меркел ни прати купон за 6 уж безплатни маски ама можем да ги вземем 9от аптеката ако платим 2 евро за тях. В Германия хаоса е пълен ама много подреден хаос. :)
10
2
 
27
 
! Отговори
слава на БСП и КПСС преди 3 години
Другаря Радев още миналата година каза на Шипка , че България няма никакви проблеми с този мижав вирус. Другаря Мангъров и той колко пъти каза по телевизията , че такова животно няма ! Хвала на такива отговорни политици и доктори като тях, както и като Другарките Нинова ,Йотова и Йончева , които единствено и само, денонощно мислят за народа си !
9
19
 
3
 
! Отговори
до емигрантъ преди 3 години
Джипита чакат ваксини: Списъците пълни, дози няма------------Това е днешното заглавие на статия на Днес.Бг.Та твърдиш, че съ справяме, а?
8
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаус има в президентствотопоследен миг на заместника
7
2
 
24
 
! Отговори
Бибитко от Банкя преди 3 години
Комунистите да отиват на дунава да чакат руснаците със спутниците.
6
4
 
26
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 3 години
Лъже, лъже и отново лъже др. Йотова. И пак лъже. Примери ще и дам, но нека тя да ми се обади. Напротив България се справя много по-добре от Чехия, Литва, Латвия, Естония, Испания, Италия, Португалия, Гърция, Франция и др. държави. Да не споменавам Лат. Америка, Африка, Индия, Тайван и прочее. Истински лъже или е паднала от Луната, като Радев.Безсрамие над 100%.
5
3
 
27
 
! Отговори
Червените преди 3 години
Яко ги тресе шизофренията. Алоуу! Нали вирОс нЕмаще. Какво сте се загрижили за ваксините! Хаоса ви е в главите и всички баби пощурихте - сега не знаят има ли няма ли вирус - ваксини трябват ли или не - в къщи ли да се крият или да се редят на опашки - побъркахте се електората
4
17
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Когато погледнеш снимките на министрите на чекмеджан виждаш много прости хора.Е това е управлението толкова могат
3
2
 
23
 
! Отговори
Ghost преди 3 години
Странно, подстрекават хората на революция, подстрекават ги да честват празници по-време на пандемия, ОБАЧЕ когато ги хване COVID, първи са във ВМА. А простите като нас седим и се молим. И тази дружинка напира да вземе властта. Това са хора без капка морал, преследващи лични болни амбиции.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Йотова, твоя началник фигуранта миналата година събра баламурниците на Шипка и каза че вирус няма. Какво се притесняваш за ваксини?
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаоса е най вече в главите на червените ***.