Борисов: Създаваме максимално добри условия за инвеститорите

Премиерът разгледа на място разширяването на "Търговище Запад"
21 мар 2021 14:34,
85
Борисов: Създаваме максимално добри условия за инвеститорите
Снимка: Пресцентър

Изпълняваме ангажиментите си към инвеститорите в България и им създаваме максимално добри условия, за да разширяват производствата си. Изграждаме довеждаща пътна инфраструктура, гарантираме сигурност на електро- и газоснабдяването. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който разгледа на място разширяването на подстанция "Търговище Запад" на Електроенергийния системен оператор.

Инвестицията в проекта е на обща стойност над 3 милиона лева.

Подстанцията захранва с електроенергия директно от преносната мрежа три завода в района на град Търговище - Шишеджам Аутомотив България ЕАД, Пашабахче България ЕАД и Тракия Глас ЕАД.

Ръководството на завода Шишеджам Аутомотив България ЕАД изказа благодарност към премиера Борисов и правителството за оказаната подкрепа, подпомагаща дейността на предприятието.
 
"Това е най-големият завод за стъкла за автомобилната промишленост, поредният голям инвеститор, разкрил над 3000 работни места, при който социално-икономическата мярка 60/40 работи изключително добре и тя ще продължи да се прилага у нас до май", отбеляза министър-председателят Борисов. Премиерът подчерта, че в близост се намира и изграденото ново газопроводно отклонение, чрез което се увеличава капацитетът за пренос на съществуващото газопроводно отклонение "Търговище".  

Дължината на новия газопровод, който е от изключително значение за бизнеса в областта, е 17,6 км, а направената в него инвестиция от "Булгартрансгаз" възлиза на над 10 млн. лв.

"Новите инвестиции, които ще бъдат реализирани в района, изискваха повече електричество и повече газ, и то евтин. Затова направихме разширения за осигуряването на газ и ток", категоричен бе премиерът Борисов и подчерта, че е изпълнен още един ангажимент към региона.

Министър-председателят акцентира, че правителството активно работи за създаването на работни места и хората честно и почтено си изкарват хляба, без значение дали са роми, мюсюлмани или християни.

"Това е нашият пример за етническа толерантност в региона, най-верният начин сме го намерили ние - без да разделяме, а да обединяваме хората", каза още министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът акцентира, че квалифицираните кадри и административният капацитет са още едно от богатствата на държавата ни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
1
 
! Отговори
Бокдаун преди 3 години
Септември чакайте 4 вълна и четвърти БОКдаун !
64
1
 
5
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
ИНТЕРЕСНО, а защо няма и кьорав инвеститор?Даа, ясно защото Борисов е оглавил мафията и корупцията!Има да чака...
63
1
 
8
 
! Отговори
Пиян - залян преди 3 години
Знае си Тиквата урока и бърка в кацата дълбока , чекмеджетата ще пълни и дори ще ги препълни , но и в Софийският затвор ще има футболен отбор , Тиквата ще е капитан , Томи Дончев ще е вратар , а Караянчева ще е съдия и ще им свири със уста ....
62
1
 
12
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
В затвора ,Мутро !
61
2
 
15
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Долу ГРОБ !! Долу мафията!!!! Мутри Вън !!!!! Свобода за Народа !!!
60
3
 
16
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Мариоопределено му хлопа яко дъската на тоя!..Аз отдавна обръщам внимание на НЕАДЕКВАТНОТО му поведение ..Това същество си живее в неговия си свят,който няма нищо общо с реалния!И това не се дължи само на ФАКТА,че през живота си е прочел само няколко страници от някаква детска книжка!..Просто е ГЕНЕТИЧНО ОБРЕМЕНЕН!..Но вината е основно наша!..Че го търпим толкова години .."Да бесней над бащино ми огнище"..
59
2
 
17
 
! Отговори
Гр преди 3 години
Може да се инвестира в сеитба на тикви ще изнасяне тиквени семки. Великия тиквуний ще е председател на тиквения съюз.
58
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да няма изобри и Бойко да управлява докато е жив !
57
3
 
22
 
! Отговори
СРАМ! преди 3 години
И допуснахме тоя жалъ.к кл.оун да е лицето на държавата цели 11 години?!?Що не публикумате изцепките как щяла да му благодари Европа за стотиците милиони ваксини, произведени в завод за ветеринарни прерпарати?!СРАМ И ПОЗОР!!
56
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
условията са ясни 50% отиват веднага към чекмеджето и пускат инвеститора да прави какъвто бизнес иска.Ама каскетурата лови покемони ,пардот шпиони вместо да се занимава с царя на чекмеджетата.Но нали за това е назначен все пак !
55
3
 
26
 
! Отговори
Марио преди 3 години
г-н Борисов,вие сте луд!!!
54
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фирмите на Доган и на Пеевски ли са инвеститорите, че други май няма. Те са такива плащащи, че сме на последните места по всичко в ЕС.
53
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
рай за бизнесаад за населениетопри олихарсията е така!
52
3
 
30
 
! Отговори
розов сън преди 3 години
Този си живее в някаква измислена негова реалност и това е!
51
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз имам план как да стане по добре, но не мога да намеря хора , които да могат да се обединят около идея безкористно.Всичко е отровено от корупция и лесни пари от европейски фондове. Всеобща некадърност и наглост в администрацията . Липса на свободомислещи хора. Турското робство явно беше удобно на този народ.
50
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като са толкова добри условията, защо ги няма инвеститорите?
49
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На инвеститорите се предлага среща с доверен човек и им се обявява таксата за шкафчето. После ако нещо стъпи на криво му се взима бизнеса. Такива инвеститори идват за евтина работна ръка и търсят слаб контрол за вредни производства. Отдавна се изнесоха високотехнологичните и истински бизнеси. Затова останаха малко интелигентни хора тука. Огромен проблем е да намериш добри програмисти и специалисти дори да платиш добре. Просто тук развалиха обучението, няма морал и дисциплина и средата е отровена
48
14
 
0
 
! Отговори
Tato преди 3 години
45 коментара как не трябва да е и нито един как трябва да е. Ужас, митингова демокрация.
47
1
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Повече...шишета,повече...гласчета! (предизборен...слоган на ГЕПИ в Търговище)
46
2
 
13
 
! Отговори
Цвета н преди 3 години
Нагъл комунист/мутра.