Борисов: 100% енергийно независими сме, никой няма да ни спира кранчето

Свършихме добра работа, подчерта премиерът
296
Борисов: 100% енергийно независими сме, никой няма да ни спира кранчето
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов инспектира тази сутрин строежа на газовия хъб "Балкан" в община Ветрино, област Варна. Видео от проверката на обекта беше качено на страницата на премиера във Фейсбук.

Заедно  с Борисов на инспекцията е и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

"България остава незаобиколим фактор в доставките на газ в региона, а транзитните такси от преноса му поне 70 години ще се получават от България", заяви премиерът. Той подчерта, че с модерните компресорни станции газ може да се  транзитира във всички посоки.

"Сега сме 100 процента енергийно независими, никой не може да ни спира кранчето и като прибавим намаляването на цената на газа, може да се каже, че свършихме добра работа", посочи Борисов.

"Благодарение на нашата дипломация и политическа воля успяхме да завършим мащабния проект "Балкански поток". България ще бъде незаобиколим фактор на европейската газова карта за десетилетия напред и ще получаваме транзитни такси. Компресорната станция "Нова Провадия" е поредният грандиозен обект, който изграждаме в момента. Със строителството на "Балкански поток", интерконектора с Гърция, с разширението на газовото хранилище в Чирен - ние вече сме 100% енергийно независими. Докато другите само приказваха и нищо не направиха, ние свършихме много работа – постигахме пълна диверсификация на газовите доставки", написа във Фейсбук премиерът след инспекцията.

"Надграждаме електропреносната ни система по най-добрия начин, за да бъде България лидер и в тази сфера", заяви министър-председателят, който посети и подстанцията към варненския мрежови експлоатационен район на Електроенергийния системен оператор.  

През подстанцията преминава електропроводът към подстанция "Бургас" до подстанция "Марица-изток", който е обявен за обект от  общ европейски интерес, тъй като е част от транс-европейската енергийна инфраструктура, както и от приоритетния енергиен коридор "Север – Юг".  150 километра от електропровода са вече в експлоатация, пуснати три месеца предсрочно.

Бойко Борисов отбеляза, че с изграждането на проекта се отговаря на нуждите на българските работодатели и за тях подсилването на енергийната мрежа ще бъде от огромна полза. Борисов изтъкна още, че 60 милиона лева от инвестицията за участъка на стойност 120 млн. лв. са безвъзмездна помощ от ЕС и по линия на европейския финансов "Механизъм за Свързване на Европа".  

Общо проектът е на стойност от 220 млн.лв. Министър-председателят беше категоричен, че със зелените мощности, които има в страната ни и с работата по 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ "Козлодуй" България ще може да бъде енергиен лидер.


296
Още от Политика
Борисов: Спрете да шпионствате в България, ще защитим националната си сигурност
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
0
 
0
 
! Отговори
Баце, завалията... преди 3 седмици
съвесем е издухал. дано изборите наистина да го издухат !
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ся се бие в гърдите че нещо е направил
А кога не даваше защото се кланяше на някои забрави
248
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 3 седмици
Бат Боко,теб ако поне малко те е грижа за народа в България,няма да е най-бедната с нещастните хора в Европа.
247
0
 
6
 
! Отговори
Анко преди 3 седмици
"Сега
сме 100 процента енергийно независими, никой не може да ни спира
кранчето и като прибавим намаляването на цената на газа, може да се
каже, че свършихме добра работа", посочи Борисов.Не е за вярване,свършихте я направо и точно,като кучето на нивата или,като вожда Винету в палатката.Маскарад.
246
1
 
1
 
! Отговори
бизнес преди 3 седмици
износа е печеливш бизнес
245
2
 
0
 
! Отговори
предприемачи преди 3 седмици
руснаците са опрели до нашия газ,но кои те оставят да стават лидер на природни ресурси,златото къде е нали уж голямо находище тези всичко присвоиха от бсп
244
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
лидер по енергетика с руски блокове и руски бургас и море независими от бойко борисов
243
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Верно!?
242
0
 
