Борисов: Спрете да шпионствате в България, ще защитим националната си сигурност

Премиерът се обърна към ръководителите на руските дипломати у нас
Обновена: 20 мар 2021 14:24 | 20 мар 2021 14:22, Елка Василева
604
 Борисов: Спрете да шпионствате в България, ще защитим националната си сигурност
Кадър: Facebook

Премиерът Бойко Борисов коментира шпионския скандал, избухнал у нас.

"Заявявам към ръководителите на руските дипломати: "Спрете да шпионствате в България", заяви  Борисов.

„Искам да благодаря и лично на главния прокурор за личната му ангажираност, защото това не е правено досега. И отново се обръщам към ръководителите на руските дипломати - да спрат да шпионстват в България", каза премиерът.

Още по темата

"Дружбата си е дружба, ние винаги сме я демонстрирали. При всеки случай ще отстояваме националната си сигурност и независимост", каза Борисов и изтъкна, че евроатлантическата ни ориентация е 100%, а не както при други само на думи.

Припомняме, че при безпрецедентна акция на ДАНС и прокуратурата у нас беше разбита група за шпионаж. Задържани са ръководителят на групата руски шпиони – Иван Илиев, бивш ръководен кадър в служба Военна информация, както й съпругата му, която е руска гражданка. Другите участници в групата са военнослужещи и заемащи висши държавни длъжности.

Шест лица бяха привлечени като обвиняеми за участие в група за шпионство в полза на чужда държава, съобщиха вчера от прокуратурата. Групата се е занимавала с това да събира класифицирана информация, която представлява държавна тайна, и да я предоставя на трета държава, в случая става въпрос за Русия

Членовете на групата, обвинени в шпионаж, са събирали основно информация за проектите за модернизация на българската армия, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Премиерът Бойко Борисов посети днес ферибота край Силистра.

Борисов се надява след ферибота най-сетне румънската страна да даде зелена светлина за още един мост над Дунав. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Националната ни сигурност одавна е пробита ,вожде.От теб,от Цецо,от каракачанката и от цялата ви шайка.която е в услуга на американците.
1
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прегледайте го тоя най-после, че съвсем изтрещя. Слугата на Путин и руските интереси в случая построил турския поток до Сърбия с наши пари пак се прави на патриот