Обвинените за шпиони събирали данни за модернизацията на армията

Групата е била под наблюдение от септември
228
Обвинените за шпиони събирали данни за модернизацията на армията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Членовете на групата, обвинени в шпионаж, са събирали основно информация за проектите за модернизация на българската армия, каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

Още по темата


По думите му групата е била под наблюдение от септември.

Каракачанов допълни, че от дейността й непоправими щети не са нанесени.

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че при безпрецедентна акция на ДАНС и прокуратурата у нас е била разбита група за шпионаж. Задържани са ръководителят на групата руски шпиони – Иван Илиев, бивш ръководен кадър в служба Военна информация, както й съпругата му, която е руска гражданка. Другите участници в групата са военнослужещи и заемащи висши държавни длъжности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
11
 
2
 
! Отговори
До 131 преди 3 години
Аз не виждам разлика между Борисов и останалите и следователно няма да гласувам.
139
12
 
0
 
! Отговори
V преди 3 години
Руснаците откраднали едни чертежи на самолети за които тиквата плати 3 даже и повече милиарда с всичките разходи . Това е обира на века .Откраднаха иновативните чертежи за над 3 милиарда .Ко ши прайми сега ???
138
6
 
2
 
! Отговори
Б.Б. преди 3 години
168, много като тебе вече плакаха! Ще ти дойдеме на гости! :)
137
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавата шайка трябва да бъде арестувана след изборите!До последния си член!
136
6
 
0
 
! Отговори
До 165 преди 3 години
Даже не усещаш как си противоречиш. Първо казваш "по симпатия", а после "мислете". Марго Роби ми е симпатична. За нея мога ли да гласувам?
135
3
 
0
 
! Отговори
До 165 преди 3 години
Общи приказки, нищо съществено не казваш. Когато имаш ясни аргументи, пробвай пак.
134
8
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Гешев и компания пак се изхвърлиха кат пръдняВгащи...хванали на Марко ластека...помнете ми думата ще се повтори случая с ония измислен шпионски скандал с МАЛИНОВ, който получи орден от Путин...а бе пълна пародия.Лобисти в МО се надпреварват кой да лапне комисионната за корабчетата-катери втора ръка и бойните трактори за пехотата...ШПИОНИ...дрън-дрън...та пляс-пляс...!Всичката информация е явна или за служебно ползване!
133
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВМРО е убила двама министър- председатели на България досега. Стамболов и Стамболийски. Надявам се да не убие и трети.
132
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти даже не смееш да кажеш за кого ще гласуваш, но иначе надаваш революционни позиви "гласувайте, гласувайте!"! Арее, у левооо...
131
9
 
3
 
! Отговори
До 159 преди 3 години
Вярваш ли ми, че няма нито един, който да ми е симпатичен? Ама нито един! Та не разбрах, ти за кого ще гласуваш?
130
10
 
9
 
! Отговори
До 157 преди 3 години
От 2015та не съм гласувал и не подкрепям никого. Все ми е тая кой ще управлява. Но на тези избори ще гласувам за ГЕРБ, напук на злобарчета като теб. Когато обявят "Борисов4", сети се за мен. :)
129
5
 
8
 
! Отговори
БългариН преди 3 години
Гласувайте МАСОВО за когото си Изберете и ви симпатизира! Аз ли да ви казвам за кого? Все има някой който ще ви " симпатизира" де!-:) При висока активност.На тези избори имаме шанса,най после след години " избори"! Да имаме реален резултат! Минат ли 60%.То изборите ще са реални! Вярвайте ми! Ще се примеря,който и да спечели! Но с 23%както вече 11 г.НЕ МОГА ДА СЪМ СЪГЛАСЕН!-:((( Гласувай българино! Твое право е,което пренебрегваш от години!!!
128
10
 
16
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Абе Румбата като главнокомандващ на българската армия няма ли да вземе отношение по този въпрос или пак ще си затрае като по случая с Навални, когато за да избегне въпроса осъди поведението на нашите полицаи, че тормозели неговите поддръжници които застилаха слама в краката им за да ги подпалят ... той не коментира и шпионинът Малинов който беше нагреден за "патриотизма" си лично от товарищ путин, единствен от европейските политици не осъди и режима на Мадуро, защото беше под опеката на жужи
127
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако си голям руски шпионин правиш газопроводи, купуваш ядрени реактори. Ако си малък руски шпионин нищо добро не те чака.Дори и на Русия не и дреме за тебе.
126
1
 
10
 
! Отговори
българиН преди 3 години
Към всички НЕ ГЛАСУВАЛИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ!-:((( Време е да разберете.КОЛКО СТЕ ВАЖНИ ЗА НАС!Всеки си мисли че може и "без него" на тези или каквито и да са "избори".Ами грешите бе хора! Чрез вашето НЕ ГЛАСУВАНВ.СЕ възползват хора като Борисов! И се "бият" в гърдите ,как "печелели" избори след избори "мачкайки" КОМУНИСТИТЕ"?! Каквито са те същите в дейествителност!Веднъж на 4 години са бре българино.Зарязваш всичко и просто гласуваш.ТВОЕ ПРАВО Е! ИЗЛЕЗ МАСОВО И ЩЕ ВИДИШ РЕАЛЕН РЕЗУЛТАТ! ОТ ДИВАНА?НЕ!
125
8
 
9
 
! Отговори
До 150 преди 3 години
Впрочем, веднага мога да ти кажа нещо по-лошо дори от ГЕРБ? БСП-ДПС.
124
7
 
1
 
! Отговори
До 150 преди 3 години
Кое е това "всяко следващо"? Стига си дрънкал общи приказки, дай нещо конкретно? Ти за кого ще гласуваш?
123
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
до 150 Всяко следващо е по добро от ГРОБ! -:( ***! Че и "питат" ? !!!
122
9
 
5
 
! Отговори
До 148 преди 3 години
Кой е по-различен от ГЕРБ? И с какво?
121
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сериозно, за кого да гласуваме? Аз ги гледам и виждам само глуппаци, алчни за власт. От шест години не гласувам за никого. Преди пусках за Атака, но като му гледам глупостите на Сидеров и се отказах.