Радев: Спомняме си за спасяването на евреите и за моралния урок

Толерантността - сред най-ярките добродетели на българския народ
76
Радев: Спомняме си за спасяването на евреите и за моралния урок
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От векове толерантността и уважението към различните етноси и вероизповедания  са сред най-ярките добродетели  на българския народ. Тези качества на българите проличаха най-ярко в мрачните години на Втората световна война, когато страната ни успя да спаси от гибел своята еврейска общност и да подпомогне бягството на много други от окупираната от нацисткия режим Европа. Това заявява президентът Румен Радев в своя позиция по повод Деня на спасяването на българските евреи и отдаване на почит пред паметта на жертвите на Холокоста, съобщиха "Дондуков" 2.  
 
Държавният глава подчертава, че на 10 март отбелязваме не само 78 години от спасяването на българските евреи, но и почитаме моралния урок по хуманност, толерантност и държавническо мислене, който предците ни завещаха на следващите поколения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: евреиРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
8
 
! Отговори
Националсоциалист преди 3 години
България отново заедно с цяла Европа трябва да приеме и прегърне НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ДОКТРИНА ФИЛОСОФИЯ ПОЛИТИКА И САМОСЪХРАНЕНИЕ Само чрез националсоциализъм можем да бъдем отново силни и обединени в една силна Европа защитаваща се от еврейската отрова и нашите врагове - САЩ Британия и Русия
9
3
 
13
 
! Отговори
! ! ! преди 3 години
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОЩЕ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ОТ ТОЗИ ДОКАЗАН ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ИНВАЛИД !
8
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде бе Радев, спретни един преврат военен и напълни затворите. Народа ще помогне. Кой с каквото има ще излезе. Ти само стартирай процедурата и ни остави ние да се оправим с изедниците.
7
3
 
13
 
! Отговори
Еврейски отпадък преди 3 години
Евреите е нямало от какво да бъдат спасявани !Те са били в трудови лагери за превъзпитание на това да не вредят на бялата европейска расаВ тези лагери са се учили на труд ! Това е истинския морал господин президент , много моля да се уточнявате Евреите са ЧУ-МАТА на Европа и те да архитектите на ТЕРОРИЗМА ,ТЕРОРИСТИЧЕСКИЯ КОМУНИЗЪМ АНАРХИЯТА НЕОЛИБЕРАЛИЗМА и терорустичните организации на Сорос като Антифа
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нас кой ще ни спаси от мутрите и брюкселските фашисти?
5
1
 
9
 
! Отговори
Дойде време преди 3 години
Българите да се спасяваме. Като ефтина работна ръка сме известни, като Источна Европа сме известни, като хората със сандвичите по границите сме известни. Ако има Бог...нека да пази България! Няма кой друг.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка, съд и затвор на мракобесния тиранин, комунист, българофоб, прокремълски агент, вземащ 15 000 лева заплата, за да работи ЕКСКЛУЗИВНО против интересите на България! Свърши ли му мандатът, на тоя ще му щракнат белезниците!
3
3
 
24
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Спомняме си също, че същите тези спасени евреи, в месеците непосредствено след 9-ти септември 1944 г., избиха безмилостно без съд и присъда, своите спасители и взеха чрез преврат властта в България. Заля ни червен юдо-комунизъм с последици и до днес...
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Временния обитател на президентството румен радев е позор за институцията!
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За мен трябва баланс прекалена толерантност не води до нищо добро. За да са толерантни с теб и ти трябва да си толерантен, а не само да изискваш от другите.