Борисов даде имот на Ловчанската митрополия

Кабинетът отпусна и 879 000 лева за ремонт на училище
68
Борисов даде имот на Ловчанската митрополия
Снимка: МС

"Благодаря Ви за възможността училището в Ловчанската Света митрополия да продължи да обучава децата в християнската вяра и добродетели.“ С тези думи Ловчанският митрополит Гавриил се обърна към премиера Бойко Борисов, след като правителството предостави безвъзмезден държавен имот за създаване на духовно-просветен център в епархията, съобщиха от правителствената пресслужба.

Кабинетът отпусна и 879 000 лева за ремонт на сградата, в която се е помещавал кожарския техникум в Ловеч.

Митрополит Гавриил подчерта, че днешното решение на Министерския съвет ще даде възможност след разширението на сградата, училището в епархията да се превърне от начално в основно общообразователно с християнско възпитание. „С това искаме още една лепта да дадем за доброто възпитание на децата. Вярата ще ни помогне да се съхраним и за в бъдеще“, добави Ловчанският митрополит.

Министър-председателят Бойко Борисов отбеляза, че през годините правителството винаги е подпомагало изграждането и реставрацията на храмове в цялата страна и припомни, че за строежа на катедралния  храм „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ловеч Министерският съвет осигури 828 000 лева в периода от 2014 г. до 2019 г.

„Сега и този нов духовен център ще бъде място за ограмотяване и за разпространение на християнските ценности. Парите отиват за обучение на всички деца“, изтъкна премиерът Борисов. Министър-председателят беше категоричен, че правителството ще продължава да помага на църквите и манастирите в България, независимо от възраженията на опозицията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
6
 
! Отговори
Между другото преди 3 години
Ако дава Борисов пари това значи че е долнопробен диктатор и нищо повече,щото за разпределяне на публични средства си има парламент,мин.съвет,министерства,агенции но не и един пъпеш лично да раздава пари!
38
1
 
11
 
! Отговори
weiss преди 3 години
Kak нямат поне малко срам т.н. журналисти?? Борисов може да даде само нещо , което е негово. Държавното не е, то е на всички нас. НАистина срам!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДПС мисля , че са масони, а масоните вярват в бог,без значение какъв е бога по произход.
36
1
 
14
 
! Отговори
Сина преди 3 години
Борисов е единствения, който направи нещо за чекмеджето, за севда, за лоши, за доги, но не и за народа си, т.е. Борисов взе от народа и даде на изброените, като преносител!
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи май не мислиш.Бойко ни е виновен Преди него Костов , Станишев ,Жан Виденов и тн.все някой ни е виновен на нас.Хленчим задкулисно като анонимни.А почти всички сме като Бойкоот продавача на слънчоглед .
34
1
 
9
 
! Отговори
Понти преди 3 години
Не Борисов даде, а държавата даде чрез пълномощника си Бойко. Това журналята сте голема работа. Борисов нищо не е дал. Борисов ще даде ако бръкне в чекмеджето, макар че и там парите пак са на народа!
33
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помня, че при Виденов и Станишев нямаше нищо за народа и те не даваха каквото и да било, а вземаха.Затова глаголът давам правилно се употребява, защото Борисов е единственият премиер, който нещо даде и направи за народа!
32
1
 
8
 
! Отговори
с чуждата пита? преди 3 години
Вяра в Бога не се купува!
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези свещеници,всеки път ще трябва да се молят на поредния управник да им отпусне средства, ако им протече покрива или имат нужда от някаква помощ и средства, затова е по-добре да им върнете старото положение като през Средновековието, някога са имали земи и селско стопанство - животновъдство,пчеларство,зеленчуко и билко производство,напитки,рибарници, книгопечатане, манастири за помощ на нуждаещи се хора изпаднали в беда и да не се молят всеки път на поредния управник за някоя помощ или ремонт
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен ММА преди 3 години
Защо им дал и за какво ?
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Попа кара бял джип мисля тойота беше ,време е за по нов модел
28
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова мразите Бойко и БПЦ,всички вие тука дето пишете и се подигравате на Христа сте служители на Исляма и ДПС.
27
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми ***, Борисов не дава, дава го правителството! Верно, че този *** командва еднолично даже и народното събрание, но спрете да му лижете задните части и да пишете статии все едно че той е дал собствения си имот в Банкя
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи не Борисов е дал, защото имота не е негов, а държавен.Аман от ***!
25
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не богохулствай,Бог е човек и е сред нас винаги.Влизайки в храма Божий ,ти отиваш при Христа,който е там да те помилва и прости греха.
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Борисов даде имот на Ловчанската митрополия"Не знаех че държавата е собственост на Тиквата та да раздава на който намери за добре.Що за ЕдЕоти пишат в медиите просто не е истина.
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някога църквите са имали собствени стопанства, трябва да се върне тази традиция, за да могат да се подмага и църквата и на хората и да книгопечатът
22
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 22Те тез пари не стигат до Христо :) той е мъртав от 2000 години.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре на Христа отколкото на разни ислямисти от Турция и СА.
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А плюехте Царя, че си върнал една конюшня, малко гора и един връх.Бойко има натурален акт за цялата територия България и може да раздава квот му е кеф.Хак ни е. Пъдяря задмина Царя с 200-та.