Борисов отчете: Добавките за пенсионерите в пандемията над 1 млрд. лв.

Правителството отпусна по 50 лева за всеки и през април
Обновена: 10 мар 2021 10:35 | 10 мар 2021 10:35, Камелия Цветанова
242
Борисов отчете: Добавките за пенсионерите в пандемията над 1 млрд. лв.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„С над 1 милиард лева са подпомогнати българските пенсионери по време на пандемията, причинена от коронавируса“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание, на което кабинетът осигури 105 млн. лева за изплащането на добавката от 50 лева към пенсиите за месец април на всички пенсионери, независимо от размера на техните пенсии. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет, съобщиха от пресслужбата на МС.

Още по темата

„Над 2 100 000 пенсионери получават добавката от 50 лева, която изплащаме от август м. г. Но и преди това правителството е подкрепяло пенсионерите и за Великден, и за Коледа като за целта се осигуряваха по 50 милиона лева“, припомни премиерът Борисов. Министър-председателят бе категоричен, че стриктно спазваната в последните години финансова дисциплина и доброто функциониране на пенсионната система позволяват днес - във времето на пандемията, пенсионерите, които са сред най-уязвимите, да бъдат активно подкрепяни от правителството.

„През месец април ще изплатим и по 120 лева на 392 000 пенсионери, които имат пенсия между 300,01 лв. и 396 лв., както е заложено в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване“, добави министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в хода на правителственото заседание.

Премиерът Борисов отбеляза също, че поддържаният нисък дефицит у нас и фактът, че България е втората държава по най-нисък външен дълг в ЕС след Естония, гарантират още осигуряването на средства както за изграждането и ремонти на църкви, манастири, джамии, но и за антикризисните мерки за нуждаещи се групи като културните дейци, както и за всички общини в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, мутри държавни прос*тутки, ***, приближени ченгесарски парвенюта, голчма част от стадото д*скали, репресивния апарат, заблудени овчици, дементирали баички и дедовци. пр*сти кифли, корпооративни слугици, пишман дофтори и прочее ще ни донесат новия стар разбойник - Али Баба.
147
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите държави нямат и такива бандити като ГЕРБ комунисти но мразят другите комунисти.Затова дърпат напред БКП, БСП, ДПС, ГЕРБ са си чисни комунистически партии.
146
1
 
3
 
! Отговори
РетаЙърд преди 3 години
Пенсионер в България да си по време на пандемия. Живот ли бе да го опишеш.
145
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В края на краищата ББ и кохортата познаха- ЕВропа се е втренчила в българския модел за справяне с коронавируса и така разбира , как не трябва да се прави
144
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите държави са напред, защото нямам толкова много крадци.
143
1
 
6
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 3 години
До ЦРУНали Премиера ''обеща'' нещо , да оправя държавата , а не ЧЕКМЕДЖЕТАТА И ФИРМИТЕ ОКОЛО НЕГО ?Колко качествени министри има в кабинета , до сега ни убеждаваше че кабинета бил ''ПЕРФЕКТЕН'' , с много ''отличници'' като Лиляна Павлова , която трябва да върне откраднатите пари за язовира в Перник , а сега след изборите щял да прави ''ЕКСПЕРТЕН'' кабинет ?И плачевни резултати :--Всеки 2-ри в Бг -неграмотен !--България най-бедна и най-корумпирана държава !
142
0
 
6
 
! Отговори
Р. Иванова преди 3 години
Дайте поне 50 % от пенсията на починалия на останалия жив наследник!!! За сам пенсионер е трудно да оцелее с една пенсия, и някакви 26 % от починалия!!! Къде отиват пенсиите на починалите пенсионери, особено при случаите, например, когато същите са работили над 40 години, и са починали една година преди пенсия. Доколкото имам информация, само в Украйна не дават НИЩО!!! България е почти Украйна! Жалко за самотните пенсионери! В Гърция пенсионерите плащат само 25% от стойността на лекарствата си!
141
5
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Добре, че от ЕС дават пари на ГЕРБ. Ако бяха на власт БСП - щяхме да мизеруваме още повече и да останем към 3 млн. души в България...
140
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който се чувства т*панар и комплексар пак ще му даде да краде и да убива българския народ!
139
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е просто! Спираш да източваш държавата с приближени фирми и спираш да купуваш самолети на хартия и това е достатъчно.
138
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОРИСОВ ще им разкаже игратаПАК ЩЕ ГИ БИЕ
137
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид работи в полза на НАПмрът по100 пенсионера на денРадев пак ще ви заведе на Шипка
136
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите държави вървят напред защото нямат толкова много конунетаБКП ДПС и БСП дърпат държавата на зад
135
7
 
7
 
! Отговори
МНОГО Е ПРОСТО преди 3 години
Вдигаш заплати и пенсии със 70% , а после цените с 200% !ОБЛЯКЪЛ СЕ ИЛИЯ , ОГЛЕДАЛ СЕ ,... И ПАК В ТИЯ !
134
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бълха те ухапала. Като дръпнеш шкафчето ще извадиш още!
133
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам двама родители пенсионери. И двамата ще гласуват против герб. Не можеш да ни купиш всички, Тикво!
132
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП си разгони хората старите *** вече ги нямакуклата се обгради с млади зайци за да може да ги действа
131
2
 
10
 
! Отговори
Емо преди 3 години
ВИДЯХТЕ ГИ ХОРАТА ОТ СВОБОДНИТЕ ПРОФЕСИИ -- ПЕВЦИ,АРТИСТИ КАК РЕВАТ... Е КАТО НЕ СИ ВНЕСЪЛ НИЩО В ХАЗНАТА----СЪЩАТА ТАЗИ ХАЗНА ЗАЩО ДА ТИ ДАВА...
130
1
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 3 години
Меркел нали даде отговор на Борисов , когато я попита за ДВЕТЕ СКОРОСТИ :''Да , може и на една скорост , но вие имате да решите само 2 / ДВЕ/ задачи :--да вдигнете финансовото състояние на народа и да преборите КОРУПЦИЯТА'' , отговори Меркел !Премиера млъкна , и все още мълчи за тези ДВЕЧКИ РЕШЕНИЯ ,.... ЗАЩО !
129
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов е най добрия министър председател до сегакойто е съгласен да натисне минус