Объркани данни във винетка вече ще могат да се коригират

Ще се променят с подаване на заявление
4
Объркани данни във винетка вече ще могат да се коригират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Когато при издаване на електронна винетка е допусната техническа грешка при деклариране на регистрационния номер вкл. на държавата, в която е регистрирано превозното средство, или на категорията, може да бъде извършена корекция от съответните длъжностни лица. Това записаха депутатите като приеха окончателно промени в Закона за пътищата.

Още по темата

Необходима е заявление за промяна на грешно декларирани данни от собственика или ползвателя, както и да се установи безспорно, че в България не съществува регистрирано пътно превозно средство с идентичен на първоначално декларираните във винетката регистрационен номер.

Промяната в данните на електронната винетка има действие от момента на извършване на корекцията и срок на валидност до изтичането на срока на валидност на първоначално издадената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: даннивинеткапътища
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КорЕгиратКорекция, а не корикция.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутренска работа ...
1
0
 
2
 
! Отговори
поглед преди 3 години
"...да се установи безспорно, че в България не съществува регистрирано пътно превозно средство с идентичен на първоначално декларираните във винетката регистрационен номер..."Ами то това си е мечешка услуга, сиреч- ние ще ти поправим грешката, ама ти ще се хванеш за палците.