Един от задържаните за шпионската афера - под парична гаранция

Той е дал показания и е направил самопризнания
20 мар 2021 11:48, Елка Василева
71
Един от задържаните за шпионската афера - под парична гаранция
Снимка: БГНЕС

Единият от шестимата задържани за шпионската афера е пуснат на свобода под парична гаранция, съобщи БНТ. След като му е повдигнато обвинение, той е дал показания и е направил самопризнания за дейността на групата.

Още по темата

В четвъртък вечерта при акция на ДАНС и МВР бяха задържани шестима обвиняеми за участие в група за шпионство в полза на чужда държава. Групата се е занимавала с това да събира класифицирана информация, която представлява държавна тайна.

Главният прокурор Иван Гешев коментира, че задържаните са продавали интересите на България за жълти стотинки и сравни аферата с "Петорката от Кеймбридж".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
6
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Изводът от това съобщение е, че при самопризнание за квалифициран шпионаж можеш да се откупиш от наказателна мярка. Тази юрисдикция много ме учудва.Означава, че можеш да вършиш всичко срещу откуп. Или, че този шпионаж не е бил толкова застрашаващ за България. Или, че правото е търговски продукт. Недоумявам.
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До печатара казаотдавна не се работи с плаки пич, вече нещата са дигитализирани особенно при този печат, това с плаките е за старите машини преди 2000 година, ама с такава машина да тръгнеш да правиш фалшификати е меко казано смешно, с цветен ксерокс ще имаш повече успех
50
2
 
4
 
! Отговори
печатара каза преди 3 години
в печатането (и на пари) отделните цветове се нанасят в отделен последователен процес,така че,тия за едноцветните банкноти ги разправяйте на баба си.На принтер да разпечатват да,ама на плаки...? Сигурно и корпорация за торти имат пак за същата сватба
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И най тъпия русофил няма да смее да се върна в Русия. Путин ще го прати направо при Невалнии или Сибир. Така ,Тито през 1953г. Издава заповед всеки , които не си смени съветското гражданство с югославско до 30 дни влиза в затвор. Тези който си заминаха с безплатен билет за Москва. От влака ги изпратиха за Сибир.
48
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
как са я продавали? Че нали Боко Премиера и Киро Гела си я купиха преди време???
47
3
 
10
 
! Отговори
4epa преди 3 години
СЪДЪТ Е НА БСП , ДПС И ДС - ЗА ТОВА СА ТАКИВА РЕЗУЛТАТИТЕ !!!!!!!!! КЪДЕ Е СЕГА ФИГУРАНТА !!!!!!!! КЪДЕ СЕГА Е ХРИСТО ИВАНОВ - ИЛИ ПАК ГОВОРИ С МАДЖО !!!!!!!!!!!
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До53. Прав си. Има и друга възможно. Както през1923г. Издава се закон , който се чуства с руско самосъзнание получава билет за една посока и да напусне България в 30 дневен срок. От такъв закон са се възползвали много русофили и са заминали за Истамбул.
45
5
 
4
 
! Отговори
Баев преди 3 години
Много шум и една въздишка от спукан балон.
44
1
 
13
 
! Отговори
4epa преди 3 години
А ФИГУРАНТА КОГА !!!!!!!!!! А КОРНЕЛА РЕШЕТНИКОВА КОГА !!!!!!!!
43
4
 
12
 
! Отговори
Дилема преди 3 години
Путин веднъж каза, че никога не би простил предателството, и родните русофили го аплодираха. А сега ние какво да правим с тях? Да им простим ли, понеже са наши сънародници, или да им приложим путиновото лекарство?
42
4
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
CEЛЯНИНA ОТ ДОНДУКОВ 2 ДНЕС СИ Е КУПИЛ ДОСТА ПАМПЕРСИ, ЗАЩО ЛИ???
41
9
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Поредният герберски предизборен кърфишик ,признали и ги пуснали по живо по здраво и после отпадане и заабатачване на делото и хората ще са забравили !Елементарни селски номерца!
40
0
 
2
 
! Отговори
Каракочев преди 3 години
Предателят. Чета с предател.
39
3
 
12
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Вижда се ,че на му р зи л ките и в държавата и тук в сайта акъл не можеш да налееш!Те си знаят своята.За тях е като едното таквозънка за 300 долара да продадат и майките и бащите си ако имат такива! Гешев е смешния,а *** н га ларите с форажки дето продават родината си за жълти стинки са за осанна и паметници да им съградят?!Ако ми паднете на мен за тая вулгарщина и простащина,ще ви набия на кол като прасе сукалче и ще ви въртя на бавен огън та да знаете как се предава отечество,***!!
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фигуранта мълчи като комунист на разпит.
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом са били зачислени на заплата за жълти стотинки то и паричната им гаранция е за жълти стотинки щото не могат да ги осъдят на повече заради тия назначение от страна на шефа за несъответствия по щатна таблица след като нямат разминавания в харчинлъка с разпорежданията на началника за жълти стотинки да са на заплата за което Инспектората при проверка не може да има притензии за извънредни мотивации обвързани по служба как съответстващи на други съдебни парични гаранции за несъответствия на суми
36
2
 
9
 
! Отговори
Sulero Sherp преди 3 години
Desa odavna e zamesena AMA s slavi
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другари,вярно ли е че и деса е замесена?
34
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кепе, не може всички да вземат като теб и тиквата милиони, има и играчи на дребно. Присмял се хурбел на щърбел - Кепето!
33
7
 
6
 
! Отговори
2луп преди 3 години
Абе верно кво стана със салфетките дето Гешеф взе за сериозен фалшификат?