2
 
! Отговори
да преди 3 седмици
независим бил хахаха
241
3
 
7
 
! Отговори
Петров преди 3 седмици
Излиза, че Германия ползваща преобладаващо евтин руски газ не е суверенна държава, понеже вече десетилетия е зависима от Русия . Обаче немците това не го знаят, имат най-високия жизнен стандарт в ЕС и си живеят живота.
240
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Гърция и Турция ни цакат с двойни цени на руските.
239
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен Виждаме раците . Газта гони 1,10 -1,15 лева .Очакваме сега крабовете и лангустите .
238
2
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 седмици
Гледам какви индивиди е имало в тая държава, писалите, архитекти и тнт а сега какви са на власт от толкова години , ще се емигрира няма да гласуваме не и докато не направим партията на безпартийните пълна с млади обикновени хора. Трайно безработни,клошари,работещи, просветени, а не като сегашните непросветени ***, които служат на вожда им и народа се самоубива и емигрира или гладува.
237
2
 
11
 
! Отговори
ЗАЛИВАТ МЕДИИТЕ МУ преди 3 седмици
НАЛИ ПОМНИТЕ КАКВО КАЗА ЛУДИЯТ ОТ СНИМКАТА:"АЗ СЪМ *** И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ". НА ТОВА РАЗЧИТА, ЧЕ НАРОДЪТ Е *** И СЕ ХВАЩА НА ВСЯКА ЛЪЖА НА ЛУДИЯ ОТ БАНКЯ. НО КОЛКОТО И "***" ДА Е НАРОДЪТ, ДАНО НЕ Е ТОЛКОВА КЪСОПАМЕТЕН И ДА ПОМНИ ЧЕКМЕДЖЕТАТА С ПАЧКИТЕ И КЮЛЧЕТАТА. ЗАТОВА ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ ЦИ ГАНИН. ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ СА ОНИЯ 30 МИЛИАРДА ЕВРО, КОИТО ТРЪГВАТ КЪМ БЪЛГАРИЯ И ТРЯБВА ДА ГИ ОТКРАДНЕ. А, И ОСВЕН ТОВА ЧАКА ГО СЪД И ПАНДИЗ ПАЛАС.И ОЩЕ ПО-НАГЛИ ЛЪЖИ ЩЕ РАЖДА БОЛНИЯТ МУ МОЗЪК,С КОИТО ЩЕ НИ
236
2
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 седмици
В политиката просперират само такива като Борисов, на които олигарх е дал пари за да работят за него, ако си трайно безработен млад човек или клошар или работиш за мизерна заплата, няма как да направиш партия и тнт, всяка партия има десетки и стотици офиси, това са милиони само за офисите им. Вижте медиите и вижте в медиите кои партии се показват всеки ден само милионерските, а малките партиики дори не ги и знаете кои са
235
2
 
7
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 седмици
Как е възможно такива да са на власт, явно е възможно, гледам в другите държави имат млади премиери 30 40 годишни мъже и жени а тук *** и кликата му са на власт, ще ги вкарат в затвора, след това трябва да се конфискува на всички политици краденото. Лустрация, и след това да се промени конституцията така,че всеки които стане народен представител, министър и тнт да си получава заплатата от професията, а това да му е като отговорност пред обществото и да не взима заплата от народа
234
2
 
9
 
! Отговори
Колчев преди 3 седмици
Ей, 231! Ей, банкянска долна подлого и геребарстки лакей! Само след две седмици българският народ не само ще покаже на престъпника от СИК къде "зимуват раците", ами направо ще го изпрати на доживотен "зимен сън"! Впрочем, сикаджийският престъпник пак е спал отвит, явно, и Мата Хари е спяла, щом него е завила, та е сънувал разни сънища и днес тръгнал да ги разказва на "наивници", насила събрани да му слушат лакърдиите, простотиите и просатщините! Ега ти англеца мръсен!
233
2
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 седмици
Ефекта Дънинг Крюгер, цялата клика 1 милион чиновници са такива, докато такива са на власт, няма да има промяна а народа няма да гласува за никой, премиер трябва да е млад в 20 те или 30 те си години човек, от партията на безпартийните като се създаде .И психиатри не може да ги променят,те са най-долните твари, индивиди които са готови да лижат всеки за да крадат.
232
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
100 % от нас нищо не зависи !
231
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
давай бат Бойко
Покажи им къде зимуват раците